Ερώτηση για HD format σε DVD

satsoc85

New member
23 February 2011
29
Καλησπέρα σε όλους και ελπίζω να είμαι στο σωστό thead.
Εχώ να σας κάνω μια ερώτηση....
.Yπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπου να βάζεις την HD ταινία mkv format και σε χωριτικότητα από 2 εως 4 GB το πολύ, σε DVD ή DVD DL για να παίξει στο DVD player μας σε HD format πάλι (και με υπότιτλους ενσωματωμένους ή ξεχωριστούς αρκεί να το κάνει μόνο του) ? ?
.Κι αν ναι, ποιό πρόγραμμα είναι αυτό και ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσω ?
.Πρέπει μετά όμως το DVD player μας να έχει κατ' ανάγκη HDMI έξοδο ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απλή λύση ConvertXtoDVD.....

Επιλέγεις ταινία - υπότιτλους και την καίει σε DVD (απλό ή DL)...

όχι δεν χρειάζεται HDMI... αρκεί και το Scart

Τα απλά DVD players δεν νομίζω να μπορούν να παίξουν ματρόσκες ειδικά τα παλιά που δεν διαθέτουν HDMI όπου οι επεξεργαστές τους δεν μπορούν να κάνουν αποκωδικοποίηση του υλικού. Τώρα να θες να μετατρέψεις ματρόσκες σε DVD-video μορφή γίνεται όπως προαναφέρθηκε με το ConvertXtoDVD αλλά δεν ξέρω αν θα πάρεις το αποτέλεσμα (σε ποιότητα) που θες συγκριτικά πάντα με το αρχικό αρχείο. Επίσης αν η σύνδεση του DVD player στην TV δεν γίνεται μέσω HDMI δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπλέξεις με την όλη διαδικασία καθώς αυτό που θα δεις δεν θα είναι σίγουρα HD. Στην περίπτωση όμως που απλώς θες να μετατρέψεις τη συλλογή σε ματρόσκες που ήδη έχεις σε DVD-video για να είναι εύκολα θεάσιμες από απλά players τότε προχώρα το!

Last edited:
1. Δεν ειναι απαραιτητο το HDMI, το ιδιο αρχειο θα μπορει να παιξει και χωρις.
Απλα πεφτει η αναλυση, με λιγα λογια δεν θα εχεις HD ακομα και αν το αρχειο ειναι HD.

2. Δυο λυσεις:

α) Να το μετατρεψεις σε DVD (video). Πλεον ομως δεν θα ειναι HD. Θα παιζει ομως σε ολα τα DVD player, παλια, φθηνα, σε ολα.
β) Να το γραψεις ως mkv σε δισκακι. Εδω χρειαζεται ενα DVD player που εχει δυνατοτητα αναπαραγωγης mkv.
Κοιταξε αν υποστηριζει mkv μεσω αναγνωσης δισκου DVD (και οχι μονο απο USB).
Θα ειναι HD η αναπαραγωγη αλλά χρειαζεται και HDMI οπως ειπαμε για να το εκμεταλευτεις.

Αυτό που ήθελα είναι να γράψω το mkv αρχείο στο DVD και να το προβάλω στο DVD player(που θα έχει έξοδο HDMI) σαν κανoνικό δίσκο DVD ταινίας.

ότι ανέφερα παραπάνω... και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα..

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα, οι λύσεις είναι δύο:
1) Η μόνη για να παίξει η ταινία σε dvd player: μετατροπή του αρχείου σε dvd (με πλήρη δομή dvd), είτε με το convertxtodvd (που αναφέρθηκε) είτε με το devede (προτεινόμενο). Στην περίπτωση αυτή ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας από hd (high definition) σε sd (standard definition).
2) Εγγραφή του αρχείου απευθείας σε dvd (σαν data δηλαδή) και αναπαραγωγή του σε bd player, καθώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ dvd player που να μπορεί να αναπαράγει αυτούσια hd αρχεία.

Αυτό που ρωτάς μπορεί να γίνει μόνο στα BluRay player άν μετατρέψεις την ταινία MKV σε AVCHD και το γράψεις σε δισκάκι DVD(εννοείται θα είναι συνδεμένο το player με HDMI).
Στο DVD player ότι και να κάνεις υποβαθμίζεται η ανάλυση.

Θεωρώ δύσκολο να βρεις(έχεις) DVD player να παίζει MKV ή AVCHD.