Ερώτηση για Καβάλα-Θάσο

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Σκεφτόμαστε με τη γυναίκα μου να πάμε για 3-4 ημέρες στην Καβάλα, μεταξύ 23-27 Ιουλίου.
Καμία πρόταση για διαμονή (4 άτομα, εμείς και 2 παιδιά, 9 και 5 ετών),φαγητό,παραλία για μπάνιο?
Κάτι ή κάποιο μέρος εκεί που αξίζει να πάμε να δούμε?
Σκεφτόμαστε και 1 ημέρα να πάμε από Κεραμωτή στη Θάσο.
Πόση ώρα είναι με το πλοίο? Εκεί που αξίζει να πας για μπάνιο? Κανένα καλό μαγαζί για φαγητό?

Για μπανιο στην Καβαλα, σιγουρα στους αμμολοφους, περιπου 15-20 λεπτα με το αυτοκινητο (προς Θεσ/νικη). Εχει μπαρακια μεν, αλλα βρισκεις και ησυχες γωνιες για πιο οικογενειακα.

Για αξιοθεατα νομιζω οι Φιλιπποι και το καστρο μονο.

Κεραμωτη Θασος ειναι μιση ωρα διαδρομη (Καβαλα Θασος νομιζω 1,30) και το εισητηριο νομιζω 2Ε. Το αυτοκινητο ειναι ομως ακριβο (δεν ξερω ποσο). Για μπανιο στη Χρυση αμμουδια (οτι λεει το ονομα) και στις αλυκες (κλειστο κολπακι με βουνο και δασος γυρω γυρω και πιθανον "λιμνουλες" πανω σε βραχια). Παραδοσιακο χωριο η Παναγιά μεσα στο δασος (οπου θα παρεις και μελι). Αν πας στις δυο παραπανω παραλιες, μπορεις και να μη πας στα Λιμεναρια (ειναι στην αλλη ακρη απο τον Λιμένα).

Παντως κατα τη γνωμη μου καλυτερα να μεινετε 3-4 μερες Θασο και 1 Καβαλα, παρα το αντιθετο.

Ακριβώς όπως τα είπε ο ilias πιο πάνω.

Αξίζει να πας Θάσο, είναι πανέμορφο νησί με καθαρές παραλίες και βουνά γεμάτα πράσινο . (φτου φτου να μην το ματιάξω)
Μην μείνεις Καβάλα για τις διακοπές σου, είναι προτιμότερο να πας Θάσο.

Και φυσικά αξίζει να κάνεις τον γύρο του νησιού. Δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαδρομή.Βέβαια ο δρόμος είναι λίγο κάπως(μια λωρίδα ανα κατεύθυνση και μηδενικές πιθανότητες για προσπέραση) αλλά μιας και θα κουβαλάς παιδιά νομίζω οτι η οδήγησή σου θα είναι αν μη τι άλλο συντηρητική-προσεκτική.

Μια μέρα για την Καβάλα φτάνει και περισσεύει. Βέβαια το κάστρο είναι μέσα στην πόλη και δεν βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις αλλά με λίγη προσπάθεια κάτι θα καταφέρεις. Εξαρτάται και την ώρα που θα πας.
Οι Φίλιπποι απο την άλλη είναι πάρα πολύ αξιόλογοι ιστορικά αλλά είναι περίπου μισή ώρα έξω απο την Καβάλα και θα έλεγα οτι δεν είναι να πας με παιδιά γιατί ο ήλιος χτυπάει άσχημα.

Είναι πανέμορφο το νησί, αξίζει να το προσπαθήσεις και δεν θα το μετανιώσεις. Είναι κουτί για τέτοιου είδους διακοπές και πιστεύω οτι θα το ευχαριστηθείς κι εσύ αλλά και η φαμίλια σου.

υ.γ αν πας Θάσο μην πας Αλυκές, είναι απίστευτα όμορφα αλλά μάλλον δεν θα βρεις μέρος ούτε να πατήσεις το πόδι σου αν δεν πας απο τις οκτώ το πρωί. Πιτσιρικάς θυμάμαι με τους γονείς μου δεν πηγαίναμε σε άλλη παραλία παρά μόνο εκεί αλλά ήμασταν εμείς κι εμείς .. με τα χρόνια όμως αλλάξανε οι ισορροπίες .........

Πήγα 3 μέρες Θάσο ! Εμεινα σε φίλο στο Ποτό , όντως οι προτάσεις που είπαν παραπάνω είναι και οι δικές μου , από Κεραμωτή πέρασα μόνος με αυτοκίνητο 19 ευρώ ( 1 αυτοκίνητο + 1 επιβάτης ) περίπου ίδιες τιμές και από Καβάλα , αλλά περισσότερη ώρα

τιμές ανα επιβάτη είναι 3 ευρώ ...

Καβάλα δεν λέει και πολλά (αξίζουν Αμμόλοφοι-Μπάτης-Tόσκα για μπάνιο,
τάβερνα Λαδοφάναρο στο Παλιό - να πάρετε ψητή ντομάτα και τυρί με σουσάμι)
αυτή την εποχή είναι το Φεστιβάλ Φιλίππων με πολές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο.
Μέσα στην Καβάλα αξίζει λόγω Θέας και service το Hotel Εγνατία.
Θάσος ενδείκνειται περισσότερο για διακοπές μιας και ξεφεύγεις από το αστικό τοπίο και έχει πολλές καλές παραλίες και πράσινο.

Last edited: