Ερώτηση για PS3 και Wireless Video Streaming

romas9

New member
23 December 2008
6
Χαιρετω την παρεα του avclub..σημερα εγινα μελος αν και εχω βγει στο σιτε πολλες φορες μεσω διαφορων google search..πρωτα απο ολα να πω συγχαρητηρια για την δουλεια που γινεται στο σαιτ και να με συγχωρεσετε αν αυτο που θα ρωτησω εχει ηδη απαντηθει(δυστυχως πιεζει πολυ και ο χρονος)..λοιπον σπιτι εχω ενα μικρο δικτυο,μεσα απο ενα switchaki παιρνουμε σε διαφορα σημεια ιντερνετ..εστησα λοιπον ενα acess point se ena δωματιο κοντα στο ps3(δυστυχως εκει που εχω το ps3 δεν υπαρχει μπριζα για ιντερνετ)..το βρισκει κανονικα το δικτυο ,μπαινει μια χαρα στο ιντερνετ κλπ..εστησα το tversity στον υπολογιστη(απλα το εστησα,μου εκανε απο μονο του configure μεσα σε 3 λεπτα,εγω δεν εκανα καποια χειροκινητη ρυθμιση),εφτιαξα ενα .divx με υποτιτλους με το προγραμμα sub2divx και το εβαλα στον shared folder του tversity..το ps3 βρηκε τον σερβερ σχεδον αμεσως,επαιξε το αρχειο μετα απο λιγο μουλαρωμα αλλα μου κολλησε 2-3 φορες..και τωρα αρχιζει η βροχη ερωτησεων:violent-smiley-030:
1)φταει το σημα του wireless?(50%)
2)φταιει το tversity,μηπως να δοκιμαζα τον ps3 media server?
3)μηπως απλως χρειαζεται καποιο ανοιγμα πορτας στον ρουτερ η καποια αλλη ρυθμιση στον υπολογιστη για να μην κολλαει το streaming?

ευχαριστω εκ των προτερων:antlers:
 
Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PS3 KAI WIRELESS VIDEO STREAMING

Εαν ο υπολογιστής σου είναι σχετικά καινούργιος αμφιβάλλο το πρόβλημα είναι απο την πλευρά του tversity, μάλλον έχεις πρόβλημα με το σήμα.... 50% δεν είναι και πολυ καλό. Port forwarding δεν χρειάζεσαι μέσα στο ίδιο σου το δίκτυο και βασικά εαν χρειαζόσουν...λογικά απλα δε θα έπαιζε... θα πρότεινα να βάλεις είτε καλώδιο είτε να δοκιμάσεις καμια κατευθηντική κεραιούλα των 10 -15 ευρώ
 
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PS3 KAI WIRELESS VIDEO STREAMING

Αφού ξεκινάει και παίζει καλά και απλώς έχει κολλήματα και σπασίματα μάλλον η μεταφορά δεδομένων δεν είναι απρόσκοπτη. Δοκίμασες να δεις με ανοιχτές/κλειστές πόρτες των ενδιάμεσων δωματίων από τον υπολογιστή στο PS3 τι γίνεται? Επίσης μετά από πόσο χρόνο εμφανίζεται το πρόβλημα?
Έχει παρατηρηθεί σε μερικά μοντέλα wireless adapters σε μορφή usb stick να ζεσταίνονται μετά από λίγη σχετικά χρήση στο 100% και να παρουσιάζουν προβλήματα μετά.
 
Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PS3 KAI WIRELESS VIDEO STREAMING

Κατι ακόμα..
Την ώρα που παίζει το βίντεό σου απ' το PS3, πάτησε το τρίγωνο κουμπί να σου βγάλει στην οθόνη το control panel. Το πάνω δεξιά εικονίδιο στο control panel, κάτι σαν (i), σου δίνει πληροφορίες για το streaming (ταχύτητα διαμεταγωγής). Παρατήρησε όταν έχεις σπασίματα, τη τιμή του Kbps που δείχνει στην οθόνη σου πάνω δεξιά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το δίκτυό σου δεν μπορεί να προλάβει τη ροή από κάποια Kbps και πάνω, οπότε έχεις αυτό το αποτέλεσμα.
 
Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ PS3 KAI WIRELESS VIDEO STREAMING

Συπληρωματικά με το παραπάνω pοστ του YannisA, θα σου έλεγα να παρατηρήσεις μήπως και η τιμή του Kbps που σου δείχνει επάνω δεξια
(για ήχο και εικόνα) είναι μεγάλη (ας πούμε >5 Mps) ή με τις παυσεις παρουσιάζει - παύλα δηλαδή δεν σου δείχνει Kbps! Επίσης παρατήρησε αν σου το κάνει στο ήχο, στο video ή και στα δύο!
Στην πρώτη περίπτωση ή το εύρος δικτύου δεν επαρκεί και χρειάζεται επαύξηση με κάποιον τρόπο που προανέφεραν οι φίλοι. Πάντως να έχεις υπόψη σου πως η ίσχύς σήματος δεν είναι και τόσο σημαντική όσο η ποιότητά του. Αν για παράδειγμα έχεις 50% σήμα και καλή ποιότητα, δηλαδή τα ανταλλασόμενα δεδομένα δεν έχουν απώλειες (απώλειες μπορεί να έχεις από παρεμβολές άλλων ασύρματων συσκευών κλπ) τότε τα πράγματα είναι σχετικά καλά. Δυστυχώς το PS3 δεν σου δίνει ποσοστό ποιότητας σήματος και ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις με ακρίβεια!
Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι σύνθετα και μπορεί να φταίνε περισσότερα του ενός πράγματα όπως η ισχύς το PC που σερβίρει ή/και η μνήμη του.
Στην περίπτωση βέβαια του tversity κανονικά αν αναπαραγάγεις αβίαστα το divx στο PC σου, τότε όταν το streamάρεις με το tversity χωρίς transcode, θα πρέπει να κυλάει ομαλά!!

Η απάντηση που ζητάς είναι σύνθετη και σου προτείνω να δοκιμάζεις κάθε φορά αλλάζοντας μόνο έναν από τους παράγοντες που επηρεάζουν (Θέση PS3, απόσταση AP, κεραία AP, PC, μνήμη, configuration ΤVersity)
Επίσης μια δοκιμή με τον ίδιο τύπο αρχείου με το PS3 Media Server [PSM] (υπάρχει αντίστοιχο thrend) θα αποκλείσει ή όχι το φταίξιμο του Tversity!!!
 
Last edited: