Ερώτηση για μέγεθος TV και συναφή εξοπλισμό

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.

Παρακολουθώ συνεχώς με μεγάλο ενδιαφέρον την κατηγορία, καθώς ετοιμάζομαι για αγορά τηλεόρασης LCD (σκέφτομαι για κάποια από τις SONY KDL-xxW2000).

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

- Για απόσταση θέασης 4m - 4,5m πόσες ίντσες θα προτείνατε (40, 42 ή 46);

- Σχετικά με το DVD player που θα παίξει με την τηλεόραση, τι πρέπει να έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά (αυτή τη στιγμή έχω κάποιο 3ετίας που μάλλον δεν με καλύπτει).

- Για ενδεχόμενη αγορά DVD recorder (που ίσως προηγηθεί χρονικά της τηλεόρασης), τι θα πρέπει να προσέξω, προκειμένου να εκμεταλλευθώ καλύτερα την τηλεόραση;

χοντρικα φιλε dpoly υπολογισε διαγωνιο τηλεορασης επι 3 και βγαλε την αποσταση.λογικα πας για 50αρι(για να μην πω παραπανω)για να εισαι καλυμενος.dvd στην μεταβατικη περιοδο που βρισκομαστε καλο θα ηταν να μην δωσεις πολλα λεφτα και να "βολευτεις" με ενα της ταξης των 150 ευρο το πολυ(βλεπε pioneer 696).dvd-rec υπαρχουν πολλες επιλογες για ολες τις τσεπες.εαν σε ενδιαφερει με σκληρο δισκο value for money ενα panasonic η ενα samsung με 160 σκληρο(με καποια υποχωρηση στην ποιοτητα)εισαι νομιζω καλυμενος.καλες αγορες....

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν το υποψήφιο DVD player πρέπει να έχει έξοδο HDMI ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό για να δώσει βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα και να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες της τηλεόρασης. Π.χ. διαβάζω σε κάποια reviews για upscalers, αλλά δεν καταλαβαίνω αν σχετίζονται με το θέμα μας.

Επίσης, δεν ξέρω αν κάποιο DVD recorder έχει δυνατότητες αναπαραγωγής που θα μπορούσαν να το κάνουν να παίξει και το ρόλο του DVD Player, οπότε να περιοριστώ στην αγορά μιας συσκευής.

αναλογως πως το βλεπεις.το pioneer που σου λεω εχει εξοδο hdmi και ειναι δοκιμασμενο απο πολλα παιδια στο club χωρις προβληματα αλλα και καλη εικονα(για τα λεφτα του τουλαχιστον).εαν θελεις 2 σε ενα θα πλησιασεις το 500αρικο σε κατι τετοιο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1202&product=911666

ουσιαστικα μια η αλλη θα σου ερθει αφου ενα σοβαρο εγγραφης με σκληρο δισκο εχει γυρω στα 300 ευρο συν το player παλι στο 500αρι κοντα εισαι.η διαφορα ειναι ομως οτι μπορει παραδειγμα να θες να δεις ταινια αλλα την ιδια ωρα να θες να γραψεις κατι.εδω τι κανεις..???εκτος και εαν βολευτεις με το παλιο σου player για καποιο καιρο και οταν ειναι απασχολημενο το εγγραφης βλεπεις απο το παλιο εαν οχι απο το εγγραφης μεσω hdmi και παει λεγοντας .ψαξτο και εδω ειμαστε..

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μέγεθος TV και συναφή εξοπλισμό

Χοντρικα θα ελεγα τα εξης:

Εως 2.5 μετρα -> 32"
2.5 - 3.0 μετρα -> 37"
3.0 - 3.5 μετρα -> 40"
3.5 - 4.0 μετρα -> 46"
4.0 - 4.5 μετρα -> 50"

Εγώ θα πήγαινα πάνω από 50... Απλά εκεί λόγου κόστους πρέπει μάλον να κοιτάξεις ΚΑΙ προς plasma...

Συμφωνο με Θανο, και χωρις να θελω να τα κανω πουτ@ν@, οσο κανει μια 46αρα σονυ, κανει και αξιολογοτατος προβολεας. (και λιγοτερο μαλλον)
Με τα ρεστα μια 36 αρα για ειδησεις...

