Ερώτηση για παράκεντρη λήψη Amos 2/3 (4°W)

Defensor

New member
16 October 2012
37
Γεια σας παιδια. Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει αν γινεται να πιασω τον δορυφορο Amos (4 μοιρες W) μαζι με τον δορυφορο Eutelsat 9A ή Eutelsat 16; Μιλαω παντα παρακεντρα με 2 Lnb.
Ευχαριστω!!!!!

Είναι "ιδιότροποι" δορυφόροι. Πρέπει να αναφέρεις περιοχή, κανάλια που σε ενδιαφέρουν και να βρεθούν παιδιά από το forum που κάνουν λήψη για να σε διαφωτίσουν. Παράκεντρα με δύο lnb τι εννοείς; Ποιος δορυφόρος θα λαμβάνεται κεντρικά και με τι κάτοπτρο;

Καλημέρα μένω στην Ξάνθη. Κ θέλω να πιάσω τα κανάλια του ουκρανικου πακετου xtra tv. Το πιάτο μου έχει διάμετρο 1 μέτρο.

Στην Άρτα με κάτοπτρο 75 cm κεντραρισμένο ανάμεσα σε 4 και 5°W λαμβάνω άνετα τις τρεις συχνότητες του πακέτου. Βρίσκονται στη δέσμη europe του amos 3. Λογικά δεν έχεις πρόβλημα για τη λήψη τους. Με το κάτοπτρό σου θα πρότεινα να κεντράρεις στις 3°E και να λαμβάνεις amos και 9A παράκεντρα.

Re: Απάντηση: Ερώτηση για παράκεντρη λήψη Amos 2/3 (4°W)

Ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα γιατι να κεντραρω στις 3.0°E κ οχι στις Amos 2 / Amos 3 (4°W) που ειναι ο δορυφορος που θελω; δεν το καταλαβα αυτο αν θες μπορεις να μου το εξηγησεις; εκτος αν εκανες λαθος κ ηθελες να γραψεις amos 3.

Θεώρησα ότι θέλεις να "μοιράσεις" τη λήψη ανάμεσα στους δύο δορυφόρους. Εννοείται ότι θα κεντράρεις εκεί που θέλεις. Απλά στον 9A θα έχεις προβλήματα σε κακό καιρό (επειδή θα λαμβάνεται παράκεντρα κατά 13 μοίρες).

Ναι πολυ καλα καταλαβες απλα εγω δεν καταλαβα γτ να κεντραρω στις 3 ανατολικα κ οχι στις 4 δυτικα. Αν κεντραρω 4 δυτικα για τον Amos και παραλεντρα 9(οτε) θα υπαρχει προβλημα; δεν θα κανουμε δουλεια;

Δεν εχω παρα να το δοκιμασω. Ευχαριστω για τη βοηθεια σου!!!!