Ερώτηση για αγορά ηχείων...

enduras1

Moderator
Staff member
Παιδια να ρωτησω κατι το οποιο θα ακουστει χαζο αλλα συγχωρεστε με.

Ενας πολυ καλος μου φιλος μου χαρισε εναν ΥΑΜΑΗΑ RXV-640 και ψαχνω ηχειακια για να του βαλω.
Τον εχω στο εξοχικο και θελω να ριξω πανω το media-pc μου και την τηλεοραση μου LG LM640s.

Θελω να παρω αρχικα ενα ζευγαρι δαπεδου και σιγα σιγα τα περιφεριακα. (ατιμη κριση βλεπετε)

Διαβασα στο μανουαλ που κατεβασα απο το νετ οτι ειναι 85W 8Ω οι εξοδοι του.

Τωρα το μπερδεμα μου και η απορρια ειναι στο οτι τα ηχεια που μου αρεσουν λογω χρωματος (ειναι ακριβως ιδια με το σαλονι) και λογω τιμης ειναι τα Koda D-92F και ειναι 4Ω!!!

Αυτο τι σημαινει???

Ευχαριστω εκ τον προτερων για τις απαντησεις σας!

Σημαίνει πως δεν πρέπει να τα πάρεις. Κοίταξε για ηχεία με σύνθετη αντίσταση 8Ω ή 6Ω, και ευαισθησία ίση με 89 dB/W/m ή μεγαλύτερη.....

Εγώ δεν συμφωνώ με την γνώμη του φίλου παραπάνω ... ο 640 είναι καλό μηχανάκι και θα ανταποκριθεί σχετικά άνετα στο φορτίο των ηχείων, παρότι 4ωμα... το ότι δίνει συνεχή ισχύ 85 βατς στα 8 ομ, σημαίνει ότι θα δίνει τουλάχιστον 110 - 120 βατς στα 4 ομ, που είναι υπεραρκετά για τα ηχεία αυτά, οδηγώντας 'τα σε ρεαλιστικές στάθμες ...

Εγώ δεν συμφωνώ με την γνώμη του φίλου παραπάνω ... ο 640 είναι καλό μηχανάκι και θα ανταποκριθεί σχετικά άνετα στο φορτίο των ηχείων, παρότι 4ωμα... το ότι δίνει συνεχή ισχύ 85 βατς στα 8 ομ, σημαίνει ότι θα δίνει τουλάχιστον 110 - 120 βατς στα 4 ομ, που είναι υπεραρκετά για τα ηχεία αυτά, οδηγώντας 'τα σε ρεαλιστικές στάθμες ...

+1

Θα μπορουσε καποιος εν συντομια να μου εξηγησει τι σημαινει αυτη η αντισταση???

Πόσο φρένο πατάνε τα ηχεία στην ισχύ που θέλουν να τραβήξουν από τον ενισχυτή.

Φαινεται οντως οτι ειναι 1 εξαιρετικο μηχανημα κ απο οτι βλεπω στην επιλογη A η B αναφερει για ηχεια 4Ω.Πιστευω κ εγω οτι θα τα βγαλει περα σε ρεαλιστικες εντασεις....Αλλα εαν τα ηχεια που σε ενδιαφερουν εχουν ονομαστικη αντισταση 4Ω,λογο εμπεδησης σε καποια φασματα του ηχου μπορει να κατεβαινουν ακομα πιο χαμηλα,οποτε εκει ισως δημιουργηθει καποιο θεμα.(Εκτος κ αν δεν προσεξες καλα κ ο κατασκευαστης των συγκεκριμενων ηχειων αναφερει εμπεδηση 8-4Ω).

Απάντηση: Re: Ερώτηση για αγορά ηχείων...

Συμφωνώ και να προσθέσω ότι ο ενισχυτής αξίζει καλύτερα ηχεία

Απάντηση: Re: Ερώτηση για αγορά ηχείων...

Καλημερα παιδια!

Στο σαιτ τηςς η ΥΑΜΑΗΑ αναφερει:
MAIN, 8/6/4/2 Ω 95/120/160/190W

Εδω βρηκα και μια αντιστοιχη ερωτηση με διτες απαντησεις.
http://www.ceqna.com/home-theater/home-theater-2706.html

Δεν θά'χεις πρόβλημα,φαίνεται ότι ο ενισχυτής θα τα καταφέρει μια χαρά

Για πειτε ρε παιδια καμια αλλη προταση.

Βεβαια ελεω κρισης το μπατζετ μου ειναι αρκετα περιορισμενο και δε θα ηθελα να ξεπερασω τα 200 ευρω.

Το αλλο που σκεφτομαι ειναι αυτο. http://www.apothema.gr/wharfedale_cr-30-4-crystal-3-black-zeygos-61675-p