Ερώτηση για <<μπανάνες>>

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Παιδιά μου τερμάτισαν τα καλώδια που πήρα για τα ηχεία μου με τις κλασικές μπανάνες. Πήγα να τα συνδέσω με τον Pioneer lx52 και δεν μπαίνουν με τίποτα, η διάμετρος των βυσμάτων του ενισχυτή μου φαίνεται ότι είναι κατά πολύ μικρότερη από τη διάμετρο της μπανάνας. Στο μεταξύ φοβάμαι να πιέσω πολύ τα βύσματα μην γίνει κανένα κακό.Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Η μπανάνες είναι one size ή όχι?

Παιδιά μου τερμάτισαν τα καλώδια που πήρα για τα ηχεία μου με τις κλασικές μπανάνες. Πήγα να τα συνδέσω με τον Pioneer lx52 και δεν μπαίνουν με τίποτα, η διάμετρος των βυσμάτων του ενισχυτή μου φαίνεται ότι είναι κατά πολύ μικρότερη από τη διάμετρο της μπανάνας. Στο μεταξύ φοβάμαι να πιέσω πολύ τα βύσματα μην γίνει κανένα κακό.Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Η μπανάνες είναι one size ή όχι?

Οι μπανάνες είναι one size και κανονικά δεν θα πρεπε να έχεις πρόβλημα. Μπορείς να ανεβάσεις φωτό;;

Μήπως αντί για μπανάνες είναι καρφιά;;;

Φίλε μου δεν κάνεις κανένα λάθος!! Οι μπανάνες μπαίνουν μέσα στο βύσμα του ενισχυτή μέχρι να καλυφθεί το χρυσό "καρφάκι". Το άσπρο διαφανές μένει απέξω. Ετσι και αλλιώς το βάθος των βυσμάτων του ενισχυτή είναι λίίίγο μεγαλύτερο από το μήκος του καρφιού της μπανάνας.....

Θεωρητικά πρίν συνδέσεις τις μπανάνες πρέπει να βιδώσεις τα "κόκκινα" και "μαύρα" τερματικά του ενισχυτή μέχρι τέρμα και μετά να τοποθετήσεις τις μπανάνες. Το λέει και το manual του ενισχυτή. Για δές μήπως παίρνουν λίγο βίδωμα ακόμα. Διαφορετικά δεν έχεις πρόβλημα....

YΓ : Αν κάνω λάθος συγχώρεσέ με αλλά το καλώδιό σου είναι monster cable?
ΥΓ 2 : Τις ίδιες μπανάνες χρησημοποιούμε....

Nαι της monster είναι. Σε κάποιο παρόμοιο thread είδα κάποιον να λέει ότι στα μαύρα και κόκκινα βύσματα μέσα υπάρχει υλικό που πρέπει να βγεί, σαν προστατευτικό καουτσούκ?

Εδώ δεν μπαίνουν καθόλου μέσα στο βύσμα, ούτε χιλιοστό.

Last edited:
Nαι της monster είναι. Σε κάποιο παρόμοιο thread είδα κάποιον να λέει ότι στα μαύρα και κόκκινα βύσματα μέσα υπάρχει υλικό που πρέπει να βγεί, σαν προστατευτικό καουτσούκ?

Εδώ δεν μπαίνουν καθόλου μέσα στο βύσμα, ούτε χιλιοστό.

Στον Denon που έχω εγώ είχε κάτι μικρές πλαστικές τάπες από καουτσούκ ΑΛΛΑ από την έξω μεριά τις οποίες θέλοντας και μη τις έβλεπες και τις έβγαζες.

Το manual του ενισχυτή τί λέει;;

Πάντως στο site της Pionner φαίνεται ότι όντως ο ενισχυτής έχει μια μικρή μαύρη ροδέλα από καουτσούκ στις υποδοχές των ηχείων με μια ματιά που έριξα. Θα πρέπει να την βγάλεις.....

Last edited:
Δεν λέει τίποτα για σύνδεση με μπανάνες παρά μόνο το κλασικό τρόπο με γυμνό καλώδιο, χαλαρώνεις το βύσμα,βάζεις το γυμνό μέρος μέσα και ξανασφίγγεις.
Είδες αν είσαι άσχετος τί προβλήματα αποκτάς?!

Δεν λέει τίποτα για σύνδεση με μπανάνες παρά μόνο το κλασικό τρόπο με γυμνό καλώδιο, χαλαρώνεις το βύσμα,βάζεις το γυμνό μέρος μέσα και ξανασφίγγεις.

Το κατέβασα και το είδα. Πάντως ξαναδιάβασε αυτό που σου έγραψα πιο πάνω :

Πάντως στο site της Pionner φαίνεται ότι όντως ο ενισχυτής έχει μια μικρή μαύρη ροδέλα από καουτσούκ στις υποδοχές των ηχείων με μια ματιά που έριξα. Θα πρέπει να την βγάλεις.....

Και προσπάθησε να βγάλεις τις μικρές ροδέλες.....

Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα ανεβάσω φωτό πώς είναι συνδεδεμένες στον δικό μου για να δείς....

Πάντως δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με τις μπανάνες στον ενισχυτή σου. Τις ίδιες έχουμε....

Re: Απάντηση: Ερώτηση για <<μπανάνες>>

οι μπανάνες δεν είναι one size δυστυχώς....

έχει και πιο μικρής διαμέτρου από τις κανονικές, χρησιμοποιούμενες σε av ενισχυτές αλλά και σε παλαιότερα midi συστήματα (ο JVC AX-SD1 που έχω τέτοιες παίρνει)

Αυτό δεν το ξερα....Είχα την εντύπωση ότι όλες ήταν το ίδιο. Τουλάχιστον κανείς πωλητής δεν με ρώτησε για το μέγεθος όταν έψαχνα!

Τωρα που ειδα τις φωτος πρεπει να βγαλεις απο τις εισοδους των ηχειων του ενισχυτη αυτες τις μαυρες ταπες (η ροδελες οπως τις ειπατε). Προσεκτικα και σιγα-σιγα μ' ενα μικρο αιχμηρο αντικειμενο (μυτη μικρου ψαλιδιου κανει). Τοτε οι μπανανες θα μπουν ανετα.-bye-

Τελικά παιδιά τα σύνδεσα γυμνά πάνω στον ενισχυτή γιατί στο τέλος θα του τα έβγαζα τα μάτια.
Βέβαια τώρα ξεκινούν τα σοβαρά ερωτήματα για το setup, θα ανοίξω άλλο νήμα στο σωστό μέρος όμως. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!