Ερωτηση Bose 901 ηχειων

Jean-Paul

Established Member
10 February 2008
205
καλημερα παιδια.εχω το συστημα της bose 901. για οποιον γνωριζει κατι και μπορει να με βοηθησει.
off topic
καταρχην να πω οτι αν και τα προιοντα της εταιριεας ειναι τελεια δυστυχως δεν υπαρχει καθολου τεχνικη υποστηριξη απο τους βλακες στην αγια παρασκευη. κι το λεω ανοιχτα και οποιος θελει ας με παρει κι τηλεφωνο. την μηνυση την γλυτωσαν ως εκ θαυματος. δεν θα μπω σε λεπτομερειες αλλα τους το υποσχεθηκα οτι οπου μπορω και οποτε μπορω θα τους ξευτιλιζω.

δυστηχως ομως μιας και ειχα ακουμπησει τοσα λεφτα για αυτο το απιστευτο ηχοσυστημα τοτε(ΚΑΚΩΣ) αν βγαλω την πηγη, τα ηχεια ακομα και σημερα πιστευω οτι ειναι αριστα και μπορουν να ποδοσουν τελεια σε ενα home cinema το οποιο σκεφτομαι να φτιαξω. αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.το κακο βεβαια με αυτα τα ηχεια ειναι οτι δεν εχουν απλα καλωδια έτσι ωστε να μπορεσω να τα συνδεσω με καποιον digital ενισχυτη 5.1 ktl ktl. ξερει καποιος αν γίνεται αυτο και πως. αν θελετε μπορω να ποσταρω και φωτογραφιες.
φυσικα οχι με καποιον ενισχυτη bose/onkyo κοκ διοτι αν παθει κατι δεν εχω καμια μα καμια ορεξη να τρεχω σε αυτους:rifle::rifle::rifle:
αν βρουμε με με καποιον αλλο ενισχυτη λυση. επισης θα ηθελα να βρουμε και δυο ηχεία για sουrround ασυρματα λογω χώρου. κεντρικο ηχειο εχω παλι της bose
ευχαριστώ πολύ

παιδια δεν εχει κανεις ιδεα ? φευγει απο το ενεργο ηχειο ενα καλωδιο με 5-6 pins που παει στην κεντρικη μοναδα. δεν μπορουμε να κανουμε κατι ?

παιδια επαναφερω λιγο το θεμα μιας και πρεπει ναπαρω ενισχυτη... γνωριζει καποιος κατι ?

το συστημα εχει ως εξης.

το ενα ηχειο πανω του εχει ενα equalizer ενσωματωμενο ενεργο. απο αυτο το ηχειο φευγει ενα καλωδιο που το συνδεει με το αλλο ηχειο για να μεταφερει τον ηχο. τωρα, απο το ενεργο ηχειο φευγει ενα καλώδιο που παει στην πηγη το οποιο φαινεται να ειναι 3κολημενα μεταξυ τους καλωδια και καταληγει σε ενα φισακι περιεργο(σαν S-video που εχει ομως μονο 8 pins) μπορω να ανεβασω φωτο αν μου πειτε. πως μπορω να τα συνδεσω σε εναν καινουριο ενισχυτη ? :ears::ears::ears:

τα ηχεια ειναι πολυ καλα και μπορουν να χρησιμευσουν για μπροστινα. παραλληλα με κατι αλλα bose που εχω για surround και ενα sub.

βοηθεια...

Last edited:
Ενεργά είναι τα ηχεία που έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή. Αν το σύστημα που έχεις είναι αυτό http://products.bose.com/pdf/customer_service/owners/og_901.pdf, τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μπορούν να συνδεθούν με ενισχυτή όπως φαίνεται και στην σελίδα 9 του manual, με ένα απλό καλώδιο ηχείων (+ / -).

attachment.php

Βέβαια, το σύστημα αυτό είναι stereo και δεν έχει σχέση με πολυκάναλο ήχο.

Attachments

• 901.JPG
    901.JPG
    51.7 KB · Views: 107
απο τις φωτογραφιες δεν μπορεις να καταλαβεις ? τα ηχεια μου απο κατω εχουν + - . τα βλεπω. αυτα αμα τα βγαλω μποω να τα συνδεσω με οποιδηποτε ενισχυτη για front speakers ?

τι εννοεις το συστημα ειναι στερεο. αν παρω εναν ενισχυτη και βαλω τα bose αυτα για front , δυο δορυφορους για souround που εχω , κεντρικο παλι ηχειο που εχω και ενα sub ?

