ερώτηση για εστίαση στο άπειρο

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
Γεια σας και πάλι, μαζεμένες απορίες:afro::SFGSFGSF:

έχω στην κατοχή μου τον Nikkor 18-105 και τον 35/f1.8 και θα ήθελα να εστιάζω στο άπειρο για κάποιες πειραματικές φωτό που θέλω να πάρω.
Πως μπορεί κανείς να το πετύχει αυτό, αφού κανένας από τους 2 δεν έχει τέτοια ένδειξη στο δαχτυλίδι του??????

Αν καταλαβαίνω τι θέλεις
εστίασε αυτόματα σε ένα μακρινό σημείο και γυρνα μετά την εστίαση στο χειροκίνητο

Γύρνα σε χειροκίνητη εστίαση, άνοιξε λειτουργία liveview, κέντραρε σε ένα δυνατό αστέρι, βάλε στο τέρμα τη μεγέθυνση και παίξε στο άκρο του δαχτυλιδιού εστίασης μέχρι το αστέρι να γίνει κουκίδα. Εκεί είσαι εστιασμένος. Δυστυχώς οι περισσότεροι φακοί εστιάζουν και "μετά" το άπειρο, άρα δεν είναι λύση να τερματίσεις το δαχτυλίδι.

Προσοχή στις ταχύτητες όταν φωτογραφίζεις αστέρια, υπάρχει κάποιο χρονικό όριο, αναλόγως το εστιακό μήκος, μετά το οποίο σου βγαίνουν τα άστρα ως trails... εκτός ασφαλώς εάν αποσκοπείς ακριβώς σε αυτό.

Re: Απάντηση: ερώτηση για εστίαση στο άπειρο

Προσοχή στις ταχύτητες όταν φωτογραφίζεις αστέρια, υπάρχει κάποιο χρονικό όριο, αναλόγως το εστιακό μήκος, μετά το οποίο σου βγαίνουν τα άστρα ως trails... εκτός ασφαλώς εάν αποσκοπείς ακριβώς σε αυτό.

ναι αυτό το ξέρω (την έχω "πατήσει" δηλαδή!)