Ερώτηση για CI σε PVR

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Σε δέκτη pvr που μπορεί άλλο κανάλι να δείχνει και άλλο να γράφει, απαιτείται ειδικό CI module ώστε να κάνει dual decoding; Ή όλα έχουν τη δυνατότητα αυτή; Δοκίμασα ένα Irdeto μπλε CI 1.06 με κάρτα Nova αλλά αποκωδικοποιούσε μόνο ένα κανάλι (σε IPBOX 9000HD με original image). Είναι αδυναμία του δέκτη ή του CI;

Αρχηγόπουλο, προχτές που σκάλιζα μια trex έπεσε το μάτι μου στο μενού που έλεγε κάτι για descrabling multiple services (ή κάπως έτσι) και από περιέργεια ρώτησα απο 'δω κι απο 'κει. Η απάντηση ήταν ότι μπορεί να αποκωδικοποιεί 2 διαφορετικά συστήματα όμως ένα κανάλι την φορά κι αυτό λόγω της αρχής λειτουργίας των μοντούλων. Τα υπόλοιπα περί data stream, ότι δεν γίνεται cs με μοντούλα κτλ κτλ δεν τα κατάλαβα.
Έτσι, είμαι με την εντύπωση ότι μοντούλα=1κανάλι, αν μου τα είπαν λάθος διορθώστε με.

Ξέρω πως σίγουρα υπάρχουν "professional" CI cams που επιτρέπουν περισσότερα από ένα κανάλια (πχ για χρήση σε αναμεταδότες από DVB-S σε DVB-T ή για διανομή σε δίκτυα IPTV). Το θέμα είναι, έχουν κάτι παραπάνω (από πλευράς υλικού) οι "professional" ή μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο και το απλό CI cam;