δεν θαμαι οκ ?

p.s ta ηχεια μου ειναι αυτα, αλλα δεν εχω αυτο το extra part που δειχνει απο πανω.εμενα το εχει αυτο στο ηχειο οπως δειχνει η φωτο 1664

απο τις φωτογραφιες δεν μπορεις να καταλαβεις ? τα ηχεια μου απο κατω εχουν + - . τα βλεπω. αυτα αμα τα βγαλω μπορω να τα συνδεσω με οποιδηποτε ενισχυτη για front speakers ?

Και βέβαια μπορείς.

τι εννοεις το συστημα ειναι στερεο. αν παρω εναν ενισχυτη και βαλω τα bose αυτα για front , δυο δορυφορους για souround που εχω , κεντρικο παλι ηχειο που εχω και ενα sub ?
δεν θαμαι οκ ?

Ναι, αν προσθέσεις αυτά που λες θα έχεις πολυκάναλο σύστημα. Με μόνη μου ένσταση το κεντρικό. Μάλλον θα πρέπει να βρεις κάποιο της Bose για καλύτερο ταίριασμα με τα L-R.

p.s ta ηχεια μου ειναι αυτα, αλλα δεν εχω αυτο το extra part που δειχνει απο πανω.εμενα το εχει αυτο στο ηχειο οπως δειχνει η φωτο 1664

Αυτό το extra part που λες είναι ισοσταθμιστής (equalizer). Και αυτό μπορεί να συνδεθεί στον ενισχυτή μέσω tape in/out.

Απ' την φωτογραφία δεν κατάλαβα τίποτα. Πως είναι συνδεδεμένο το equalizer στο ηχείο;

to equalizer ειναι ενσωματωμενο στην βαση του ηχειου.

ποιες οι επιλογες μου για ενισχυτη ?

ολα τα ηχεια δορυφορους που εχω ειναι της bose. δεν κανουν αμα τα μοιρασω για souround πισω και δυο για κεντρικα ? εχω 6 !! μονο το sub ειναιι ασχετο που το εχω απο παλια και δεν ειναι ενεργο. ειναι ενα 12αρι rockford

to equalizer ειναι ενσωματωμενο στην βαση του ηχειου. Ποιες οι επιλογες μου για ενισχυτη ?

Δεν βγάζω άκρη με τις φωτογραφίες. Λογικά αυτό που είναι ενσωματωμένο στο ηχείο είναι και ενισχυτής. Με αυτό δεν άκουγες τόσο καιρό; Αποσυνδέεται απ' το ηχείο; Αν ναι, και το ηχείο έχει θέσεις + / - για να το συνδέσεις σε άλλον ενισχυτή (όπως λέει και στο manual που βρήκα) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;

ο ενισχυτης ειναι κατι που μενει οποτε λεω να διαθέσω ενα καλο ποσο. και λογικα επειδη ειναι βαρια ηχεια θα θελω κατι δυνατο. βαλε και το sub που πειναει.... εκτος αν παρω ενα καινουριο sub ενεργο.

η συνδεση ειναι ως εξης . το ενα ηχειο εχει ενσωματωμενο το equalizer Που λεμε οπου και βλεπεις το bass treble. απο εκει φευγει ενα καρφι και συνδεει το ενα ηχειο με το αλλο. απο το πρωτο ηχειο που εχει ενσωματωμενο το equalizeρ φευγει ενα καλωδιο με 8 pins και παει στην μοναδα, που ειναι radio/cd και βλεπεις τι συνδεσεις εχει στις φωτο που εχω ποσταρει. αυτο που δειχνει και το tape in tape out. το καταλαβαινεις οπως το λεω η να προσπαθησω παλι ?

φιλε βλαχο δεν γινεται τελικα μου ειπαν !!! τα equalizer λεει σε αυτο το μοντελο ειναι στην πηγη . οποτε τα ηχεια αυτα παιζουν μονο με αυτο το συστημα !!! ξ-ενωσα τα ηχεια και τα εβαλα σε εναν ενισχυτη της πλακας και δεν επαιζαν πολλους ηχους. :(

την κατσαμε

υπαρχουν ετοιμα συστηματα με ραδιοενισχυτη bluray και ηχεια 5.1 . αυτα προτεινονται ?και αν ναι ποια ειναι καλες λυσεις ?