ερωτηση για προβλημα ιντερνετ

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
καλημερα σας εχω ενα θεμα με την συνδεση ιντερνετ και μηπως ξερει κανεις τι μπορει να φταιει..... πριν 10 μερες περιπου εκανα αναβαθμιση της ταχυτητας του ιντερνετ απο τα 2 mb στα 24 mb con-x στον ΟΤΕ...εχω το ρουτερ speedtouch 530, το θεμα που αντιμετωπιζω ειναι οτι απο την στιγμη που εκανα την αναβαθμιση μου συμβαινει 2-3 φορες τουλαχιστον την ημερα.ενω ειμαι στο ιντερνετ και ανοιγω ιστοσελιδες. ξαφνικα να μην φορτωνει και να μην ανοιγουν ιστοσελιδες..δεν λειτουργει το ιντερνετ ενω το ρουτερ δουλευει κανονικα (το λαμπακι του dsl ειναι αναμμενο οπως και οι αλλες ενδειξεις) και πρεπει να κλεισω το ρουτερ και να το ξανανοιξω για να τρεξει κανονικα το ιντερνετ παλι στο Pc..σε επικοινωνια που ειχα με τον ΟΤΕ η υπαλληλος μου ειπε απλα οτι αυτη βλεπει οτι εχω IP αρα φτανει το ιντερνετ μεχρι το ρουτερ μου.. τι μπορει να φταιει?

Το πιο πιθανό είναι η γραμμή σου δεν σηκώνει 24άρα και μπουκώνει.Ζήτησέ τους να σου κατεβάσουν την ταχύτητα.Η δική μου με hol,λειτούργησε χωρίς πρόβλημα μετά από αρκετούς πειραματισμούς στα 6 ή 7 mbps.

Το πιθανότερο να συμβαίνει αυτό που είπε ο φίλος, για αρχή έλεγξε να απενεργοποιήσεις το firewall η κάποιο andivirius που πιθανότατα έχεις και ίσως να σου δημιουργεί πρόβλημα.
Και εγώ παλαιότερα είχα συνεχόμενες αποσυνδέσεις, ήμουν θεωρητικά 24 mbps δεν ήταν όμως, από το ρούτερ έβλεπα σχεδόν 14mbps, για να μην στα πολυλογώ μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και ενώ ήμουν έτοιμος να αλλάξω πάροχο μου πρότειναν να μου ρίξουν λίγο την ταχύτητα περί τα 3mbps και με μιά ρύθμιση δική μου από το router κατέβασα άλλο λίγο και είμαι εντάξει, το router έχει κλειδώσει σχεδόν στα 9 mbps. Το σίγουρο είναι ότι τό δίκτυο στην πλειονότητα δεν σηκώνει τέτοιες ταχύτητες. Ενδέχεται όμως να υπάρχει και πρόβλημα στην γραμμή σου αυτό μπορεί εύκολα να το ελέγξει ο ΟΤΕ, επίσης καλό θα ήταν να γίνει έλεγχος η αντικατάσταση του splitter.

Last edited:
Πολλές φορές φταίει το firewall, εάν μάλλιστα χρησιμοποιείς τίποτα AVG, κοίτα να το απεγκαταστήσεις.

Re: Απάντηση: Re: ερωτηση για προβλημα ιντερνετ

τα ειρωνικα σχολια να λειπουν..αν δεν εχεις να πεις κατι σοβαρο απλα προσπερνας το θεμα...

Φαντάζομαι πως ο φίλος αναφερόταν στη διαφήμιση, όπου ο πιτσιρικάς λέει στη μάνα του ότι τρώει disconnect και αυτή του λέει να μην τρώει απ' έξω...

εγω εχω το avast και οταν ειχα 2 mb δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα..να σημειωσω συμφωνα με το μενου του ρουτερ ειδα οτι αναγραφει

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 891 / 10.251

ενω σε μετρηση της πραγματικης ταχυτητας εχω download 8,65 MB/S και upload 0,67 MB/S

Με το ιδιο ρουτερ συμβαινει και σε μενα το ιδιο φαινομενο. Ισως οχι τοσο συχνα, αλλα συμβαινει τακτικα. Το απεδωσα στον IE η σε μπλοκαρισμα στην IP, καθοτι με επανεκινηση λειτουργει και παλι.

Πρώτα θα παρακαλούσα κι εγώ σαν καθημερινός χρήστης του ίντερνετ και των φόρουμ, όποιος ΔΕΝ έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο να μην αποπροσανατολίζει και μπερδεύει περισσότερο όποιον έχει πρόβλημα.
Τα αστεία σχόλια, εντάξει πιάνουν χώρο, αλλά να προτρέπουμε "απεγκατέστησε το AVG" .... ΓΙΑΤΙ? γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρουμε μερικά εκατομμύρια άλλοι, ή απλά έτσι νομίζεις; Φιλικά, να μην παρεξηγηθούμε... αλλά θα μπορούσα έτσι να προτείνω κι εγώ "βάλε το ρούτερ σε ανατολικό δωμάτιο"...

-Φίλε, προσπαθώντας να σε βοηθήσουμε, το πιθανότερο είναι πως τα χαρακτηριστικά του καλωδίου που φτάνουν σπίτι σου δεν σηκώνουν την νέα ταχύτητα όπως σου είπαν και τα παιδιά πριν, το ότι κλειδώνεις σχετικά χαμηλά δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό μπορεί να λυθεί μόνο από τον πάροχο.
-Θα μπορούσε επίσης να είναι θέμα του εξοπλισμού σου.
Δηλαδή ένα άλλο ρούτερ να δουλέψει καλύτερα σε μια "δύσκολη" γραμμή, αν έχεις τη δυνατότητα δοκίμασε κάποιο άλλο. Βεβαιώσου πως φιλτράκια κλπ είναι ΟΚ στα τηλέφωνα του σπιτιού.
Επίσης μπορείς να αναβαθμίσεις το firmware του Speedtouch αν βρεις κάποιο νεότερο από αυτό που ήδη έχεις εδώ, αρκεί να το κάνεις προσεκτικά για να μην πάθει ζημιά το ρούτερ σου. Θα χρειαστεί να ξανασετάρεις τη σύνδεσή σου μετά την αναβάθμιση.

Θα βρεις πιο πολλές πληροφορίες στο ADSLgr.com, το καλύτερο φόρουμ ...ΜΕΤΑ το δικό μας εδώ ;)

Re: Απάντηση: Re: ερωτηση για προβλημα ιντερνετ

Στη μανα σου το ειπες?

:party:

τα ειρωνικα σχολια να λειπουν..αν δεν εχεις να πεις κατι σοβαρο απλα προσπερνας το θεμα...

Φαντάζομαι πως ο φίλος αναφερόταν στη διαφήμιση, όπου ο πιτσιρικάς λέει στη μάνα του ότι τρώει disconnect και αυτή του λέει να μην τρώει απ' έξω...

http://www.youtube.com/watch?v=sIiwiZfekpg