Ερώτηση για μέγεθος TV και συναφή εξοπλισμό

Το καλυτερο upscaling το κανουν οι τηλεορασεις εφοσον συνηθως τα φτηνα DVD player (κατω απο 300 ευρω) εχουν Chip επεξεργασιας εικονας της πλακας. Μονο καποια ακριβα player πανω απο 450 ευρω εχουν καλυτερο επεξεργαστη απο την πλειοψηφια των τηλεορασεων.

Βεβαια η LG δεν θεωρειται και οτι καλυτερο στην επεξεργασια εικονας (η 50PC1 που την ειχω δει δεν εχει καμια σχεση σαν εικονα με την Panasonic 42PV60) οποτε ισως και ενα σχετικα φθηνο DVD Player με HDMI να βοηθησει.

5m είναι πολύ μεγάλη απόσταση... μεγάλη ίσως και για 50άρα...
Πάντως αυτό που λες για προβολέα είναι κατά 95% η πρώτη αντίδραση όλων... σιγά-σιγά αν αρχίσεις να το ψάχνεις μπορεί να βρεις λύσεις (πάντα υπάρχουν)...
Έχουν τα "προβλήματά" τους αλλά σίγουρα η ανταμοιβή είναι μεγάλη...

5m είναι πολύ μεγάλη απόσταση... μεγάλη ίσως και για 50άρα...
Πάντως αυτό που λες για προβολέα είναι κατά 95% η πρώτη αντίδραση όλων... σιγά-σιγά αν αρχίσεις να το ψάχνεις μπορεί να βρεις λύσεις (πάντα υπάρχουν)...
Έχουν τα "προβλήματά" τους αλλά σίγουρα η ανταμοιβή είναι μεγάλη...

:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Γειά σας. Από την δική μου εμπειρία που χρησιμοποιώ μία 42 Panasonic και μία LG 50PC1RR (μόνο 1900 euro σήμερα) από κοντινή απόσταση (3μ) προτείνω σίγουρα την μεγαλύτερη δυνατή διάσταση. Η LG έχει άριστη εικόνα με DVD (χρησιμοποιώ ένα HD Toshiba) αλλα απαιτεί πολύ καλή λήψη για καλή εικόνα σε tv σήμα. Η αίσθηση της μεγάλης εικόνας για κινηματογραφικές ταινίες δεν αντικαθίσταται. Αν μπορείς για περισσότερα χρήματα δες τις 50"" της Panasonic (διπλά χρήματα σχεδόν από LG).

Βλεποντας τις αποστασεις που δινετε ως προτεινομενες εχω αρχισει να ανησυχω. Εγω που εχω στα 3μ. 42αρα εκανα βλακεια? Ρωταω γιατι ηδη (μη εχοντας συνηθισει σε μεγαλου μεγεθους TV) οταν διαβαζω τους υποτιτλους χανω την εικονα. Ηλπιζα οτι φταιει οτι ειναι αρκετα ψηλα και ειχα στο προγραμμα να την κατεβασω λιγο. Μηπως δεν ειναι τελικα αυτο?

ισως η απότομη αλλαγή σε τόσο μεγάλη να ενοχλεί , αλλά θα συνηθίσεις ...

Οπως λες λίγο πιο χαμηλά θα βοηθήσει σίγουρα την κατάσταση ...

distance_chart.png

resolution_chart.png

ΩΧ εγω πρεπει να παρω 100"+!!!!!!!

Δηλαδη απο τα 10ft (3.048meters) για να αρχισω να εχω οφελος στην εικονα στα 1080p πρεπει η οθονη μου να ειναι 55 ιντσες και για το καλυτερο δυνατο οφελος για τα 1080p, πρεπει να ειναι 75.

Χαιρετισματα!:guitarist:

Δηλαδη απο τα 10ft (3.048meters) για να αρχισω να εχω οφελος στην εικονα στα 1080p πρεπει η οθονη μου να ειναι 55 ιντσες και για το καλυτερο δυνατο οφελος για τα 1080p, πρεπει να ειναι 75.

Χαιρετισματα!:guitarist:

πάρε projector τότε.... -bye-

Αυτοι οι πινακες ειναι μονο η μια οψη του νομισματος. Υπαρχει και η αλλη οψη που λεει οτι σε 1-2 χρονια καμια τηλεοραση πανω απο 37" (και ισως και 32") δεν θα εχει αναλυση κατω απο 1920*1080 και επισης οτι οταν η πηγες ειναι σε αναλυση Full HD (Blu Ray- HD DVD) η βελτιστη εικονα θα προερχεται απο τηλεορασεις που θα μπορουν να υποστηριξουν το φορματ αυτο (βλεπε Full HD).