Ερωτήσεις σχετικά με DiSEqC 1.1

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις σχετικά με diseqc 1.1

Υπάρχει κάποιος με spaun εξοπλισμό που να εχει δοκιμασει τη διαταξη του leo06 (δηλ ενα κινητό με 1.2 σε κάποια θύρα του );

ναι δεν έχει κανένα πρόβλημα Νίκο -bye-

Κανονικά παιρνάνε.

+1 :coool: (δυο μήνες και τώρα με 10 lnb στο wave και ενα v-box στην είσοδο 4 του spaun 420 F)

Re: Ερωτήσεις σχετικά με diseqc 1.1

Leo να σε ρωτήσω κάποια πράγματα:

Μόλις πήρα κι εγώ ένα SAB 10x1. Σου έπαιξε έτσι όπως λες, όπως ήταν στο κουτί του (default settings?). Σαν default δουλεύει στο mode2 (1.1 or 1.2)?
Τι settings έβαλες στον δέκτη σου?
Έχεις βρει που θενά πως προγραμματίζεται το συγκεκριμένο diseqc? Κάτι για EEPROM programmer λεει στο manula, αλλα δεν τον βρίσκω καπου.

εγω εχω εναν 10χ1 της sab 25e τον αγορασα εβαλα στην εισοδο 1 το μοτερ 1.2 και δουλευει μια χαρα

δεν ξερω ποιο ειναι το default αλλα στον δεκτη εχω βαλει 1.1 για το σταθερο πιατο και 1.2 για το κινητο δεν εχω ασχοληθει για το πως προγραμματίζεται

Last edited by a moderator:
Thanks
Μπορείς να μου πεις τις ρυθμίσεις στο δέκτη σου για το diseqc?

Thanks Leo

2 μέρες στην ταράτσα, εγκατάσταση 2 Giberini OP120.
Στο 1ο κέντρο ο 19 και παράκεντρα 16, 13, 9, 23.5
Στο 2ο κέντρο 28,5 και παράκεντρα 26, 39

Θα βάλω στο πρώτο ότι βγαίνει μέχρι 1w και στο 2ο ότι βγαίνει από 26 έως 42.
Σταμάτησα σήμερα την εγκατάσταση νέων lnb γιατί έχω πρόβλημα με το diseqc SAB 10x1. Κατεβάζει κανονικά τους δορυφόρους και κάνει σωστό zap μεταξύ δορυφόρων. Όταν όμως κάνω zap σε HD του ίδιου δορυφόρου, βγάζει ξαφνικά σήμα 0% και για να επανέλθει πάω σε κανάλι άλλου δορυφόρου και ξαναγυρνάω στο κανάλι που πριν έβγαζε 0%.

Παράδειγμα που συμβαίνει κάθε φορά. Πας στις 28 στο ESPN HD και βλέπεις κανονικά. Zap στο SKY Sports HD3 όλα καλά. Ξανά πίσω στο ESPN και 0% (tune failed). Μετά όπου και να κάνεις zap σους 28 όλα 0%. Πας σε άλλο δορυφόρο, ξαναγυρνάς στους 28 κι όλα καλά (και πάλι από την αρχή)..

Any idea?

Είναι πολύ σπαστικό και ψάχνω λύση.

δεν εχω τετοιο προβλημα δες μηπως φταινε τα ετοιμα settings (αν εχεις περασει τετοια) και κανε ξανα scan στα καναλια που στο κανει αφου εχεις δαγραψει τα παλια

Ξεχασα να πω ότι τα παραπάνω συμβαίνουν σε DM800 με το τελευταίο Newenigma2. Δοκίμασα κι ένα 4χ1 switch και κάνει τα ίδια, ιδίως στο ESPN HD

@leo: τι image έχεις?

Απάντηση: Ερωτήσεις σχετικά με diseqc 1.1

Γειά σας και καλό χειμώνα,αν και το καλοκαιράκι καλά κρατεί...Τελικά στην πτωχευμένη κατά τ' άλλα Ελλάδα θέλει κάποιος για να δεί μπάλλα περίπου 90 (νόβα+οτε).Άντε πάλι να ψάχνουμε τα idman και τα feeds(όχι και άσχημα βέβαια αλλά δεν υπάρχει και πολυς χρόνος για το χόμπυ).

Λοιπόν μπαίνω στην ουσία,πριν λίγα χρόνια έβαλα το emp centauri 16/1 και έλυσα όλες τις απαιτήσεις μου ως προς την λήψη αρκετων δορυφόρων.Δυστυχώς η ανάγκη για την λήψη και άλλων δορυφορικών θέσεων 46-26 east, 1-5-11 west καθιστά την ανάγκη λειτουργίας ενός μοτερ moteck παράλληλα με το diseqc.

Έβαλα λοιπόν το μοτέρ στη θέση lnb1 του diseqc αλλα δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το κινήσω.Ο δέκτης είναι ένα κλώνος dm 800 που δούλευε ταχύτατα και απροβλημάτιστα με εντολές diseqc 1.1

Αν κατάλαβα καλά υπάρχουν φίλοι που δουλεύουν τον συνδυασμό μοτερ+σταθερα πιάτα σε dreambox με emp centauri,θα θελα να μου πει κάποιος 1)το emp centauri έχει 4 διακόπτες-επιλογές.Ποιοι πρέπει να είναι πάνω η κάτω 2)πως πρέπει να δηλωθούν οι δορυφόροι που θα βλέπει το μοτέρ στον dm 800.

Καλημέρα
Θέλω στο 10χ1 diseqc (μάρκας edision) που έχω να προσθέσω ένα ακόμα 4χ1 για να αυξήσω τους δορυφόρους.
Aν αγοράσω 2 diseqc edision 4x1 και βάλω στο μεν ένα 4x1 τα επιπλέον lnb που θέλω και στο άλλο 4x1 συνδέσω το παλιό το 10x1 (θέση 1) και το 4x1 (θέση 2) και πάω στο δέκτη (επίσης edision) και βάλω 1.0 1/4 (για το diseqc της θέσης 1) και 1.0 2/4 (για το diseqc στη θέση 2) και μετά αντιστοίχως από κάτω στα 1.1 βάλω lnb όπως ακριβώς τα έχω στα diseqc
π.χ. 1.0 1/4
1.1 1/16, 2/16, 3/16, 4/16, 5/16, 6/16, 7/16, 8/16, 9/16, 10/16
και
1.0 2/4
1.1 1/16, 2/16, 3/16, 4/16.

για συνολικά 14 lnb ......ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ????? ????? ?