Ερώτηση για PSX games στο PS3

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Έχω το PS3 40gb και θέλω να αγοράσω το Circuit Breakers (PSX), ένα παλιό παιχνίδι που το είχα λιώσει στο πρώτο Playstation (τσιπαρισμένο - δυστυχώς η κόπια δεν τρέχει στο PS3).

To βρίσκω μόνο από Αμερική και γι'αυτό είναι NTSC.

Θέλω να ρωτήσω:

1) Οι τίτλοι του PS1 που είναι σε NTSC παίζουν στα ευρωπαϊκά PS3;

2) ΟΛΑ τα PS3 είναι backwards compatible με ΟΛΟΥΣ τους τίτλους του PS1; Yπάρχει κάποια λίστα με παιχνίδια του PS1 που είναι ασύμβατα με κάποιο μοντέλο PS3;

Ευχαριστώ!

Δεν νομίζω να μπορείς να παίξεις PS1 CDs στο PS3. Υπάρχουν μόνο κάποιοι τίτλοι πους τους αγοράζεις online και τους κατεβάζεις στον δίσκο..όπως με το PSP. Παίζουν μέσω software emulation (http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3154561)

1) Οι τίτλοι του PS1 που είναι σε NTSC παίζουν στα ευρωπαϊκά PS3;

2) ΟΛΑ τα PS3 είναι backwards compatible με ΟΛΟΥΣ τους τίτλους του PS1; Yπάρχει κάποια λίστα με παιχνίδια του PS1 που είναι ασύμβατα με κάποιο μοντέλο PS3;

Ευχαριστώ!

Άσχημα μαντάτα.

Όχι,δεν μπορείς να "τρέξεις" Αμερικάνικα παιχνίδια για PS1 & PS2 στην Ευρωπαϊκή σου κονσόλα. Εσύ, διότι έχεις PS3 40G δεν μπορείς ν' αναπαράγεις ούτε τα Ευρωπαϊκά PS1 & PS2 παιχνίδια διότι δεν υποστηρίζει backwards compatible η 40άρα κονσόλα σου.

Άσχημα μαντάτα.

Όχι,δεν μπορείς να "τρέξεις" Αμερικάνικα παιχνίδια για PS1 & PS2 στην Ευρωπαϊκή σου κονσόλα. Εσύ, διότι έχεις PS3 40G δεν μπορείς ν' αναπαράγεις ούτε τα Ευρωπαϊκά PS1 & PS2 παιχνίδια διότι δεν υποστηρίζει backwards compatible η 40άρα κονσόλα σου.
Όχι, λάθος κάνεις. Έχω κάτι παμπάλαια γνήσια PSX κ τα τρέχει κανονικά το 40άρι (βέβαια τα γραφικά είναι άθλια 576p). Τα PS2 δεν παίζουν!

Απλά αυτά (του PS1) που έχω είναι PAL. Άμα ήταν NTSC θα τα'παιζε;

Φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού στα BD παιχνίδια, είτε ευρωπαϊκά είναι είτε αμερικάνικα δουλεύουν κανονικά...

Last edited:
Παλιά θυμάμαι αν έβαζες ΝΤSC (είτε game είτε VCD) στο ευρωπαϊκό PS1 (που είναι PAL) το έπαιζε ασπρόμαυρα.

Μου φαίνεται ότι το ευρωπαικό PS3 δεν θα παίξει αμερικάνικα παιχνίδια PSone/PS2 λόγω κλειδώματος περιοχής. Αυτό είναι σίγουρο για παιχνίδια του PS2 και το έχω δοκιμάσει. Για του PSone δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά ψάξε καλύτερα την ευρωπαϊκή έκδοση.

Μου φαίνεται ότι το ευρωπαικό PS3 δεν θα παίξει αμερικάνικα παιχνίδια PSone/PS2 λόγω κλειδώματος περιοχής. Αυτό είναι σίγουρο για παιχνίδια του PS2 και το έχω δοκιμάσει. Για του PSone δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά ψάξε καλύτερα την ευρωπαϊκή έκδοση.
Δεν μπορώ να το βρω πουθενά! Μόνο στο αμερικάνικο Αmazon/Ebay έχει λίγα κομμάτια κ σχεδόν όλα μεταχειρισμένα..

Πάντως νομίζω ότι είναι θέμα tv, αν δηλ. μπορεί να χειριστεί και pal και ntsc σήματα...

Last edited:
Το ξαναλεω..τα γνησια παιχνιδια του ps1 παιζουν κανονικα στο 40αρι ps3.(εχει δικιο σε ολα οσα γραφει ο djx33)

Κανένα Action Replay δεν είναι δυνατόν να τρέξει; αυτά είχαν την δυνατότητα να bootαρουν αμερικάνικα

PS (PSone) games (disc-based) are divided into three main region (NTSC-J, NTSC-US, PAL) and two formats (NTSC or PAL) locked. Most early PS (PSone) games are not protected, but later releases (like Metal Gear Solid Integral) have special marks that require special CD lens to read. The PS3 supports reading these protected discs. Note that PS games downloaded from the PlayStation Network store are not region nor format locked as long as you are able to pay (if not free) and download them from the store.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για PSX games στο PS3

Το ξαναλεω..τα γνησια παιχνιδια του ps1 παιζουν κανονικα στο 40αρι ps3.(εχει δικιο σε ολα οσα γραφει ο djx33)

Και στο δικό μου 40άρι, τα γνήσια παιχνίδια του PS1...V-Rally, Gran Tourismo, Tomb Raider....παίζουν κανονικά....!!!!

Ακόμα δεν έφυγες...:aetsch:.....???....εγώ αύριο (πάλι για δύο βδομάδες....:BDGBGDB55:..)

......-bye-

Υ.Γ.: Sorry για το :offtopic:.......:slapface:

ετσι οπως παει θα περασω το καλοκαιρι μου αγκαλια με avclub και psx games!:aetsch:

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:ADFADF1:-bye-

sorry και απο μενα!

Tελικά το βρήκα σε PAL εδώ. Τα περισσότερα PSX έχουν γύρω στις 5 λίρες Αγγλίας.
Πήρα και καναδυό παλιατζούρες ακόμα (colin mc rae, resident evil) για να'χω να θυμάμαι...

Έχεις δίκαιο,μπορείς ν'αναπαράγεις τα παιχνίδια του PS1 άλλα μην ελπίζεις να έχεις συμβατότητα με τα Αμερικάνικα PS1 games.