Ερώτηση για λήψη ελληνικών καναλιών στο Κιλκίς, επίγεια ή δορυφορικά

με αυτον τον συνδιασμο κεραιας και ενισχυτη θα πιανεις και καλυτερα απτον γειτονα των 400 ευρω.
ενισχυτη ειχε πριν το σπιτι ο μονο με την κεραια πιανατε?
λογικα αν δεις ο γειτονας θα εχει βαλει αν οχι την ιδια μια παρεμφερη κεραια τυπου televes.
ο ενισχυτης εχει δυο εξοδους για οσες τηλεορασεις θελεις.ο διαχωριστης που υπαρχει ειναι κατι εξιδεικευμενο η απλα ενα ταφ ασ πουμε?
οι συνδεσεις ολης της υλοποιησης ειναι πολυ απλες αν πιανει το χερι σου και στο προτεινω να το κανεις μονος σου για να παρεις και τα μπραβο απο τους παπουδες.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε

Last edited:
Μπραβο παιδια με φτιαξατε!!! Ο κατανεμητης του σπιτιου πρεπει να ειναι τετοιου τυπου:

http://www.markidis.gr/thumbnails/p...00.jpg&w=450&h=400&far=C&bg=FFFFFF&aoe=1&fltr[]=wmi|../images/thewmark1.png|C&hash=b5a4eee9aa2cf0a1a8fcc5a038e68aa5

Θα σας γραψω οταν ξαναπαω και το δω εαν ειναι κατι αλλο! Το σπιτι εχει ενισχυτη πανω στην κεραια αλλα θα τα ξηλωσω ολα. Οταν τα βαλω αυτα θα χρειαστει να εχω και κατω στην τηλεοραση ενισχυτη η δεν χρειαζετε δηλαδη θα πρεπει να τον βγαλω?

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια σας! Θα το προσπαθησω μονος!!

θα τα ξηλωσεις ολα και θα βαλεις την κεραια ενοειτε και το πανω κοματι του ενισχυτη(πορτοκαλι)και στο σημειο που ειναι ο κατανεμητης οπως λες θα συνδεσεις το κατω κοματι του ενισχυτη(ασπρο)και στις δυο του εξοδους tv out θα συνδεσεις τα καλωδια που πηγαινουν στις τηλεορασεις!
αν ειναι πιο πολλα απο δυο παρε κανα απλο ταφ και βαλε η αλλιως βαλε ενα μικρο καλωδιο και πανω του βαλε τα υπολοιπα επιπλεον καλωδια στην εξοδο του ενισχυτη!
οτι αλλο υπηρχε στο σπιτι απο ενισχυτες θα πρεπει να αφαιρεθει!
οτι αλλο θελησεις εδω θα ειμαι εγω και οποιος αλλος μπορει να σε βοηθησει!
αντε και καλες ληψεις

και μην ξεχασεις φιλε ψηλο ιστο με καλες αντιριδες εφοσον εισαι πισω απο εμποδιο το υψος παιζει ρολο. καλη σου επιτυχια και περιμενουμε αποτελεσματα.

εγω προτεινω να ξεκινησει με την κεραια χαμηλα και αν δεν δει ικανοποιητικο αποτελεσμα την σηκωνει(με το συμπαθιο δηλαδη)
σε εγκαταστασεις που παλια η ¨χελιδονα¨ ητανε σε 4 κονταρια υψος αντικατασταθηκε με κεραια τυπου televes σε ενα κονταρι και πιανει τζαμι...
βεβαια καθε εγκατασταση και καθε τοποθεσια εχει τα δικα της!
αναμενουμε τις δοκιμες του φιλου

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες! Αυτο που σας ποσταρα αλλα δεν φανηκε ειναι ενας κατανεμητης της Mattel καπως ετσι ειναι καλος δηλαδη καρφωμενος στον τοιχο.

Οποτε βαζω την καινουργια κεραια. Στην κεραια πανω βαζω το πορτοκαλι κουτι
Μετα τα καλωδια που πανε κατω και ξεκινανε απο το πορτοκαλι κουτι τα συνδεω στο ασπρο κουτι και μετα στον κατανεμητη η το αντιθετο?

Κατι ακομα που δεν σας ρωτησα παιδια ειναι τι καλωδιο να παρω. Γιατι εχω διαβασει και για καλωδιο που πανε 2 ευρω το μετρο και λεω Παναια Παναια :p

Ευχαριστω ξανα για ολες σας τις συμβουλες!!

τον κατανεμητη θα τον αφαιρεσεις!βαζεις καινουρια κεραια και το πορτοκαλι κοματι του ενισχυτη και καινουριο ιστο αν εχει σκουριασει πολυ.
παρε καλωδιο για να βαλεις απτον ενισχυτη μεχρι εκει που ηταν ο κατανεμητης!
οχι με δυο ευρω αλλα αυτο στο λινκ με 0,63 λεπτα το μετρο.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17286&cat=449&page=1
μετα απτις δυο εξοδους του ενισχυτη,του ασπρου κοματιου δηλαδη θα συνδεσεις τα καλωδια που αφαιρεσες απτον διακλαδωτη που υπηρχε.
οτι απορια εχεις ξαναρωτα μας!!
μην μας ευχαριστεις!μονο πες στην γιαγια να φτιαξει καμια πιτα η κανα γλυκο να φαμε!!

Εγινε παιδια θα κανω οτι μπορω για να το φτιαξω!Θα γινει το κονε με τα λεφτα να μαζευτουν και οταν το βαλω θα σας ενημερωσω! Πιτα και γλυκο στα παιδια απο μενα! Ευχαριστω παντως πολυ γιατι πλεον σε εκεινα τα μερη σε εχουν ξεχασει οχι μονο η Πολιτεια αλλα και ο πολιτισμος ο ιδιος!

ετσι ειναι φιλε σεραφειμ εχεις δικιο,κοιτα μπορουσε να την γλυτωσει και με μια πιο φθηνη κεραια και με εναν πιο φθηνο ενισχυτη αλλα βαση τα λεγομενα του πρεπει να ειναι σε δυσκολη περιοχη και λογικα ο γειτονας εχει κανει την ιδια υλοποιηση με 400 ευρω...
προσπαθω ομως να καταλαβω τι αλλο του εχει βαλει ο τεχνικος εκει για να δικαιολογηση το κοστος!!!
παντως με 150 ευρω περιπου θα παρει δυο ποιοτικα υλικα που θα κρατησουνε και καποια χρονια οποτε το κοστος ειναι συμβατο πιστευω!

Φιλε stivi τι περιμενεις δεν το ειδες το χωριο που ειναι? Να μην βγαλουνε κανενα καθαρο 200αρικο? Ασε μην τα συζητας βορεια ελλαδα πολυ σκ@τ@ τα πραγματα πεφτει μεγαλο κλεψιμο...

φιλε Amlet εγω σαν τεχνικος πρατω και προτιμω ο καθε μαστορας που θα ερθει στο σπιτι μου η που θα παω εγω στο σπιτι του καθε πελατη να φτιαξω κατι,
να κανω σωστη δουλεια και να πληρωθω αναλογα και οσο πιο φθηνα γινεται.
βαλε οτι ο καθε τεχνικος εχει αλλες τιμες χονδρικης αγορας των υλικων κεραιες κλπ οποτε βγαζει και απο κει..
παντως αν πας στον γειτονα και μπορεις μαθε τι του αλλαξε και του χρεωσε 400 ευρω!!
βεβαια σε καθε δουλεια υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι...
ειμαι της αποψης οτι παρε λιγα χρηματα απτον καθε πελατη για να σε ξαναφωναξει και αυτος αλλα και να σε συστησει και στον χψ γειτονα.
ο αλλος μολις ακουσει οτι του χρεωσε ο χψ μαστορας 400 ευρω κοβει περα με την μια και ψαχνει να βρει σαφως φθηνοτερη λυση οπως εκανες και εσυ αλλωστε!
βαση υποθεσεων παντως ο μαστορας δεν εβγαλε 200 ευρω καθαρα...250 τουλαχιστον

Μπραβο ρε stivi τετοια νοοτροπια πρεπει να εχουμε για να παμε την Ελλαδα μπροστα. Τωρα για τους πρωτους τι να πω...μια ζωη τα ιδια και τα ιδια. Και αντε να καταλαβω οτι το κανανε τοσο καιρο αυτο αλλα τωρα που ο κοσμος κυριολεκτικα πειναει? Θα το ψαξω παντος να δω τι βαλανε και θα σας πω. Το μυριζομαι και εγω για τρελο γελιο..