Ερωτηση για Conn-x splitter

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,304
Νεο Ψυχικο
Στο σπιτι ειχα περασει ενα splitter κεντρικα απο οταν ειχα 384(απο το On dsl kit) το οποιο εδινε 2 πριζες σε καθε δωματιο. Μεχρι τα 2 mbits δεν ειχα προβλημα. Με τα 24 το dsl δεν ανεβαινει πανω απο 8 στο download ενω το upload ειναι στα 1024.
Αφου εψαξα ολα τα αλλα αναρωτιεμαι μηπως το splitter που χρησιμοποιω δε κανει για conn-x 24 . Κανεις στο 1242 δεν ηξερε να το απαντησει:ADFADF1:
Ξερει κανεις αν πρεπει να αλλαξω το splitter ή ειναι αλλου το θεμα??

Ενας απελπισμενος downloader:flipout:

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν άλλα splitter αναλόγως της ταχύτητας. Ξεχωρίζουν συχνότητες, αν μιλάς για adsl splitter.

Από κει και πέρα, ότι παρεμβαίνει, σίγουρα αλλάζει πράγματα. Αν έχω μόνο το router πάνω στη γραμμή έχω +2 mbps, από το αν βάλω splitter.

Στο σπίτι έχω 2 τηλ. πρίζες. Είχα στη μία μόνο τηλέφωνο (με φιλτράκι) και στην άλλη splitter για να έχω 2ο τηλ. και router. Αν λοιπόν βγάλω από τη δεύτερη το splitter και τηλέφωνο, βλέπω καλύτερες ταχύτητες. Δεν σου πρότεινα να το κάνεις, ειδικά αν δεν μπορείς, απλώς σου είπα πως "παίζει" και να σου δημιουργεί πρόβλημα στην επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων.

To router σου πλάκα-πλάκα είναι adsl 2+; Αν είναι 1ης γενιάς adsl και το είχες πάρει τότε με την 384, μπορεί να μην μπορείς να ανέβεις πάνω από τα 8, μιας και είναι το όριο.

To router σου πλάκα-πλάκα είναι adsl 2+; Αν είναι 1ης γενιάς adsl και το είχες πάρει τότε με την 384, μπορεί να μην μπορείς να ανέβεις πάνω από τα 8, μιας και είναι το όριο.

+1

Για να βεβαιωθείς αν η γραμμή σου "σηκώνει" όντως πάνω από 8, για να μην ψάχνεις άδικα, πάρε το router και ένα laptop και κατέβα στον κατανεμητή του σπιτιού και κάρφωσε τον router στο καλώδιο του οτε (αν ξέρεις ποιό ζευγάρι είναι η γραμμή σου) που έρχεται απ' έξω και δες τι ταχύτητα έχεις.

Παντως ενας φιλος που ηρθε μετρησε κατι στο στο router αν θυμαμαι 31db. Αυτο μου ειπε μεταφραζεται σε 15,8 mb . Αλλα που'ντα...

Απάντηση: Re: Ερωτηση για Conn-x splitter

Παντως ενας φιλος που ηρθε μετρησε κατι στο στο router αν θυμαμαι 31db. Αυτο μου ειπε μεταφραζεται σε 15,8 mb . Αλλα που'ντα...

απ τον ΟΤΕ δεν σου λενε πια ειναι η μεγιστη ταχυτητα της γραμμης σου?

Απάντηση: Re: Ερωτηση για Conn-x splitter

Τον θόρυβο γραμμής εννοεί..... κάνε αυτό που σου προτείνω να δεις που "κλειδώνει" το router. αν δεις κανά 15άρι τότε ξεκίνα ψάξιμο και αλλαγές στο σπίτι. Αν δεις πάλι 8 κάτσε στ' αυγά σου....(όπως εγώ :frown: ).