Ερωτήσεις σχετικά με το forum και το vbulletin

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
ΘΑ ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να στήσω ένα forum από την αρχή ?

Για αρχή να παιζεί σε LAN και μετά βλέπουμε αν θα ανέβει στο Internet.

Το χρειάζομαι για τη δουλειά μου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εργασία μου μόνο pm γιατί δεν θέλω να κάνω διαφήμιση.

Επίσης vbulletin πως γίνεται να μάθω τι εστί γιατί δεν το κατέχω το άθλημα.

Υ.Γ. Είμαι προγραμματιστής οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα συννενόησης. :singer:

Ευχαριστώ.

Όπως επιθυμείτε...........αρκεί να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει και έχει όρεξη για κουβέντα. :singer::singer:

Λοιπόοοοον...
Ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις πηγαίνει και η ανάλογη "πλατφόρμα".
Με λίγα λόγια αν θέλεις απλά ένα forum μπορείς να πας στο phpBB 3.κάτι.
Ελαφρύ και κάνεις καλή δουλειά.
Αν θέλεις το κατιτίς το παραπάνω, το vΒulletin είναι αρκετά καλό (θυμίζει στήσιμο παλιάς bbs).
Aν πάλι θέλεις ολοκληρωμένο CMS τότε θα πρέπει να στραφείς στο Joomla ή το Mambo, πρώην Joomla όπου οι προγραμματιστές έχουν σαν αγαπημένο τραγούδι τους (IMHO) το "πήραμε τη ζωή μας λάθος".
Σε αυτά τα δύο μπορείς να στήσεις πολλά πραγματάκια όπως είναι ένα forum, ανταλαγή αρχείων, άρθρα, ειδήσεις, RSS κλπ.

Απαραίτητο για όλα αυτά είναι να έχεις PHP/MySQL και λίγες γνώσεις πάνω σε αυτά.
Το να στήσεις Apache - Php - MySQL είναι από δύσκολο μέχρι πανεύκολο, ανάλογα με τον τρόπο που θα διαλέξεις να πειραματιστείς.
Το δύσκολο είναι να στήσεις τον Apache στα Windows και να του βάλεις τα υπόλοιπα μέσα, το εύκολο είναι να κατεβάσεις το Xampp και να σου τα κάνει όλα μόνο του με ένα dbclick στο setup.exe. :)
Το Xampp όμως θέλει λίγο παίδεμα για να το φέρεις στα ίσα του και να είναι ασφαλές.

Ότι δεν καταλαβαίνεις από λέξεις, google it. :) Θα βρείς και τα προγράμματα και τα specs.
Αν θέλεις βοήθεια για το στήσιμο pm me (θα απαντήσω από δευτέρα που θα γυρίσω στο γραφείο) να σου πω...

Βασικά επειδή διακινούμε πολύ mail στη δουλειά, το οποίο έχει καταντήσει να γίνεται στύλ messenger στο τέλος, προτιμώ να στήσω ένα forum και να αραδιάζει ο καθένας ότι θέλει.

Άσε που προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε public folders στον MS Exchange και στο τέλος θα κρασάρει με τόσα αρχεία που του ανεβάζουμε. Ούτε file server να ήταν.

Και δυστυχώς θέλουμε και ιστορικότητα, που σημαίνει πως όποιος καινούργιος έρθει στην εταιρεία θα πρέπει να διαβάσει να μάθει. Άντε να βγάλει άκρη ο άνθρωπος από τα mail των προηγούμενων που ο καθένας τα αρχειοθετεί όπως θέλει.

Οπότε το forum είναι η καλύτερη λύση. Θα κατεβάσω τίποτα από αυτά που είπες και θα πειραματιστώ. Ότι δεν καταλάβω θα αρχίσω τις ερωτήσεις. :rifle:

Σου προτεινω εφοσον ειναι οχι για δημοσια χρηση με χιλιαδες μελη την πλατφορμα Phpbb. Ειναι αρκετα πιο απλα τα πραγματα απο το να μπλεξεις με vbulletin.

Για κάτι τόσο απλό στήσε το phpBB3.
Ξεκίνα βέβαια από το Xampp που στήνεται αμέσως, ρίξε στο folder htdocs το phpbb και στήσε το.
Μετά πρέπει να πας στα config files του apache (ψάξε να βρείς το httpd.conf) και να ελέγξεις αν έχει τη γραμμή listen ανοιχτή (για να μην τα βλέπεις μόνος σου και χαίρεσαι) ή με ελεγχόμενα ip. Λογικά πρέπει να είναι κάτι σαν "Listen 80"

Μετά σειρά της PHP που θα πρέπει να βρείς την php.ini και να αλλάξεις το error_reporting σε E_ALL & ~E_NOTICE για να μην σε ζαλίζει. :)

Χμμμ δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή (που είναι και δύσκολη) αλλά αν έχεις πρόβλημα πες μου. -bye-

Σας ευχαριστώ παιδιά για το ξεκίνημα.
Θα τα δοκιμάσω αύριο στο pc σπίτι για μια πρώτη ματιά και θα σας πω.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις σχετικά με το forum και το vbulletin

Σου προτεινω εφοσον ειναι οχι για δημοσια χρηση με χιλιαδες μελη την πλατφορμα Phpbb.

Γιατί καλέ κύριε; Εγώ έχω στημένο το phpBB 2.κάτι στη σελίδα μου και έχω κάτι παραπάνω από 3000 χρήστες χωρίς να έχω πρόβλημα. :p
(Δεν είναι διαφήμιση εκτός και αν τα μέλη παλιπαιδίζουν και θέλουν να παίξουν Ultima Online :flipout: )

Βρε μια χαρα πλατφορμα ειναι απλα δεν ειναι τοσο ευελικτη οσο η vbulletin και η Invision σε θεματα security , διαχειρισης και custom coding οταν υπαρχει μεγαλη κινηση. Την εχω δουλεψει στο παρελθον και δεν με ικανοποιησε για public use παντα σε συγκριση με vbulletin και invision.

ε να μην έχουμε και 2003 ?

ενδιαφέρον ακούγεται θα το δω και αυτό.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.