Για προβολέα είμαι λιγάκι αρνητικός, καθώς θέλω να αποφύγω πρόσθετα μηχανήματα, καλώδια, παροχές. Επίσης, έχω έντονες πιέσεις και από τη σύζυγο σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει οθόνη-πανί στο σαλόνι. Η μόνη λύση θα ήταν ηλεκτρική εγκατάσταση για να τη μαζεύω όταν βλέπουμε τηλεόραση, αλλά δεν ξέρω τι απαιτείται κατασκευαστικά και πόσο θα κοστίσει.

Συνεπώς, βλέπω μια μεγάλη LCD ή Plasma σαν λύση στο πρόβλημα. Αυτό που ισχύει είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τηλεοπτικά προγράμματα και DVD. Δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) κάποια παιχνιδομηχανή. Επίσης, από τη θέση που βλέπουμε, έχουμε δυσκολία να δούμε καλά τους υπότιτλους των DVD.

Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προσανατολιστώ τουλάχιστον σε 46 ίντσες, αλλά οι τιμές είναι ακόμα ψηλά. Από τα άλλα σχετικά threads έχω δει ότι για τηλεοπτικό σήμα παίζει καλά η SONY 46V2500, που πάει γύρω στα 1900 ευρώ στο γνωστό ιντερνετικό κατάστημα, ενώ η 46W2000 πάει στα 2400.

Για Plasma σε αντίστοιχες ίντσες δεν έχω καταλάβει ποιές είναι οι πλέον αξιόπιστες πρότάσεις, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός, λόγω προβλημάτων που βλέπω ότι υπάρχουν (φίδια, είδωλα, βόμβος).

Ποιά είναι η γνώμη σας για υποψήφια μοντέλα 46'' σε LCD/Plasma;

Για προβολέα είμαι λιγάκι αρνητικός, καθώς θέλω να αποφύγω πρόσθετα μηχανήματα, καλώδια, παροχές. Επίσης, έχω έντονες πιέσεις και από τη σύζυγο σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει οθόνη-πανί στο σαλόνι.

:grinning-smiley-043

Η μόνη λύση θα ήταν ηλεκτρική εγκατάσταση για να τη μαζεύω όταν βλέπουμε τηλεόραση, αλλά δεν ξέρω τι απαιτείται κατασκευαστικά και πόσο θα κοστίσει.

Συνεπώς, βλέπω μια μεγάλη LCD ή Plasma σαν λύση στο πρόβλημα. Αυτό που ισχύει είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τηλεοπτικά προγράμματα και DVD. Δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) κάποια παιχνιδομηχανή. Επίσης, από τη θέση που βλέπουμε, έχουμε δυσκολία να δούμε καλά τους υπότιτλους των DVD.

Τι παει να πει αυτο?

Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προσανατολιστώ τουλάχιστον σε 46 ίντσες, αλλά οι τιμές είναι ακόμα ψηλά. Από τα άλλα σχετικά threads έχω δει ότι για τηλεοπτικό σήμα παίζει καλά η SONY 46V2500, που πάει γύρω στα 1900 ευρώ στο γνωστό ιντερνετικό κατάστημα, ενώ η 46W2000 πάει στα 2400.

Για Plasma σε αντίστοιχες ίντσες δεν έχω καταλάβει ποιές είναι οι πλέον αξιόπιστες πρότάσεις, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός, λόγω προβλημάτων που βλέπω ότι υπάρχουν (φίδια, είδωλα, βόμβος).

Απο τηλεορασεις, πλεον, εχω μεινει πολυ πισω. Μια pionner 43" που εχω ειναι απιθανη. Τιμη τωρα δεν ξερω

...

Αυτό που λέω για τους υπότιτλους είναι ότι με την 29'' CRT που έχω σήμερα δυσκολεύομαι να τους διαβάσω άνετα, λόγω της σχετικά μεγάλης απόστασης. Το λέω ενισχυτικά του ότι πρέπει να κινηθώ σε 46'' τουλάχιστον.

Για προβολέα είμαι λιγάκι αρνητικός, καθώς θέλω να αποφύγω πρόσθετα μηχανήματα, καλώδια, παροχές. Επίσης, έχω έντονες πιέσεις και από τη σύζυγο σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει οθόνη-πανί στο σαλόνι. Η μόνη λύση θα ήταν ηλεκτρική εγκατάσταση για να τη μαζεύω όταν βλέπουμε τηλεόραση, αλλά δεν ξέρω τι απαιτείται κατασκευαστικά και πόσο θα κοστίσει.

