Ερώτηση για Diamond ηχεία

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Βρε παίδες θελω να συνδέσω κατι diamond ηχεια και η απορια μου ειναι γιατί εχει 4 εισόδους (2 high και 2 low).Που στα σκ..α. συνδεω το καλωδιο??

μην ανησυχεις οπου και να τα συνδεσεις το ιδιο θα ειναι (ειτε high ειτε low) γιατι λογικα πρεπει να εχουν βραχικυκλωτηρα πανω τους. Οι τεσσερις εισοδοι ειναι για διπλωκαλωδιωση, σε περιπτωση που το επιτρεπει ο ενισχυτης σου, δηλαδη αφαιρεις τον βραχυκυλωτηρα και αναλογα με τις οδηγιες του κατασκευαστη του ενισχυτη σου εχεις τεσσερα καλωδια για καθε καναλι (αριστερο και δεξι)....η διπλοκαλωδιωση πιστευω πως δεν εχει ιδιαιτερο νοημα και δεν κανει διαφορα σε ολες τις περιπτωσεις οποτε θα σε συμβουλευα προς το παρων να συνδεσεις μονο τα δυο καλωδια ανα καναλι (π.χ συνεδεσε τα δυο ηχεια μεσω low)

....ολα αυτα πολυ χοντρικα

Έχει βραχυκυκλωτήρα;

Αν ναι τότε κατά τη δική μου... γεύση στο high για να μην μεταφέρονται ραδιοπαρεμβολές μέσω των βραχυκυκλωτήρων στα μεγάφωνα των υψηλών. Είναι πιο αισθητές στις υψηλές.

εξωτερικα τουλαχιστον δεν δειχνουν βραχυκυκλωμενα.Τωρα εσωτερικα δεν γνωριζω.Μηπως πρεπει να τα βραχυκυκλωσω εγω?Το φυλαδιο του ηχειου παντως τρομερο.Δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ απολυτως!

Αν οι οι μπορνες των ηχειων σου συνδεονται με μια μεταλλική βαση μεταξυ τους,τοτε αυτος ειναι ενα βραχυκυλωτηρας...αν θες να εισαι σιγουρος βαλε μας μια φωτο

Απάντηση: Re: Ερώτηση για Diamond ηχεία

Έχει βραχυκυκλωτήρα;

Αν ναι τότε κατά τη δική μου... γεύση στο high για να μην μεταφέρονται ραδιοπαρεμβολές μέσω των βραχυκυκλωτήρων στα μεγάφωνα των υψηλών. Είναι πιο αισθητές στις υψηλές.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Σε περίπτωση που δεν πάμε σε διπλοκαλωδίωση και οι βραχυκυκλωτήρες παραμένουν στις θέσεις τους ποιό σωστό είναι να συνδέουμε τα καλώδια στο high διότι τα tweeters είναι πιο επιρρεπή σε κακές επαφές και διαφορετικές αντιστάσεις.