Ερώτηση για αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου από δέκτη μέσω ενισχυτή

nickts1

New member
26 September 2012
67
Καλημέρα στους φίλους του avclub!

Όντας αρχάριος στο θέμα των αποκωδικοποιητών, αλλά και στα home cinema, ήθελα να κάνω κάποιες (χαζές ίσως) ερωτήσεις για την αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου (DTS, AC3).

Διαθέτω μια Sony Bravia 40" 5ετίας (HD Ready) και τον παρακάτω ενισχυτη, τον οποίον συνδέω σε δύο επιδαπέδια ηχεία:
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v450_black__u/?mode=model
Επίσης πρόσφατα προμηθεύτηκα τον δέκτη crystal audio micro-hd. Αντιμετώπισα φυσικά το κλασσικό πρόβλημα, όταν αναπαράγω mkv αρχεία μέσω usb να μην έχω ήχο.

Ο ενισχυτής αλλά και η τηλεόραση έχουν υποδοχή για coaxial. Εφόσον συνδέσω την τηλεόραση με τον ενισχυτή μέσω αυτής της υποδοχής (και το δέκτη με την τηλεόραση μέσω hdmi) θα μπορώ να ακούω τον ήχο των αρχείων αυτών; Αν όχι, γιατί και ποιόν δέκτη θα χρειαστώ για να το πετύχω;

Σας ευχαριστώ

Αφού θέλεις να στείλεις τον ήχο στον ενισχυτή, γιατί να τον στείλεις πρώτα στην TV και από εκεί να πάει στον Yamaha; Ίσως και να μη δουλέψει αν η τηλεόραση στέλνει μόνο το τηλεοπτικό σήμα.
Στείλε τον ήχο κατευθείαν στο Yamaha μέσω της coaxial.

Επομένως η λύση είναι σύνδεση του δέκτη με τον ενισχυτή μέσω coaxial έτσι; Θα δουλέψει για DTS ήχο;

Ακριβώς αυτό ρωτώ: Κάνει ο crystal audio micro-hd τη συγκεκριμένη δουλειά; Κι αν όχι ποιός μπορεί να την κάνει με σιγουρια;

Σύμφωνα με τη σελίδα του MicroHD αλλα και τις δικές μου εμπειρίες με δέκτες Μstar7818, ναι, βγάζει DTS απο την coaxial. Αρκει να βάλεις τη σωστή ρύθμιση (RAW) στις επιλογές ήχου.
Αφού έχεις ήδη τον δέκτη μπορείς να το δοκιμάσεις με ένα απλό καλώδιο RCA<>RCA του μισού ευρώ.

Αν έχω καταλάβει καλά, ό dts ήχος αναπαράγεται μόνο μέσω coaxial εξόδου κι όχι μέσω rca. Και ούτως ή άλλως ο δέκτης δεν έχει rca έξοδο, αλλά μόνο η τηλεόραση. Θα αγοράσω ένα coaxial καλώδιο, ελπίζω να μην αποδειχτούν τζάμπα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

RCA είναι το βύσμα, όχι το καλώδιο. Εγώ συνδέω τους δέκτες μου με ένα τέτοιο καλώδιο που βρήκα πεταμένο στο συρτάρι.

rca-cable-5m.jpg

Προμηθεύτηκα το καλώδιο, έκανα τις συνδέσεις και ο dts ήχος ακούγεται κανονικά! Οπότε ο crystal audio έχει αυτή τη δυνατότητα (για όσους αναρωτιούνται). Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια!