Ερώτηση για κεντρική εγκατάσταση

tsagod

New member
11 May 2008
37
καλημερα σε ολους,

Δεν εχω και πολυ ιδεα για τα δορυφορικα γιαυτο θα χρειαστω την βοηθεια σας.

στην πολυκατοικια που μενω υπαρχεια κεντρικη δορυφορικη εγκατασταση. Γνωρίζω οτι το πιατο ειναι 1,40 με quatro lnb και multiswitch. Η πολυκατοικια εχει 5 διαμερισματα και δυο απο αυτους εχουν το πακετο της nova.
η ερωτηση μου ειναι αν θα μπορω και εγω μεσω της υπαρχουσας δορυφορικης κεραιας να βλεπω οτε tv (αφου γινω συνδρομητης εννοειτε). ξερω οτι οι δυο δορυφοροι εχουν τεσσερις μοιρες διαφορα.Ειναι εφικτο με την υπαρχουσα εγκατασταση?

ευχαριστώ,

Re: κεντρικη εγκατασταση

γινεται, θα πρεπει να βάλεις ενα εξτρα lnb δίπλα στο υπάρχον , κ να απλώσεις ενα καλώδιο μεχρι το καλωδιο που πάει στο διαμερισμα σου (θα βαλεις μια μουφα) παρακαμπτοντας το multiswitch αν δεν θες κ τον hotbird.
Αν θες κ hotbird θα χρειαστεις επιπλέον ενα diseqc.

Στην πολυκατοικία έχουμε μια κεντρική δορυφορική εγκατάσταση όπως βλέπετε παρακάτω στις photo
προσπάθησα να συντονίσω τον δέκτη από το διαμέρισμα μου,αλλά δεν κατάφερα να κατεβάσω κανένα κανάλι(έκανα blindscan,διότι δεν γνωρίζω ποιον δορυφόρο έχουμε στην εγκατάσταση)
Μπορώ με κάποιον τρόπο να καταλάβω ποιον δορυφόρο έχει η εγκατάσταση?(δεν χρησιμοποιεί κανείς από τα 9 διαμερίσματα δορυφορική)

και επίσης μπορώ να βρω ποιο από τα 9 καλώδια που φεύγουνε και πάνε προς τα διαμερίσματα,είναι πιθανόν να είναι το δικό μου? το ρωτάω αυτό διότι πιθανόν στο μέλλον να συνδέσω μοτέρ,ή πιάτο
μεγαλύτερου μεγέθους

Attachments

• IMG_20120428_134242.jpg
    IMG_20120428_134242.jpg
    62.6 KB · Views: 189
  • IMG_20120428_134004.jpg
    IMG_20120428_134004.jpg
    58.4 KB · Views: 189
Κατά πάσα πιθανότητα βλέπει hotbird 13Ε.
Τι δέκτη έχεις? Η εγκατάσταση είναι νέα?
Θα βάλεις χειροκίνητα μια συχνότητα του hotbird και θα δεις αν τα κανάλια που κατέβασες ανταποκρίνονται σε κανάλια του hotbird στην συγκεκριμένη συχνότητα.
Για να βρεις το καλώδιο σου αν δεν είναι σημαδεμένο θα πρέπει να βγάζεις και να βάζεις ένα ένα και τα 9 καλώδια.

Και εγώ έτσι πιστεύω ότι hotbird θα βλέπει ή 9E και δοκίμασα όπως λες χειροκίνητα με συχνότητες,αλλά τίποτα
Η εγκατάσταση είναι σχετικά καινούρια,όπως και η πολυκατοικία,του 2011
Ο δέκτης είναι edision argus mini 2in1

Μήπως είναι εκτός πρίζας ο ενισχυτής? δεν το τσέκαρα αυτό για να είμαι ειλικρινής,θα το κοιτάξω

Τελικα ο δορυφορος που πιανουμε στην πολυκατοικια ειναι ο hotbird,το πιατο αν κρινω απο το ματι ειναι 80cm,το προβλημα ομως ειναι οτι το σημα δεν ειναι πολυ καλο,συγκεκριμενα στο καναλι της βουλης αλλα κ στις συχνοτητες των ελληνικων καναλιων το σημα ειναι μολις 45-50% με αποτελεσμα συχνα να εχει σπασιματα,και hd καναλια δεν κατεβαινει κανενα,που μπορει να οφειλεται αυτο; Σε κακη εγκατασταση του τεχνικου; Σε μετατοπιση απο αερα του πιατου; Ή μηπως επειδη το σημα μοιραζεται σε 9 διαμερισματα εχει απωλειες;
Με λιγα λογια πως μπορω να το βελτιωσω;

H ένταση του σήματος είναι χαμηλή ή η ποιότητα; Συνήθως στους receivers υπάρχουν 2 δείκτες.

Ευχαριστω για τις απαντησεις,θα δοκιμασω να στοχευσω το πιατο κ θα δω αποτελεσματα