Ας γράψω λοιπόν κανονικά το θέμα, αφού οι διαχειριστές πήραν την απόπειρα μου για hijacking και την κάνανε θέμα και να μάθω άλλη φορά να μην κάνω τον πειρατή.
Απόσταση θέασης : 2.2-2.5 μ
Θέση θέασης: 0 - 25 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: από κανονικός ως χαμηλός
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Netflix, Ertflix, ταινιές-σειρές.
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD και 4Κ
Απαιτήσεις σε ποιότητα: Να είναι καλύτερη από την τωρινή μου τηλεόραση
Απαιτήσεις άλλες: Αν έχω την δυνατότητα θα με ενδιέφερε η χρήση IPtv στο μέλλον. Επίσης, επειδή είμαι επαρχία με ενδιαφέρει η αγορά από μεγάλη αλυσίδα.
Προϋπολογισμός: 450 βαριά, εκτός αν βρω OLED που μπορεί να δώσω και 500

Υπάρχουσα τηλεόραση: LG
42ln5200 + Chromecast HD
Αναλυτικότερα,
η παλιά δουλεύει μια χαρά αλλά ήρθε η ώρα για μια αναβάθμιση.
Με ενδιαφέρει να έχω καλύτερο μαύρο, στην αντίθεση δεν καλά είμαι με τα δικά μου μάτια ή έχω συνηθίσει σε αυτό το επίπεδο.
Με βάση το μπάτζετ μου, λέω να πάω σε
55 ίντσες.
Επίσης, έχοντας διαβάσει λιγάκι, καταλαβαίνω ότι Direct Led και Va Panel, θα είναι εκτιμητέα, από την στιγμή που δεν παίζω παιχνίδια, δεν βλέπω αγώνες και είμαι σχετικά απέναντι.
Ξεκίνησα με μοντέλο αναφοράς την
FLΑ5520UH που είδα σε σπίτι φίλης και ήταν και η αφορμή να ψάχνομαι, αφού πείστηκα ότι με λιγότερα από 350 μπορώ να αναβαθμίσω σημαντικά την τηλεόραση μου.
Ψάχνοντας εξαντλητικά τις τελευταίες ημέρες, βρήκα και άλλες 2 τηλεοράσεις που μου κάνουν και είναι εντός μπάτζετ και εμπιστεύομαι τις μάρκες που , παρότι είναι νέες στην Ελλάδα, είναι παγκόσμιοι κολοσσοί. Αυτό γιατί , ιδανικά, ήθελα να αποφύγω μάρκες φασόν (ναι, ξέρω την ειρωνεία με το μοντέλο αναφοράς) και να ψάχνω λχ, ποια Panasonic είναι κανονική και ποια είναι φασόν.
Το κακό με τα μοντέλα που βρήκα είναι ότι επειδή αυτές οι μάρκες δεν είναι πολυπαιγμένες στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο να βρω αναφορές. Τελικά δεν βρίσκω αναφορές ούτε και στο εξωτερικό, μάλλον παίζουν με άλλο όνομα;
Τα δύο μοντέλα λοιπόν, που γλυκοκοιτάζω αυτή την στιγμή είναι,
η tcl
55P715 στα 398,99 από Public και MM και
η hiSense
H58A7100F στα 369,01 που φυσικά υπάρχει και στην Cosmote στην ίδια τιμή.
Εκτός από την ικανοποιητική εικόνα, με ενδιαφέρει να μην λαγκάρει και να μην έχει άλλες χαζομαρούλες που δεν αποτελούν αφορμή για επιστροφή αλλά μακροπρόσθεσμα σε ξενερώνουν, όπως πχ να μην παίζει ελληνικούς υπότιτλους ή να μην έχει hbbTV.
Από άποψη specs μάλλον η tcl είναι καλύτερη αφού έχει και Dolby Vision και είναι android tv ενώ ερωτηματικό αποτελεί το VIDAA που δεν ξέρω πόσες εφαρμογές θα έχει.
Έχω πελαγώσει αφού εκτός από τα ξερά specs δεν βρίσκω κάποιο review που να φαίνεται αξιόπιστο.
Κάποια ιδέα;