Ερώτηση για πούρα

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,078
Κατερίνη, Ελλάδα
Το θέμα είναι offtopic για ένα τέτοιο forum αλλά μια ερώτηση ποτέ δε βλάπτει. Έχω κάποια πούρα από ταξίδι μου στην Κούβα πέρσι το Σεπτέμβρη και δεν τα έχω σε υγραντήρα έκτοτε. Αξίζει να πάρω υγραντήρα ή πιστεύετε ότι έχουν καταστραφεί ανεπανόρθωτα? Όλο και κάποιος σας θα έχει κάποια εμπειρία φαντάζομαι!

δυστυχως φιλε μου τελος...μην μπεις σε εξοδα επρεπε απο την αρχη να μπουν σε υγραντηρα

πες μου κατι τα εχεις τπυλαχιστον αθικτα στο κουτι τους και σε σημειο που δεν υπηρχαν αυξομειωσεις θερμοκρασιας και υγρασιας?

αν εχει ανοιξει το κουτι τοτε 2 φορες τελος

Τα βαζεις σε ενα υγραντηρα στο 70% υγρασια. Τον πρωτο και δευτερο μηνα ανοιγεις καθε τρεις - τεσσερις μερες τον υγραντηρα για καμμια ωρα. Μετα τα αφηνεις αλλους δυο μηνες. Στους 4 μηνες total εισαι ετοιμος. Τα πουρα παντα επανερχονται.

Ο εκτεθειμένος σε υψηλές θερμοκρασίες καπνός των πούρων,ήδη έχει χάσει βασικά του ποιοτικά και "γευστικά" χαρακτηριστικά.Αυτά δεν επανέρχονται-κάτι σαν το ξαναζεσταμένο φάϊ.Επίσης αναπτύσονται νύμφες(αόρατες σε γυμνό μάτι)- έντομα,που τον κατατρώνε-αχρηστεύουν.

Last edited:
Τα πούρα είναι στις θήκες τους, δεν ανοίχτηκαν γενικά. Θα κάνω μια δοκιμή (όπως λέει το site παραπάνω) και βλέπουμε. Θα πάρω έναν υγραντήρα να υπάρχει, την επόμενη φορά που θα πάω Κούβα θα πάρω μερικά ακόμα.

Καλά από τότε ακόμα δεν τα κάπνισες; Άντε γρήγορα σε λίγο θα απαγορευτεί και το κλά@σιμο. Άρχισε να ανάβεις...

Καλά από τότε ακόμα δεν τα κάπνισες; Άντε γρήγορα σε λίγο θα απαγορευτεί και το κλά@σιμο. Άρχισε να ανάβεις...

:grinning-smiley-043 Περισσότερο για καμιά βραδιά με φίλους τα πήρα, εγώ ούτως ή άλλως δεν καπνίζω και η σύζυγος, παρότι καπνίζει, δεν μπορεί τα πούρα.

Όταν λες είναι στις θήκες τους εννοείς είναι σε tubos ή απλός τα έχεις μέσα στα ξύλινα κουτιά? Αν μπορείς ανέβασε καμιά φώτο να τα δούμε.

Έπρεπε να τα έχεις από την πρώτη μέρα αγοράς μέσα σε υγραντήρα. Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα κάψεις στο τζάκι.

Στην Κούβα από κατάστημα τα πήρες ή από πλανόδιους. Αν τα πήρες απο πλανόδιους πέτα τα αμέσως.

Από κατάστημα κρατικό τα πήρα. Τα έχω σε θήκες ξύλινες που αγόρασα από εκεί, ένα σε κάθε μία. Είναι, όπως μου είχαν πει εκεί, θήκες για να τα διατηρούν, από κάποιο ειδικό δέντρο. Πάντως μίλησα και με γνωστό μου στην Κούβα και μου είπε ότι θα χάσουν σίγουρα κάποια από τη γεύση τους και τη μυρωδιά τους, αλλά μπορούν να επανέλθουν. Θα πάρω έναν υγραντήρα και αν σωθούν σώθηκαν.

Μπορείς να τα σώσεις, όπως λέει ο Panman. Εντάξει εάν τα είχες στο μπαλκόνι...
Με υπομονή και προσοχή και ανάλογα την κατάσταση τους, το χειμώνα μέσα στις γιορτές θα τα καπνίσεις.

Έχω σώσει αρκετά που απλά ήταν στο κουτί τους για καιρό.

Φίλοι με τεράστιους υγραντήρες, τα αποθηκεύουν για περίπου 7 χρόνια και μετά τα καπνίζουν.

