Eρωτηση για 1080p σε mkv

Maximvs

Established Member
11 July 2006
157
Καλησπερα σε ολους,

εχω το εξης συστημα

AMD 6000 X2
2 GB Ram
HD 3870 , 512MB
συδεδεμενο σε μια Samsung LE40M86 FullHD.

Πηρα προσφατα την HD 3870 και ηθελα να σας ρωτησω αν θα βλεπω καλα τις ταινιες σε 1080p που σκεφτομαι να κατεβαζω απο εδω και περα.Κατεβαζα ως τωρα σε 720p γιατι πριν με την X1950Pro που ειχα τα 1080p μου εχαναν σε κινηση και ηχο.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν και πως μπορω να δω τις υπαρχουσες ταινιες που εχω απο 720p σε 1080p με καποιο upscaler αν γινεται.

Εχω τον ΚΜPlayer + CoreAVC + AC3 filter.

Σας ευχαριστω .

H 3450 και η 3650 παίζουν και οι δύο 1080ρ άνετα - αρα με´την 3870 είσαι υπερκαλυμμένος.

Για upscaling ξέρω μόνο με το ffdshow, το CoreAVC δεν έχει τέτοια ρύθμιση δυστυχώς...

Καλησπερα σε ολους,

εχω το εξης συστημα

AMD 6000 X2
2 GB Ram
HD 3870 , 512MB
συδεδεμενο σε μια Samsung LE40M86 FullHD.

Πηρα προσφατα την HD 3870 και ηθελα να σας ρωτησω αν θα βλεπω καλα τις ταινιες σε 1080p που σκεφτομαι να κατεβαζω απο εδω και περα.Κατεβαζα ως τωρα σε 720p γιατι πριν με την X1950Pro που ειχα τα 1080p μου εχαναν σε κινηση και ηχο.

Τα προβλήματα που είχες μέχρι τώρα με τα αρχεία 1080p δεν είμαι σίγουρος γιατί τα είχες, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έφταιγε η 1950. Δεν θα έπρεπε να δεις βελτίωση μόνο και μόνο με την αναβάθμιση σε 3870. Σίγουρα αξιοποιούσες και τους δυο πυρήνες σου;

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν και πως μπορω να δω τις υπαρχουσες ταινιες που εχω απο 720p σε 1080p με καποιο upscaler αν γινεται.

Εχω τον ΚΜPlayer + CoreAVC + AC3 filter.

Σας ευχαριστω .

Όντως, το ffdshow είναι ο καλύτερος upscaler που κυκλοφορεί. Αφήνεις το CoreAVC Pro να κάνει το decoding και μετά βάζεις το ffdshow να κάνει το upscaling.

Δημήτρη μια που το έφερε η κουβέντα κι επειδή βλέπω πως οι οδηγοί για το στήσιμο του KMP είναι παλιοί , μήπως θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα νέος με απλά βήματα και ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να στο στήσει με 2 – 3 κινήσεις?

Δημήτρη και για ffdshow/mpc-hc νομίζω ότι χρειάζεται μία ανανέωση. Είναι ένας συνδυασμός που χρησιμοποιούν πολλοί...

+1 για τον οδηγό ffdshow - με τυραννάει τακτικά - αν μπορώ να βοηθήσω, προσφερομαι.

κανει καλη δουλεια ο ffdshow σαν upscaler?..δηλαδη ειναι ιδια η εικονα με μια ταινια που ειναι 1080p decoded απο Bluray ή HDDVD?

Όσο καλός και να είναι ο upscaler, δεν μπορεί να "γεννήσει" λεπτομέρεια η οποία απλά δεν υπάρχει. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει την ποιότητα ενός μέτριου HD.

Συγκεκριμένα ο ffdshow κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σαν upscaler. Είναι must για θέαση SD υλικού από HTPC.

δηλαδη δεν το γλυτωνουμε το κατεβασμα 1080p ταινιων για καλυτερη εικονα...Προσωπικα εχτες ειδα το ''The forbidden kingdom'' σε 1080p μπορω να πω πως δεν ειχε καμια σχεση με τις 720p που εχω δει ως τωρα.