Ερωτηση ασχετου περι DAC

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,348
Samos!
Παιδια και μαστορια, να ρωτησω κατι?...τι ακριβως ειναι το DAC?...Βασικα να σας εξηγησω γιατι ρωταω, διαβαζω οτι αλλαζετε τα dac σε dvd κτλ..Αναρωτιεμαι λοιπον αν μπορω να βαλω ενα dac στον gainclone LM3875 που φτιαχνω.Και αυτο που ενοω ειναι μονο και μονο για να μπορω πχ να του ριξω τη ψηφιακη εξοδο απο την Audigy 2 του pc μου με σκοπο το καλυτερο αποτελεσμα..δηλαδη εξηγηστε μου παρακαλω, αυτα τα κιτ dac ειναι κατι σαν να σου δινουν εισοδο οπτικη-ψηφιακη και εξοδο αναλογικη? και οποτε εγω με εναν μεταγωγικο διακοπτη μπορω να κανω δουλεια μου?...

Όπως το λένε τα αρχικά της λέξης dac, Digital to Analog Converter.

Πολύ χοντρικά, αυτά τα "κιτ" όπως τα αποκαλείς, είναι συσκευές που δέχονται το ψηφιακό σήμα από μια πηγή, μέσω SPDIF (οπτική ή ομοαξονική) ή και USB, το περνάνε στο Receiver τους, από κει οδηγείται στο dac-chip που αυτό κάνει την κύρια δουλειά της ψηφιοαναλογικής μετατροπής και τέλος ακολουθεί το αναλογικό στάδιο ή ενίσχυσης του αναλογικού σήματος του dac-chip για να φθάσει στα εξωτερικά rca που θα συνδεθούν στον προενισχυτή.

Αυτά που σου γράφω σε γενικές γραμμές και με αρκετές γενικεύσεις, για να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία.

αρα αυτα τα κιτ μπορουν να οδηγησουν στην εξοδο τους πχ τον gainclone μου ε?..δηλαδη εγω απλα θελω να βαλω μια ψηφιακη εισοδο στον gainclone...

Εάν η ευαισθησία της εισόδου του είναι μέσα στο εύρος 2-2.8Vrms που είναι η πλειοψηφία της εξόδου αυτών των μετατροπέων, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.