Ερώτηση για imac users

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Σκέφτομαι ο επόμενος υπολογιστής που θα πάρω να είναι imac (τα'χω πάρει εντελώς με τα windows....)
To μόνο που με απασχολεί -λόγω δουλειάς- είναι αν με Bootcamp θα μπορώ να δουλεύω σε windows περιβάλλον το autocad.

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Re: Απάντηση: Ερώτηση για imac users

Ψαξε εάν σου κάνει για τη δουλεία σου και το ArchiCAD. Αυτό έχει βγει για mac

Ξέρω τόσο καλά το autocad που δεν τίθεται θέμα να μάθω κάτι άλλο...

Το autocad το δουλεύω απο όταν ήταν με γραμμή εντολών (μέσα 80s).

Πάντως αφού δουλεύει σε bootcamp & parallels, μου αρκεί. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση για imac users

Ξέρω τόσο καλά το autocad που δεν τίθεται θέμα να μάθω κάτι άλλο...

Το autocad το δουλεύω απο όταν ήταν με γραμμή εντολών (μέσα 80s).

Πάντως αφού δουλεύει σε bootcamp & parallels, μου αρκεί. :2thumb22sup:

Sorry που επιμενω και δε ξερω γιατι ειδους σχεδιο το θελεις. Εαν παντως σε ενδιαφερει το αρχιτεκτονικο κοιτα το ArchiCAD έχει σχεδόν ίδιο interface με το AutoCAD και τα ιδια commands. Απλα ριξε του μια ματια στην trial.

+1 για ό,τι λένε τα παιδιά.

Με το iMac (ή οποιοδήποτε Mac από το 2006 κι έπειτα) λόγω του επεξεργαστή της Intel, μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα συμβατά με Intel (π.χ. Linux)
Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι τα τρέχει σε native κώδικα, δηλαδή στην πλήρη ταχύτητα που θα τα έτρεχε ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων PC (μετρημένα όλα επανηλειμμένα). Η διαδικασία απαιτεί ένα δεύτερο partition με τα Windows και είναι πολύ εύκολη.

Στην περίπτωση του Parallels ή VMWare ή ό,τι σχετικό πρόγραμμα, μπορείς να τρέξεις τα Windows και σχεδόν ότι πρόγραμμα θέλεις μέσα σε παράθυρο. Αν και οι επιδόσεις είναι ελαφρώς κατώτερες, πιθανότατα θα σε καλύψει η ταχύτητα.
Βέβαια μπορείς να εφαρμόσεις και τις 2 λύσεις στον ίδιο Η/Υ.

Ευχαριστώ πολύ όλους. :ernaehrung004:

Imac λοιπόν, θα είναι ανακούφιση η αναχώρηση από τα windows...

 Νίκος;1199144 said:
Ειδικά τώρα που η νέα έκδοση το Autocad θα βγεί και για Mac νομίζω η επιλογή σου είναι μονόδρομος.
Ναι ε? Ποτε θα γινει αυτο? Εχουμε περισσοτερες λεπτομερειες?

Να ρωτήσω κάτι ακόμη, αν δεν γίνομαι κουραστικός.

Αν κάνει κανείς partition προκειμένου να μοιράσει το δίσκο σε 2 τμήματα: ΠΧ 600 gig για snow leopard και 400 για windows, μπορεί να το αλλάξει αργότερα και να το μεταβάλει σε άλλες αναλογίες, χωρίς να κάνει format?

Αν κάνει κανείς partition προκειμένου να μοιράσει το δίσκο σε 2 τμήματα: ΠΧ 600 gig για snow leopard και 400 για windows, μπορεί να το αλλάξει αργότερα και να το μεταβάλει σε άλλες αναλογίες, χωρίς να κάνει format?

οχι δε νομιζω να γινεται ... το χα ψαξει κι εγω ...

Παρακαλώ αν μπορείτε να μου πείτε:

- Στο imac 27 (core 2 duo 3.06Ghz) τι να εγκαταστήσω στο 2ο partition? win7 32 bit ή win7 64 bit?

- Επίσης με τα win7 δουλεύει το wireless keyboard του imac?

Φίλε chrisssb,

Originally Posted by chrisssb

Μπορείς 100% ν' αλλάξεις το μέγεθος των partition. Υπάρχουν πολλοί τρόποι από εύκολοι εώς δύσκολοι. Από τους πιο εύκολους θεωρώ το iPartition:
http://www.coriolis-systems.com/iPartition.php
Μπορεί να γίνει και με GNU Parted και άλλα Linuxοειδή εργαλεία. Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή!

Όσον αφορά το 2ο partition, μπορείς να εγκαταστήσεις ό,τι θέλεις. Αν θέλεις να έχεις τα Windows για 2ο λειτουργικό και μόνο για λόγους συμβατότητας, θα πρότεινα τα 7 32-bit. Αν θέλεις να τους αφιερώνεις περισσότερο χρόνο θα πρότεινα τα 7 64-bit. Αυτά ισχύουν αν θέλεις να πας σε Windows 7.
Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

Σας ευχαριστώ πολύ όλους ! :smile:

Εγκατέστησα τα windows 7 64bit και όλα πήγανε περίφημα!

Κανένα πρόβλημα απολύτως! Να είναι καλά η apple που έχει σαφέστατες οδηγίες (στο bootcamp) και όλους τους απαραίτητους οδηγούς.
Το mac πετάει και στο snow leopard (απίθανο OS) και στα windows :smile:

EDIT: όποιος έχει το 27ρι να δει οπωσδήποτε αυτό:http://support.apple.com/kb/TS3173

Last edited:
Kι εγω οταν εβαλα win 7 , μετα την εγκατασταση ειχα μαυρη οθονη κια χρειαστηκε να μπω σε dos για να το λυσω... εσυ ?

Όχι δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, για αυτό και έγραψα το προηγούμενο Post για να βοηθηθούν κι' άλλοι.

Αυτό που έγραψα στο edit δίνει αναλυτικές οδηγίες ώστε να μην έχεις το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη (:http://support.apple.com/kb/TS3173)

Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως ένα λεπτό σημείο που ίσως διαφεύγει της προσοχής πολλών είναι ότι το usb stick δεν πρέπει απλά να είναι φορμαρισμένο σε fat 32 αλλά πρέπει για το φορμάρισμα να επιλεγεί σαν "Master Boot Record."

Αναλυτικά:
If the USB device or SD card has not been formatted as MS-DOS (FAT), or if you're not sure, follow steps A through N immediately below; otherwise go to step 7.

Important: These steps will erase the contents of the USB storage device or SD card; back up any important files that are on it to a different disk.

1. Choose Go > Utilities.
  2. Open Disk Utility.
  3. Select the USB drive in the left side of the Disk Utility window.
  4. Click the Partitions tab.
  5. Choose the number of partitions from the Volume Scheme menu. If you can’t choose the number of partitions, you may be trying to partition your startup disk.
  6. Click Options.
  7. Click "Master Boot Record."
  8. Click OK.
  9. Click the Format tab.
  10. Select MS-DOS (FAT).
  11. Name the disk MBRFAT.
  12. Click Apply.
  13. Click Partition.
  14. When the process is complete, quit Disk Utility.

Πολύς κόσμος επειδή τα στικάκια είναι φορμαρισμένα σε Fat 32 ξεχνάει να το κάνει αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα.