Ερώτηση αρχάριου για στήσιμο προβολέα-οθόνης

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Φίλτατοι καλησπέρα.

Έχω στα σκαριά τον σχεδιασμό ενός επίπλου - σύνθετου που θα φιλοξενήσει όλο τον AV εξοπλισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής (ΤV, πολυκάναλο και δικάναλο σύστημα) σε τοίχο πλάτους 2,80m και ύψους 2,50m. Η απόσταση θέασης είναι στα 4,5m και δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τον θεατή στον ενδιάμεσο χώρο.

Είμαι άσχετος από προβολείς, οθόνες και τα σχετικά, αλλά όπως βλέπω το χώρο αυτή τη στιγμή ψήνομαι πολύ για μετάβαση σε πολλές ίντσες, άρα σκέφτομαι καταρχήν την πρόβλεψη για οθόνη στο πάνω μέρος του επίπλου.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα παρακάτω ερωτήματα:

- Tι πρέπει να έχω υπόψην σαν προδιαγραφές στην κατασκευή του επίπλου, ώστε να τοποθετηθεί πανί για προβολέα;

- Τι είδος οθόνης πρέπει να κοιτάξω και τι ποσό περίπου πρέπει να προϋπολογίσω;

- Επειδή δεν θέλω ο προβολέας να έχει μόνιμη τοποθέτηση στο ταβάνι, παίζει το σενάριο να τοποθετείται κάθε φορά σε θέση κοντά στους καναπέδες από όπου θα βλέπω (4-4,5m απόσταση); Θα πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό stand ή μπορεί να ακουμπάει και στο τραπέζι που υπάρχει μπροστά από τους καναπέδες;

- Θα είναι εφικτή η σύνδεση του προβολέα με το DVD σε αυτή την απόσταση;

Περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ!

Ακριβώς το σκηνικό που θέλεις να στήσεις το έχει κάνει ο Τάκης Σωτηρόπουλος και ο Φώτης Σωτηριάδης (αυτά που έχω δει με τα μάτια μου δηλαδή). Για ρίξε μια ματιά στις φωτό του Τάκη να πάρεις ιδέες
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=83

Οσο για την τοποθέτηση του προβολέα, σου προτείνω εγκατάσταση μόνιμη στο ταβάνι. Είναι φασαρία τα τραπεζάκι και τα stands και επικίνδυνα.