Ερώτηση για Epson

yannisdim

New member
3 January 2009
34
Γεια σας, είμαι ιδιοκτήτης cafe και σχεδιάζω με την ευκαιρία του μουντιάλ να πάρω έναν από τους Epson TW5500 & Epson TW3500, για τους οποίους έχω καταλήξει αφού διαβάζω πολύ καλά λόγια.
Διαπιστώνω ότι μόνο εδώ μπορείς να μάθεις τι πραγματικά ισχύει διότι οι έμποροι τα λένε όπως τους βολεύει...
Θα ήθελα να μου πείτε:
Α)ποιόν προτείνετε από τους δύο.
Β)με τι πανί να συνδυαστεί.
Γ)αν μπορεί να αποδώσει σε φως ημέρας, γιατί κάποια ματς είναι στις 5 το απόγευμα.
Δ)στις 200-300'' η απόδοση του πέφτει πολύ?

Η πηγή θα είναι dm800 fullhd.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Α). Επειδή η χρήση που πρόκειται να κάνεις είναι "ειδική", δηλ. θα δουλεύει με λίγο ή περισσότερο ή πολύ φώς, θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις αυτόν που έχει την μεγαλύτερη φωτεινότητα. Εμείς συγκρίνουμε προβολείς και επιλέγουμε τον "καλύτερο" για χρήση home cinema, που βεβαίως προϋποθέτει συσκότιση, πράγμα το οποίο είναι ανύπαρκτο στην περίπτωση σου!
Β). Ένα όχι απαραίτητα πανάκριβο πανί με μεγάλο gain π.χ. 1,2
Γ). Μπορεί απλά να δείχνει αν χρησιμοποιήσεις το φωτεινότερο mode που διαθέτει ο προβολέας, αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με την έννοια "κινηματογραφική απόδοση - αίσθηση".
Δ). Πάρα πολύ...

Παιδια ο επσον 3500 σαν αποδοση προς τα λεφτα του αξιζει;
Ποια ειναι η γνωμη σας;
Εγω θελω για δοματιο 3Χ5 μ να τονβαλω στη μακρυα πλευρα και να παιζει με egreat R1 ταινιες

Παιδια ο επσον 3500 σαν αποδοση προς τα λεφτα του αξιζει;
Ποια ειναι η γνωμη σας;
Εγω θελω για δοματιο 3Χ5 μ να τονβαλω στη μακρυα πλευρα και να παιζει με egreat R1 ταινιες

Συμφωνα με τις γνωμες των εμπειρότερων είναι ο καλυτερος κατω απο τα 1800ευρω

Ακριβος ειναι γμτ πρεπει να βαλω δοσεις παλι και η εποχη ειναι λιγο δυσκολη
θενξ για την απαντηση σας

Ακριβος ειναι γμτ πρεπει να βαλω δοσεις παλι και η εποχη ειναι λιγο δυσκολη
θενξ για την απαντηση σας

Δες και τον οπτομα hd20 (απαιτει καλα ελεγχομενο χωρο απο φως, αλλα με πολυ καλη cine-like αισθηση) και τον benq1000 αυτος παιζει και σε φως ανετα. Και οι 2 ειναι κατω απο 1000 πια. Αυτοι φυσικα χωρις ρυθμιστικα στους φακους κανοντας πιο δυσκολη την εγκατασταση τους.

Για επαγγελματική χρήση πρέπει να αγοράσετε προβολέα με φωτεινότητα τουλάχιστον 3000-4000 Ansi Lumens.
Επίσης εαν η μεταδοση ειναι 4:3 και όχι 16:9 τότε πρέπει να βρείτε ανάλογο προβολέα.
Ενας LCD προβολέας δεν θα αισθανθεί όμορφα με τόση σκόνη.

Re: Απάντηση: Ερώτηση για Epson

Για επαγγελματική χρήση πρέπει να αγοράσετε προβολέα με φωτεινότητα τουλάχιστον 3000-4000 Ansi Lumens.
Επίσης εαν η μεταδοση ειναι 4:3 και όχι 16:9 τότε πρέπει να βρείτε ανάλογο προβολέα.
Ενας LCD προβολέας δεν θα αισθανθεί όμορφα με τόση σκόνη.

Την προταση μου για τον optoma που προτεινα πιο πανω πως την κρινεις για την χρηση του φιλου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση για Epson

Την προταση μου για τον optoma που προτεινα πιο πανω πως την κρινεις για την χρηση του φιλου?

Για τον 20άρι ή για τον EW-766?
Για τον πρώτο η απάντηση είναι αρνητική.
Εγω θα κοίταζα και αυτον δεδομενου της νέας εγγύησης που δίνει η εταιρεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση για Epson

Για τον 20άρι ή για τον EW-766?
Για τον πρώτο η απάντηση είναι αρνητική.
Εγω θα κοίταζα και αυτον δεδομενου της νέας εγγύησης που δίνει η εταιρεία.

Για τον ew-766 για τον φίλο με το καφε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Είμαι κοντά στην τελική επιλογή μου, θα ήθελα όμως να ρωτήσω και τα εξής:
1) Οι προβολείς που μου προτείνετε ΔΕΝ είναι full HD. Δεν θα χάσω σε ποιότητα εικόνας από τη στιγμή που η πηγή μου θα είναι 1920x1080i;
2) Μου πρότειναν πανί οπίσθιας προβολής. Είναι καλύτερο; Ούτε καν ξέρω τι είναι αυτό... Αξίζει όντως ή είναι μούφα των πωλητών; Έχω και ''φτηνή" πρόταση για το PSBA135 (http://www.electroland.gr/brateck/o...honi-provolis-psba135-cheirokiniti-3ch168.htm)
3) Σε τι απόσταση πρέπει να έχω τον προβολέα για να πάρω 135", και κυρίως, σε τι ύψος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις και συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου φαίνονται αφελείς αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το αντικείμενο... Σε δύσκολους καιρούς η βοήθεια είναι απαραίτητη!