Βασικα οταν υπαρχει χωρος καμμια τηλεοραση δεν πιανει μια μπροστα και σε ενα φθηνο προβολεα των 700 ευρω. Βεβαια εχει καποιες υποχωρησεις ,θελει απολυτο σκοταδι ,δεν θελει τζακι (οπως εχω και εγω γιαυτο κοιταω LCD) και οσο για το στησιμο δεν θελει και μαγικα . Μπορεις να κρυψεις και το μηχανισμο πισω απο μια ωραια κατασκευη για την γυναικα . Τουλαχιστον οταν θα βλεπεις DVD θα χορταινεις εικονα χωρις φιδια γραμμες και ελεφαντες .Οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω με τα ρεστα παιρνεις και μια 37ρα για καθε μερα και εισαι κομπλε.Εκτος αν εισαι απο τους τυπους που βλεπουν dvd για να δουν το μηχανημα και οχι την ταινια ........... Αλλωστε δεν χρειαζετε υψηλη ευκρινεια για να δει κανεις ειδησεις η τα μεσημεριαναδικα και τα σηριαλ για τις γυναικες.

Βασικα οταν υπαρχει χωρος καμμια τηλεοραση δεν πιανει μια μπροστα και σε ενα φθηνο προβολεα των 700 ευρω. Βεβαια εχει καποιες υποχωρησεις ,θελει απολυτο σκοταδι ,δεν θελει τζακι (οπως εχω και εγω γιαυτο κοιταω LCD) και οσο για το στησιμο δεν θελει και μαγικα . Μπορεις να κρυψεις και το μηχανισμο πισω απο μια ωραια κατασκευη για την γυναικα . Τουλαχιστον οταν θα βλεπεις DVD θα χορταινεις εικονα χωρις φιδια γραμμες και ελεφαντες .Οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω με τα ρεστα παιρνεις και μια 37ρα για καθε μερα και εισαι κομπλε.Εκτος αν εισαι απο τους τυπους που βλεπουν dvd για να δουν το μηχανημα και οχι την ταινια ........... Αλλωστε δεν χρειαζετε υψηλη ευκρινεια για να δει κανεις ειδησεις η τα μεσημεριαναδικα και τα σηριαλ για τις γυναικες.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Kαι αν θες να παρεις ιδεες δες το αλλαξε το τις κυριακες στον αλφα να δεις τι φτιαχνεις με απλο MDF και πλαστικο....... Εγω οταν παω αθηνα μενω σε ενα φιλο μου που εχει ενα παλιο infocus x1 και οταν ξεδιπλωνοντε οι 100+ ιντσες ... σε στελνει αλλου φαν παρκ. Ας οψετε το τζακι που το αναβω καθε μερα.....

Βασικα οταν υπαρχει χωρος καμμια τηλεοραση δεν πιανει μια μπροστα και σε ενα φθηνο προβολεα των 700 ευρω.

Ενταξει τωρα αυτο ειναι υπερβολη. Οι προβολεις των 700 ευρω ουτε για παρουσιασεις με Powerpoint δεν κανουν. Επισης αν ο ανθρωπος ηθελε προβολεα θα εκανε ερωτηση στο αντιστοιχο subforum και οχι στις "τηλεορασεις".-bye-

Κατα τ' αλλα. Υπαρχουν οι γνωστες Sony 46W2000 , 46V2000 και 46S2530 που ολες εχουν πολυ καλη εικονα , υπαρχει η Sharp 46ΧD1E η οποια ομως ενω ειναι αψογη σε HD καποιοι που την δoκιμασαν λενε οτι υστερει λιγο σε SD επισης συντομα ερχεται και η νεα σειρα της Samsung με την 46Μ86Β να αποτελει θεωρητικα πολυ καλη προταση.

Δες και καποιες κριτικες εδω για να παρεις μια ιδεα:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/
http://translate.google.com/transla...fe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=/language_tools
http://www.hdtvtest.co.uk/

Βασικα υπερβολη ειναι να δινεις 3-4 χιλιαρικα για τηλεοραση . Μια τοσο ραγδαια ανερχομενη τεχνολογια που κανει τα μοντελα των καποιων χιλιαδων ευρω πριν 2-3 χρονια να ειναι Χομο Σαπιενς πλεον. ΕΚΤΟΣ αν τα εχεις μπολικα και σου περισευουν . Κα υπαρχει και ο victim καγουρας που τον βρισκεις παντου . Καθε χρονο καινουργια μοντελα με κατι + κατι - με 1080ρ και 2980 pi και aι, και παει η δουλεια σαπερα. Απο κει που πριν 5-6 χρονια ειχαμε ολοι Crt στις 29 η 32 και συνηθως Sony η philips(και οι κατεχοντες γεμιζαν το τοπο με Μπαουλα οπισθιας προβολης ) ,περασαμε στις ΛΣιΝτι και παμε στις 40ραντα φευγα . Και διολου απιθανο να γεμισαν τα εξοχικα η να αυξηθηκαν οι δωρεες στις μαμαδες και τα πεθερικα προκειμενου να τις ξεφορτωθουμε για να παρουμε τα καινουργια μοντελα . Ασε δε που εχουν γεμισει ολα τα σπιτια LCD που τους δειχνουν ολους κοντους χοντρους με σβερκο σαν του λυκου . Εγω παντως οσο ευχαριστηθηκα ταινιες απο το προβολεα του φιλου μου (απο τους 1ους Χ1) δεν ευχαριστηθηκα ουτε σε σινεμα. Και ειχε και ενα καταστροφικο ηχοσυστημα ( Με ενα Χ5 επαιζε μονο τα πλαινα και πισω ,να μην αναφερω τους 2 τελικους για τα μπροστα) που παθαινες και μπλακ και αουτ- τωρα στο καινουργιο σπιτι πανε αυτα-. Πηγαιναν τοτε και εδιναν 1,5 εκατομυριο για τα μπαουλα (οπισθια προβολη) και τωρα ειναι περιστερωνες................Δε λεω αλλο το ενα αλλο το αλλο ,για αλλη δουλεια το προβολι για αλλη η τιβι . Αλλα οταν θες να δεις μια ταινια και οχι το γ@μηστερο μηχανημα που αγορασες ο προβολεας δεν εχει αντιπαλο καμμια LCD.. Και γω για Lcd ψαχνω γιατι δεν μπορω πρακτικα να βαλω προβολεα αλλα σε καθε περιπτωση αν μπορουσα δεν θα το συζητουσα καν και θα αφηνα τους αλλους να παλευουν με τα U τα S τα Χ τα W και τα επερχομενα Ψ και τα μιλισεκοντ της καθε σονυ κ.λ.π.:guitarist:

Οπως εχω πει και σε αλλη παρομοια συζητηση (και δεν το λεω μονο εγω το εχουν πει και αλλοι ανθρωποι γνωστες του αντικειμενου) ο προβολεας δεν υποκαθιστα σε καμια περιπτωση την τηλεοραση αλλα ειναι ενα προσθετο μεσο. Τηλεοραση υπαρχει σε καθε σπιτι ενω προβολεας οχι καθως δεν ειναι δυνατον να περιμενει κανενας ποτε θα νυχτωσει για να δει τηλεοραση ουτε να πληρωνει για λαμπες καθε τρεις και λιγο.

Τελος παντων ολα αυτα ειναι off topic.

Να σου προτείνω την LG 50 PC1 RR που μόλις αγόρασα. 50άρα plasma με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Πολύ καλή εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα και οι ευκολίες που σου δίνει ο σκληρός δεν παίζονται (pause TV, recording κλπ). Δες το ανάλογο topic. Δεν είναι 1080p βέβαια...

Για τον προβολέα, παρόλο που αναγνωρίζω ότι θα αποτελέσει πολύ δυνατή λύση για προβολή ταινιών, δυστυχώς αντικειμενικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή την εγκατάστασή του.

Συνεπώς, βλέπω την ενδεχόμενη αγορά μιας Plasma/LCD σαν καλό συνδυασμό τηλεόρασης και ευχάριστης θέασης ταινιών, σε γενικά "χορταστικό" μέγεθος οθόνης.

Μέτρησα ακριβώς την απόσταση από καναπέ σε έπιπλο τηλεόρασης και είναι 5m. Βλέπω ότι μάλλον πρέπει να κινηθώ σε 50'' ή το λιγότερο 46'', αλλά με φοβίζει λίγο το μέγεθος, γιατί εντάξει με τα DVD που βλέπουμε οι μεγάλοι, αλλά μήπως είναι κουραστική η παρακολούθηση για τα μικρά παιδιά;

Να ρωτήσω, επίσης, το εξής: Το απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα βελτιώνεται με τη χρήση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που θα έχει η τηλεόραση; Επίσης, τα standard definition των σημερινών DVD βελτιώνεται μέσω upscaling που μπορεί να διαθέτει το DVD player;

Πάντως, θα κοιτάξω και για τη συγκεκριμένη 50άρα.