Από τα πρώτα Trinidad που ήρθαν στη χώρα το 1998, πήρα 2.
Το ένα το κάπνισα αμέσως, το άλλο την πρωτοχρονιά του 2001.
Το δεύτερο ήταν σαφώς γευστικότερο και πιο smooth. Κρέμα.

Σήμερα παρέλαβα τον υγραντήρα. Ερώτηση: τί υγρό πρέπει να βάζω στο σφουγγάρι, νερό κανονικό ή κάτι άλλο? Τί συνίσταται? Στις οδηγίες κάτι λέει για απιονισμένο νερό. Ερώτηση 2η: κάθε πότε πρέπει να υγραίνω (τί λέω μεσημεριάτικα..) το σφουγγάρι? Εννόω είναι ανά κάποια χρονικά διαστήματα ή όποτε βλέπω να πέφτει η υγρασία?

Απάντηση: Re: Ερώτηση για πούρα

Σήμερα παρέλαβα τον υγραντήρα. Ερώτηση: τί υγρό πρέπει να βάζω στο σφουγγάρι, νερό κανονικό ή κάτι άλλο? Τί συνίσταται? Στις οδηγίες κάτι λέει για απιονισμένο νερό. Ερώτηση 2η: κάθε πότε πρέπει να υγραίνω (τί λέω μεσημεριάτικα..) το σφουγγάρι? Εννόω είναι ανά κάποια χρονικά διαστήματα ή όποτε βλέπω να πέφτει η υγρασία?

Για να ξεκινησεις εναν υγραντηρα θελει λιγη δουλιτσα. Κατ'αρχας πραγματι λενε οτι το νερο πρεπει να ειναι απιονισμενο. Απο εκει και περα θα πρεπει με ενα σφουγγαρι (ή κανενα βετεξ) να υγρανεις αρκετα ολη την εσωτερικη επιφανια του υγραντηρα και μετα να το κλεισεις και να το αφησεις καποιες μερες κλειστο για να πιασει καποια υγρασια (μαζι με τα σφουγγαρακια παντα). Αφου περασει η εβδομαδα μετα προσθετεις πουρα μεσα και θα προσεχεις η υγρασια να ειναι περιπου στο 65 με 70. Αν πεσει ξαναβρεχεις το σφουγγαρι. Δεν πρεπει να το ανοιγεις συνεχεια για να τσεκαρεις. Μπορεις να το κανεις μια φορα καθε 2-3 μερες.

Η διαδικασια περιπου ειναι αυτη για να ξεκινησεις εναν υγραντηρα (εχω να το κανω καιρο).

Η διαδικασία είναι ακριβώς αυτή που λέει ο ρέμπελος, το σημαντικό είναι να κρατάς την υγρασία στο 70.

Τώρα το αν τα σώσεις είναι άλλο θέμα γιατί οι "νύμφες", κοινώς σκουλήκια που πιάνουν τα καπνά καθιστούν τα πούρα για πέταμα τις περισσότερες φορές.

Αν τα πούρα δεν έχουν πολλές μικρές τρυπίτσες πάνω τους (εκεί μέσα είναι τα σκουλήκια) τότε θα τα σώσεις, αλλά μη τα καπνίσεις τους επόμενους 2 μήνες. Η υγρασία των φύλλων πρέπει να επανέλθει σιγά σιγά μετά από τη διαδικασία που θα κάνεις .

Εδώ www.cigarhandbook.com θα βρεις αρκετές πληροφορίες για τα πούρα και το πως να τους φερόμαστε γενικότερα...

Last edited:

Ερώτηση 2η: κάθε πότε πρέπει να υγραίνω (τί λέω μεσημεριάτικα..) το σφουγγάρι? Εννόω είναι ανά κάποια χρονικά διαστήματα ή όποτε βλέπω να πέφτει η υγρασία?

Νίκο, το συγκεκριμένο χωρίο, δεν σε πειράζει να το μεταφέρω εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46464

Έχει κάποιες παραπλήσιες εφαρμογές!!!!!:flipout::flipout:

Λίγο off-topic...

Εξαιρετικές τιμές (σε δολλάρια) και 100% αξιοπιστία για αγορές είναι το www.cigars-of-cuba.com
Δοκιμασμένο πολλές φορές με άψογη εξυπηρέτηση και δωρεάν μεταφορικά. Έδρα Ελβετία, ούτε τελωνεία, ούτε φόροι.

Λίγο off-topic...

Εξαιρετικές τιμές (σε δολλάρια) και 100% αξιοπιστία για αγορές είναι το www.cigars-of-cuba.com
Δοκιμασμένο πολλές φορές με άψογη εξυπηρέτηση και δωρεάν μεταφορικά. Έδρα Ελβετία, ούτε τελωνεία, ούτε φόροι.

Σωστος ο παιχτης. :grinning-smiley-043