Ερώτηση για battery power supply

padee

Established Member
7 January 2009
246
Αθήνα
Καλησπέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να φτιάξω για το creek obh18 τροφοδοτικό
μπαταρίας; Τι μπαταρίες χρειάζονται; Το τροφοδοτικό που έχει είναι 24V DC 30 mA
Ευχαριστώ

μπορείς να βάλεις 3 9βολτες επαναφορτιζόμενες και μετά ένα lm317 για να σταθεροποιήσεις στα 24. 10 ώρες με μια φόρτιση θα τις έχεις σίγουρα.
Πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα πάνω από 1000 αμπερώρια έχουν οι 1,5 βολτ, αλλά δεν είναι και τόσο πρακτικό αυτό, θα χρειαστείς καμμιά 20αριά.

Καλησπέρα!
Δεν το είπα σαν υπερβολή..(αν απευθύνεσαι σε μένα) δε γνωρίζω και γι αυτό ρωταω
αλλίως θα έκανα του κεφαλιού μου...
Ευχαριστώ πάντως

Last edited:
πρεπει να δεις αν εσωτερικά υπάρχει τροφοδοτικό που να υποβιβάζει τα 24βολτ σε κατι αλλο. Τοτε μπορείς απλα να βάλεις 2 12βολτες συναγερμού σε σειρά. θα έχεις γύρω στα 27βολτ αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για battery power supply

Καλησπέρα!
Δεν το είπα σαν υπερβολή..(αν απευθύνεσαι σε μένα) δε γνωρίζω και γι αυτό ρωταω
αλλίως θα έκανα του κεφαλιού μου...
Ευχαριστώ πάντως

Φυσικα δεν απευθυνωμαι σε σενα αλλα στον ποιο πανω.

1000 μιλλιαμπερωρια ...ειναι το σωστο ...

επισης το βρισκω λιγο αδυνατο οι δυο μπαταριες 12 βολτ να εχουν αθροισμα 27 βολτ ..... Προφανως θα εννοεις οτι με την μπαταρια φουλ φορτισμενη η ταση ισως ειναι λιγο παραπανω απο 12 βολτ αλλα σε καμμια περιπτωση 12=12=27..... λιγο υπερβολικο ....

Παντως φιλοι που εκαναν παρομοια τροφοδοτικα ενω ηταν σχετικα καθαρα υστερουσαν σε νευρο ( κατι το οποιο δεν εχω δοκιμασει ποτε αρα δεν εχω δικη μου αποψη )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

12βολτη (απο μηχανη) φουλ φορτισμενη , μετρησαμε 14.5.....
Απο οτι μου ειπε ο φιλος , ολες τοσο βγαζουν.
Δεν ξερω τεχνικες λεπτομερειες.

Ναι και τα αμάξια/μηχανές κάπου εκεί τις φορτίζουν…

Και γενικά άλλο το ονομαστικό voltage και άλλη η μέτρηση σε full φόρτιση – για όλες τις επαναφορτιζόμενες ακόμα και για μοντέρνες λίθου…