Ερώτηση για luxman l-220.

chrisevo

New member
27 August 2011
25
Χαίρεται και καλώς σας βρήκα!!
Είμαι νέος στο φόρουμ αλλά και στο χόμπι οπότε σύντομα θα χρειαστώ και εγώ τα φώτα σας.

Προς το παρών θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου πείτε τη γνώμη σας για τον συγκεκριμένο ενισχυτή που πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ένας φίλος.Από ότι είδα η luxman είναι ιστορική εταιρεία και αρκετοί την έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση.Όμως δεν μπορώ να καταλάβω πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά συν ότι κυκλοφόρησε πριν ακόμα γεννηθώ για αυτό ζητάω τη γνώμη σας.Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα σε ποια κατηγορία θα τον κατατάσσατε.

Επίσης να πω συγχαρητήρια για το φόρουμ έχω βρει πολλά ενδιαφέροντα θέματα οπότε αποφάσισα και να γραφτώ!

το αν αξιζει η αγορα ενος τετοιου μηχανηματος με τοσα χρονια στην πλατη κ προφανως "ταλαιπωρημενου", εχει να κανει με την τιμη αγορας του. Παντως να εχει υποψη ο φιλος σου οτι σιγουρα θα θελει ενα σερβις με αλλαγη πυκνωτων, ισως τρανζιστορ εξοδου, ελεγχο, καθαρισμο ποτερνσιομετρου κλπ.

Καλώς ήρθες φίλε!
Ποιας χρονιάς είναι το συγκεκριμένο μηχανάκι;(το οποίο είναι και κουκλί)

Τώρα δεν ξέρω ποιας ακριβώς χρονολογίας είναι.

Δεν διευκρίνισα ότι δεν θα τον αγοράσει αλλά θα τον "κληρονομήσει" ας πούμε.Οπότε ρωτάω περισσότερο πληροφοριακά.
Επίσης δεν ξέρουμε και πόσο χρησιμοποιημένος είναι αλλά σίγουρα ένα καθάρισμα το έχει στα υπόψιν.

τον ακουσα πριν κατι μήνες, το εστειλα στον συμφορουμιτη Σάκη, aka Vintage Service οπου του έκανε ενα γενικο σερβις για λογαριασμο συγγενη μου. Γλυκοηχο μηχανακι απο τα εισαγωγικα της luxman αν δεν εχεις απαιτησεις ζεις μαζι του για πάντα. Ο συγγενης μου οδηγει με αυτον ενα ζευγαρι roister 8.2 και ο συνδυασμος ειναι εξαιρετικος για τα χρηματα. Μην δωσεις πανω απο 100 ευρω για αγορα και προυπολογισε αλλα τοσα για ενα σέρβις.

Μην ξεχασω. Υπαρχει ακομα πηγή γνησιων ανταλλακτικων απο εναν παππου (82 ετων) στην Σουηδία αν θυμαμαι καλα. Εχω τα σχετικα contacts αν τον χρειαστεις ποτε. Πηρα ενα ζευγαρι πλαινα χρυσα αυτακια που του συγγενη μου ηταν φαγωμενα. Με λιγα λογια τον καναμε και οπτικα ολοκαινουργιο.

Χαίρεται και καλώς σας βρήκα!!
Είμαι νέος στο φόρουμ αλλά και στο χόμπι οπότε σύντομα θα χρειαστώ και εγώ τα φώτα σας.

Προς το παρών θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου πείτε τη γνώμη σας για τον συγκεκριμένο ενισχυτή που πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ένας φίλος.Από ότι είδα η luxman είναι ιστορική εταιρεία και αρκετοί την έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση.Όμως δεν μπορώ να καταλάβω πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά συν ότι κυκλοφόρησε πριν ακόμα γεννηθώ για αυτό ζητάω τη γνώμη σας.Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα σε ποια κατηγορία θα τον κατατάσσατε.

Επίσης να πω συγχαρητήρια για το φόρουμ έχω βρει πολλά ενδιαφέροντα θέματα οπότε αποφάσισα και να γραφτώ!

Καλωσήρθες chrisevo!!

Το μοντέλο( παρεπιπτόντως έναν τέτοιον έχει ακόμη η αδελφή μου!)
της Lux είναι στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Σε παραγωγή ήταν μεταξύ ´82-´84...Πάντως ο ενισχυτής που αναφέρω πιό
πάνω παίζει ακόμη μια χαρά!..Το μόνο που παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια
ήταν ένα μικρό χριτς-χρατς στο volume, το οποίο εξαφανίστηκε μετά από ενα
καθαρισμό στο ποτενσιόμετρο...

Γεια σας παιδιά είμαι ο κάτοχος του εν λόγω μηχανήματος γράφτικα και γω στο ψαγμένο φόρουμ σας. Ο ενισχυτής από οτι κατάλαβα έχει πρόβλημα στα ποτενσιομετρα του bass και του treble οπότε θα χρειαστεί σίγουρα ένα σέρβις είναι αρκετά γεμάτος χαμηλά για τα συγκεκριμένα ηχεία που έχει πάνω (κάτι condore ls403-A) και χωρίς ξεσπάσματα στις υψηλές εντάσεις...που παρεπιπτόντος δεν τα έχω βρει πουθενά στο ίντερνετ

Attachments

• 19092011243.jpg
    19092011243.jpg
    66.1 KB · Views: 106
  • 17092011241.jpg
    17092011241.jpg
    34.2 KB · Views: 96
  • 19092011254.jpg
    19092011254.jpg
    47.1 KB · Views: 95
Οι Luxman αυτης της εποχης ηταν πολυ γλυκα μηχανηματα τιμια με ομορφους τονους και καλες επιδοσεις χωρις παντα το ζητουμενο να ηταν η πολυ μεγαλη ισχυς .

Φυσικος ηχος και καθαρος σε αυτην την σειρα 200-220 ηταν το σοβαροτερο προταιρημα τους

Σημερα σε αυτη την ηλικια ειναι σιγουρο ( ακομα και αν παιζει το μηχανημα ) οτι θα χρειαστει ενα πολυ καλο καθαρισμα και πεταμα σε ολους τους ηλεκτρολυτικους .

Δεδομενης της ευκαιριας υπαρχουν και πολλα περιθωρια βελτιωσης αν και ο κατασκευαστης χρησιμοποιουσε παντα καλης ποιοτητας υλικα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr