Ερωτήσεις σχετικα με συνδεση PC με TV

DrGreem

New member
6 February 2010
9
Γειά χαρά!

Έχω την 40άρα Samsung
LE40B553 την οποία έχω συνδέσει με τον υπολογιστή μου μέσω HDMI η κάρτα γραφικών είναι η ATI RADEON 5850 η κάρτα ηχου είναι on board και αποδίδει πολυκάναλο ήχο έως 8.1. (Windows 7 Ultimate)

Η ερωτήσεις μου λοιπόν είναι, μπορώ να κάνω την τηλεόραση να αναπαράγει ήχο μόνο του περιεχομένου το οποίο θα δείχνει και τα ηχεία του υπολογιστή (Logitech x530) να αναπαράγουν αυτό που δείχνει η οθόνη του? Γιατί τώρα όλο τον ήχο τον αναπαράγει ή η τηλεόραση ή ο υπολογιστής και αυτό δεν με βολεύει... :S

Γειά χαρά!

Έχω την 40άρα Samsung LE40B553 την οποία έχω συνδέσει με τον υπολογιστή μου μέσω HDMI η κάρτα γραφικών είναι η ATI RADEON 5850 η κάρτα ηχου είναι on board και αποδίδει πολυκάναλο ήχο έως 8.1. (Windows 7 Ultimate)

Η ερωτήσεις μου λοιπόν είναι, μπορώ να κάνω την τηλεόραση να αναπαράγει ήχο μόνο του περιεχομένου το οποίο θα δείχνει και τα ηχεία του υπολογιστή (Logitech x530) να αναπαράγουν αυτό που δείχνει η οθόνη του? Γιατί τώρα όλο τον ήχο τον αναπαράγει ή η τηλεόραση ή ο υπολογιστής και αυτό δεν με βολεύει... :S

Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου, χρησιμοποιώντας για ήχο το HDMI της ΑΤΙ (HDMI Audio Device), περνώντας εικόνα και ήχο απ' την ATI, στη TV.
Στη συνέχεια, επιλέγοντας σαν είσοδο της TV το HDMI, θα βλέπεις/ακούς αυτά που δείχνει το PC. Επιλέγοντας στη TV άλλη είσοδο (πχ Antenna), θα βλέπεις/ακούς, τηλεοπτικούς σταθμούς.
Νομίζω αυτό εννοείς..(?)

Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου, χρησιμοποιώντας για ήχο το HDMI της ΑΤΙ (HDMI Audio Device), περνώντας εικόνα και ήχο απ' την ATI, στη TV.
Στη συνέχεια, επιλέγοντας σαν είσοδο της TV το HDMI, θα βλέπεις/ακούς αυτά που δείχνει το PC. Επιλέγοντας στη TV άλλη είσοδο (πχ Antenna), θα βλέπεις/ακούς, τηλεοπτικούς σταθμούς.
Νομίζω αυτό εννοείς..(?)
Εμ οχι... Βασικα αυτό που λες γίνεται αυτόματα.. Δηλαδή όταν συνδέω την τηλεόραση με τον υπολογιστή αυτόματα περνάει ο ηχος του υπολογιστη απο τα ηχεία του στα ηχεία της τηλεόρασης (στην οποια οταν επιλέξω hdmi παίζει ήχος και εικόνα του υπολογιστή μεσω της ATI) το θέμα είναι οτι εγώ θέλω οταν πχ παίζει VLC και είναι στην τηλεόραση να ακούγεται εκεί ο ήχος ενω στον υπολογιστή στην οθόνη δηλαδη να παίζει windows media player και ο ηχος να αναπαράγεται απο τα ηχεία του υπολογιστή.. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες.. :S

Ναι συνδεω την οθόνη μεσω dvi και τα ηχεία μου (5.1) στην on-board κάρτα ήχου μου.. :)

Ναι συνδεω την οθόνη μεσω dvi και τα ηχεία μου (5.1) στην on-board κάρτα ήχου μου.. :)

Αρα

/ (ATI) HDMI ----------------> TV
PC <
\ (ATI) DVI -----------------> Οθόνη PC
\ Κάρτα ήχου (onboard) -----> Ηχεία

Αυτό έχεις? Και τι θέλεις να κάνεις μ' αυτή τη σύνδεση?

QUOTE=YannisA

Αρα

/ (ATI) HDMI ----------------> TV
PC <
\ (ATI) DVI -----------------> Οθόνη PC
\ Κάρτα ήχου (onboard) -----> Ηχεία

Αυτό έχεις? Και τι θέλεις να κάνεις μ' αυτή τη σύνδεση?
Ναι αυτό έχω :DDD
Θέλω οτι κανω drag στην TV (δηλαδη οτι προβάλεται στην TV να αναπαράγεται σ αυτην πχ βάζω μια ταινια και την ακούω στα ηχεία του υπολογιστή την τραβάω στην τηλεόραση και αυτόματα να σταματάει να αναπαράγεται ο ηχος απ τα ηχεια του υπολογιστη (Κάρτα ήχου (onboard) -----> Ηχεία) και να αναπαράγεται στην TV δηλαδή ((ATI) HDMI ----------------> TV)
και να ανοίγω πχ τον windows media player να βάζω μουσική να τον εχω στην κανονική οθόνη και ο ηχος να αναπαράγεται απ τον υπολογιστη.. καταλαβές?

Ναι τώρα κατάλαβα, αλλά δεν ξέρω άν γίνεται κάτι τέτοιο...
Δηλ. δε κάθε οθόνη, πιθανόν μπορέι να τρέχει μιά εφαρμογή (ανεξάρτητα), αλλά το βλέπω αδύνατο να τρέχει μια εφαρμογή στη μιά οθόνη και να παίρνεις τον ήχο της απ' την άλλη οθόνη...