Ερώτηση για αγορά Klipsch RF 62 MK2 με Pioneer VSX-923

astraopc30

New member
28 January 2014
11
Καλησπέρα σας
Εδω θεσσαλονικη έχουμε ελάχιστες επιλογές να δούμε τα ηχεια αυτά ζωντανά πόσο μάλλον για ακρόαση.Ξεκινηςα για ένα home cinema maximum 1000 euro μέχρι που πήγα στο σπίτι ενός γνωστού και άκουσα ένα σύστημα klipsch και αναθεωρησα αρκετά πράγματα για τον ήχο.(εμπειρία δεν εχω στο συγκεκριμένο τομέα.οτι διαβάζω στο διαδίκτυο).
1.Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ όσον αφορά το πάντρεμα του ενίσχυτη pioneer vsx 923 με Klipsch rf62 set 5.1
2.Αξιζει κατα τη γνώμη σας το παραπάνω σετ (σχέση αξίας τιμης).
3.Σε ένα άλλο post ένα μέλος του φόρουμ μου ανέφερε οτι θα πρέπει να γίνει αυστηρό setup στα παραπάνω.Για να γίνει αυτό απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή μπορούν να γίνουν βάση των manual των παραπάνω.
4.τα καλώδια σύνδεσης των ηχείων παίζουν ρόλο?θα πρέπει να ειναι καλής ποιότητας για τα παραπάνω?
Ευχαριστω πολυ

Re: Ερώτηση για αγορά Klipsch rf 62 mk2 με pioneer vsx 923

Mια χαρά είναι τα κλιπς με τη διαφορα οτι θα προτημούσα yamaha ενισχυτή πχ τον 675 ή denon x 2000.

H pioneer είναι καλή αλλα με τα κλιπς ίσως να μη ταιριαζουν τόσο πολυ.

Απο την αλλη τα κλιπς πολυ καλα αλλα θελουν χώρο να αναπνεύσουν και να αποδώσουν τα μέγιστα ,με λιγο προσεκτικο στήσιμο θα εχεις δυνατό σετ.

Mια χαρά είναι τα κλιπς με τη διαφορα οτι θα προτημούσα yamaha ενισχυτή πχ τον 675 ή denon x 2000.

H pioneer είναι καλή αλλα με τα κλιπς ίσως να μη ταιριαζουν τόσο πολυ.

Απο την αλλη τα κλιπς πολυ καλα αλλα θελουν χώρο να αναπνεύσουν και να αποδώσουν τα μέγιστα ,με λιγο προσεκτικο στήσιμο θα εχεις δυνατό σετ.

Ευχαριστω για την βοήθεια φιλε μου.
Τον ενίσχυτη τον εχω αγοράσει ήδη.Ημουν ανάμεσα στους ενισχυτές που αναφέρεις παραπάνω αλλά τελικά προτίμησα τον pioneer.O χώρος μου το σαλόνι ειναι 35 τετραγωνικά και το τετράγωνο που θα στηθεί ειναι 25 τετραγωνικά.η απόσταση απο το κεντρικό ηχείο απο εμένα θα ειναι 3.5-4 μέτρα.
Διαβαζοντας κατέληξα στα παρακάτω:
Klipsch rf62 mk2
Rc 62 mk2
Rs 52 mk2
Sw 112 sub.
Η καλύτερη προσφορά που πήρα ειναι 2080 απο hifiprestige(Ιταλία)
απλα πριν κάνω την αγορά εχω τις απορίες που ανέφερα παραπάνω.
Αν γνωρίζει κάποιος για καλύτερη τιμη ας με ενημερώσει.
ευχαριστω

Last edited:

Ευχαριστω για την βοήθεια φιλε μου.
Τον ενίσχυτη τον εχω αγοράσει ήδη.Ημουν ανάμεσα στους ενισχυτές που αναφέρεις παραπάνω αλλά τελικά προτίμησα τον pioneer.O χώρος μου το σαλόνι ειναι 35 τετραγωνικά και το τετράγωνο που θα στηθεί ειναι 25 τετραγωνικά.η απόσταση απο το κεντρικό ηχείο απο εμένα θα ειναι 3.5-4 μέτρα.
Διαβαζοντας κατέληξα στα παρακάτω:
Klipsch rf62 mk2
Rc 62 mk2
Rs 52 mk2
Sw 112 sub.
Η καλύτερη προσφορά που πήρα ειναι 2080 απο hifiprestige(Ιταλία)
απλα πριν κάνω την αγορά εχω τις απορίες που ανέφερα παραπάνω.
Αν γνωρίζει κάποιος για καλύτερη τιμη ας με ενημερώσει.
ευχαριστω

Η τιμή είναι καλή για καινούργια δεν εχεις τιποτα να χασεις ,παρε κανα τηλεφωνω στα γνωστα μαγαζια Αθηνα και ζητα προσφορα με μεταφορικα.

Απο Ιταλία πόσο ειναι;

Αν ειναι μικρη η διαφορά πάρτα απο εδώ.

Υπόψην τα κλιπσ τα άκουσα αρκετες φορες θες τουλάχιστον 50-60 cm απο τον πισω τοίχο και τις γωνιες,ασε που και χωρις το σαμπ θα εχεις εντυπωσιακό αποτελεσμα.

Μια χαρά είσαι με τον pioneer. Θα έπρεπε όμως να πάρεις το επόμενο μοντέλο που έχει preout για τα LR ώστε να βάλεις έναν τελικό αργότερα ;-)

Μια χαρά είσαι με τον pioneer. Θα έπρεπε όμως να πάρεις το επόμενο μοντέλο που έχει preout για τα LR ώστε να βάλεις έναν τελικό αργότερα ;-)

Γεια σου Κώστα
Όταν λες φιλε μου οτι με το επόμενο μοντέλο θα μπορούσα να βάλω έναν τελικό τι εννοεις; Τι θα κέρδιζαν παραπάνω;
Ευχαριστω.

Ο 1123 έχει preout για LR και επειδή έχω τα ίδια ηχεία στο σαλόνι (κάποτε τα οδηγούσε ένας denon 2106) θα σου έλεγα ότι μπορούν να κάνουν θαύματα με ένα σωστό τελικό ενισχυτή

Η τιμή είναι καλή για καινούργια δεν εχεις τιποτα να χασεις ,παρε κανα τηλεφωνω στα γνωστα μαγαζια Αθηνα και ζητα προσφορα με μεταφορικα.

Απο Ιταλία πόσο ειναι;

Αν ειναι μικρη η διαφορά πάρτα απο εδώ.

Υπόψην τα κλιπσ τα άκουσα αρκετες φορες θες τουλάχιστον 50-60 cm απο τον πισω τοίχο και τις γωνιες,ασε που και χωρις το σαμπ θα εχεις εντυπωσιακό αποτελεσμα.

Η τιμη από Ιταλία (hifiprestige) ειναι μαζί με τα μεταφορικά.(2000+80 τα μεταφορικά).
Οι προσφορές που πήρα απο εδώ ειναι γύρω στα 2600 από Αθήνα.
Όταν λες 50-60 cm απο τον τοίχο και τις γωνιές δηλαδή τα πίσω ηχεια δεν βιδώνουν κολλητά (5cm) στον τοίχο;και τα μπροστινά απόσταση μισό μετρό απ το τοίχο για να αποδώσουν;
Ευχαριστω

Ο 1123 έχει preout για LR και επειδή έχω τα ίδια ηχεία στο σαλόνι (κάποτε τα οδηγούσε ένας denon 2106) θα σου έλεγα ότι μπορούν να κάνουν θαύματα με ένα σωστό τελικό ενισχυτή

Καταλαβαίνω φιλε μου αλλά εδώ και δυο μήνες εχω αγοράσει τον 923(οι γνώσεις μου πάνω στο τομέα αυτό ειναι ελάχιστες).ευχαριστω πάντως .

