Ερώτηση για 5.1 Σύστημα

gonzalez

New member
9 August 2009
67
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.Καταρχήν να πω οτι έχω τον ενισχυτή της Yamaha V363 και τον έχω συνδέσει με δύο μπροστινά ηχεία που είχαμε πολύ παλιά μάρκας ITT τα οποία παρόλ αυτα με ικανοποιούν πολύ με την απόδοση τους και στη μουσική και στις ταινίες.Είχα ένα μόνο πρόβλημα.Δεν μπορούσα να ακούω αρκετά δυνατά τους διαλόγους στις ταινίες με αποτέλεσμα να ανέβαζα πολύ την ένταση στο σύστημα και τα διάφορα εφέ να ακούγονται αναλογικά πολύ περισσότερο.Τα ηχεία ειναι 60W και έχουν twitter woofer Και 1 mid range έτσι όπως το γράφει.Για να μην πολυλογώ βρήκα μια προσφορά στο media markt με ένα σετ ηχείων(1 κεντρικό διαλόγων και 2 πίσω)στα 100 ευρώ(δεν θέλω να διαθέσω και πολλά στον τομεα αυτό)τα οποία όμως ακούγονται πολύ χειρότερα σε σχέση με τα άλλα και το τελικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί και πολύ.
Τι έχετε να μου προτείνετε??Σκέφτομαι να πάρω ένα λίγο καλύτερο σετ αλλά δεν ξέρω τι!!

Εψαξες καλά το manual του ενισχυτή;
Πολλοί ενισχυτές έχουν σύστημα ενίσχυσης των διαλόγων (π.χ. dialog E της Pioneer) ώστε να μην έχεις τέτοιου είδους προβλήματα όταν δεν χρησιμοποιείς κεντρικό ηχείο.....
Μήπως έχει κάτι αντίστοιχο ο Yamaha;

Δεν έχω βρει κάτι μόνο το night cinema που υποτίθεται οτι ενισχύει λίγο τους διαλόγοιυς αλλά δεν έχω δει μεγάλη διαφορά...Αλλά από την άλλη θα ήθελα να καταλήξω σε 5.1 οπότε ακούω τις προτάσεις σας για κάτι καλύτερο..

Κατ'αρχήν στον ενισχυτή σου έχεις το center στο off; Μερικές φορές είναι το πιο απλό πράγμα!

Προσωπική μου άποψη είναι οτι για κεντρικό + πίσω ηχεία θα χρειαστούν αρκετά χρήματα, ειδικά αν ψάχνεις κάτι που να ακούγεται όπως τα μπροστινά σου ηχεία (που απ'ότι καταλαβαίνω είναι αρκετά καλά σε απόδοση). Εκτός βέβαια αν πιάνουν τα χεράκια σου οπότε πας σε ιδιοκατασκευή...

Κατ'αρχήν στον ενισχυτή σου έχεις το center στο off; Μερικές φορές είναι το πιο απλό πράγμα!
.......

Αυτό που λέει εδώ ο φίλος, το θεώρησα δεδομένο.
Πρέπει να έχεις δηλώσει στο μενού του ενισχυτή:
center -> none
surround & surround back -> none
Aν δεν το έχεις κάνει.....

Αυτό που λέει εδώ ο φίλος, το θεώρησα δεδομένο.
Πρέπει να έχεις δηλώσει στο μενού του ενισχυτή:
center -> none
surround & surround back -> none
Aν δεν το έχεις κάνει.....
Ναι τα έχω κάνει όλα αυτά..Όταν βάζεις εξάλλου κεντρικό χωρίς να έχεις δεν παίζουν καθόλου οι διάλογοι..Απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρω ένα καλύτερο κεντρικό απο αυτό που μου είχε με αυτή την προσφορά..Να τα πάω πίσω δηλαδή και να το αλλάξω...Και με ποιο κιόλας..

Ναι τα έχω κάνει όλα αυτά..Όταν βάζεις εξάλλου κεντρικό χωρίς να έχεις δεν παίζουν καθόλου οι διάλογοι..Απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρω ένα καλύτερο κεντρικό απο αυτό που μου είχε με αυτή την προσφορά..Να τα πάω πίσω δηλαδή και να το αλλάξω...Και με ποιο κιόλας..

Εχουμε πει πολλές φορές εδώ, ότι το κεντρικό ηχείο είναι ίσως το σημαντικότερο ηχείο σε ένα σύστημα 5.1 ή 7.1. Και αυτό, γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ηχητικής πληροφορίας αναπαράγεται από το κεντρικό ηχείο.
Επίσης όσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή του κεντρικού ηχείου, άλλο τόσο ρόλο παίζει και το ταίριασμά του με τα L-R. Ισως γι' αυτό, για πολλούς είναι προτιμότερο το κεντρικό ηχείο να είναι της ίδιας σειράς με τα κυρίως L-R ηχεία.

Στην περίπτωσή σου, και εφόσον βέβαια υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα ηχεία (που είναι και παλαιότερα) για surround, και να αγοράσεις μία καλή τριάδα L-C-R ηχείων.

Εχουμε πει πολλές φορές εδώ, ότι το κεντρικό ηχείο είναι ίσως το σημαντικότερο ηχείο σε ένα σύστημα 5.1 ή 7.1. Και αυτό, γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ηχητικής πληροφορίας αναπαράγεται από το κεντρικό ηχείο.
Επίσης όσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή του κεντρικού ηχείου, άλλο τόσο ρόλο παίζει και το ταίριασμά του με τα L-R. Ισως γι' αυτό, για πολλούς είναι προτιμότερο το κεντρικό ηχείο να είναι της ίδιας σειράς με τα κυρίως L-R ηχεία.

Στην περίπτωσή σου, και εφόσον βέβαια υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα ηχεία (που είναι και παλαιότερα) για surround, και να αγοράσεις μία καλή τριάδα L-C-R ηχείων.
Είναι μια σκέψη κι αυτό..Ίσως θα πρέπει να το σκεφτώ ακομα λίγο πριν τελικά καταλήξω καπου..

Συμφωνώ απόλυτα οτι θα ήταν η καλύτερη λύση, όμως η "οικονομική πρόταση" που λέγαμε αρχικά πάει περίπατο και αρχίζουμε να κοιτάμε άλλα πράγματα...

Ο original poster αποφαζίζει! -bye-