Η τιμη από Ιταλία (hifiprestige) ειναι μαζί με τα μεταφορικά.(2000+80 τα μεταφορικά).
Οι προσφορές που πήρα απο εδώ ειναι γύρω στα 2600 από Αθήνα.
Όταν λες 50-60 cm απο τον τοίχο και τις γωνιές δηλαδή τα πίσω ηχεια δεν βιδώνουν κολλητά (5cm) στον τοίχο;και τα μπροστινά απόσταση μισό μετρό απ το τοίχο για να αποδώσουν;
Ευχαριστω

Eτσι ακριβος τα πισω ειναι τοιχου και τα μπροστα φροντισε να εχουν τον απαραιτητο αερα απο τον πισω τοιχο.

Τα rs είναι δίπολα. Μεσα στη μέση του δωματίου θα τα στήσει ο άνθρωπος?

Το σετ των Klipsch που αναφερεις θα παιξει παρα πολυ καλα σαν συνολο.Εγω τα ειχα και επαιζαν επι 2 χρονια με τον Denon 3803.Πριν ενα χρονο εβαλα να οδηγει τα L-R ο δικαναλος Naim xs,και ανεβηκε κατα πολυ η αποδοση τους.Τα εχω βαλει να παιξουν και με Yamaha 1800 και το αποτελεσμα ηταν επισης πολυ καλο.Εσυ αφου εχεις τον ενισχυτη θα τα βαλεις να παιξουν με αυτον και θα κρινεις κατα ποσο σε ευχαριστει το αποτελεσμα(κατα την γνωμη μου,στις ταινιες θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα).

Καλησπέρα και πάλι παιδιά..παρέλαβα τα ηχεια και θα ήθελα να ρωτήσω καθότι άσχετος σχετικά με τη συνδεση subwoofer (sw-112) με ενισχυτη.τι καλωδιο πρεπει να παρω με διπλό καρφί η με μόνο που θα καταλύξει στο sub.Το manual δείχνει μονό απ το preout του ενισχυτη να καταλήγει μόνο στο left του sub.στα sites είδα τα καλωδια για sub και μου βγάζει μονο σε διπλό καρφί..εχω μπερδευτεί .. Ευχαριστω πολυ

Εφ' όσον το λέει το manual γιατί έχεις μπερδευτεί;

Από πίσω το left το γράφει κι όλας (LFE).

Καλησπερα και πάλι παιδιά.. Εχω συνδέσει το ηχεια και sub με ενισχυτη όλα καλα αλλα δεν εχω ήχο απο το subwoofer. :( Τρέχω το setup του ενισχυτη βρίσκει όλα τα ηχεια αναγνωρίζει και τις αποστάσεις τους όλα καλα ακούω και το τεστ του sub. Δεν μου βγάζει κάποια ένδειξη λάθους στο τέλος όλα ok. Αυτή ειναι και η μοναδική φορά που ακούω το sub μονο στο setup. Γνωρίζει κανεις αν κάνω κάτι λάθος.. Βάζω ταινίες , μουσική , τρέχω το bass test αλλα τα μπάσα ακούγονται όλα μονο απ τα ηχεια...η συνδεση που με τον ενισχυτη ειναι αυτή που γράφουμε παραπάνω η οποία αναφέρεται και στο manual. Εχω το sub klipsch sw 112 και ενισχυτη pioneer vsx 923. Αν μπορεί να με βοηθήσει κανεις... Ευχαριστω πολυ

Tip:
Στον 923 υπάρχει ένδειξη στην οθόνη που ανάβει και σβήνει όποτε στέλνει σήμα LFE σε πραγματικό χρόνο.

Μακάρι φιλε pleo θα το κοιτάξω άντε να δω σε ευχαριστω πολυ..