Ερώτηση για σύνδεση 2 δεκτών από 1 lnb

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Καλησπέρα. Έχω ένα δέκτη pvr 3001 patatasat. (Ξέρω, ξέρω,....) Λοιπόν στην νέα εγκατάσταση έχω ένα lnb με 4 εξόδους. Οι 3 καταλήγουν στον pvr και η μια μένει κενή. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορώ να κατεβάσω το 4 καλώδιο από το ίδιο lnb σε κάποιο υπνοδωμάτιο και με διαφορετικό δέκτη να μπορώ να παρακολουθώ σε 3η τηλεόραση;

Καλησπέρα. Έχω ένα δέκτη pvr 3001 patatasat. (Ξέρω, ξέρω,....) Λοιπόν στην νέα εγκατάσταση έχω ένα lnb με 4 εξόδους. Οι 3 καταλήγουν στον pvr και η μια μένει κενή. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορώ να κατεβάσω το 4 καλώδιο από το ίδιο lnb σε κάποιο υπνοδωμάτιο και με διαφορετικό δέκτη να μπορώ να παρακολουθώ σε 3η τηλεόραση;
ναι

Thanks!
Θα βλέπεις αλλά όχι νόβα από την κάρτα σου....
Thanks! Ναι το ξέρω. Θέλω να το κάνω ώστε με τον PVR (αυτόν ή κάποιον άλλο μελλοντικό) να έχω σήμα σε δύο TV και με την αγορά ενός μικρού δέκτη να βλέπω σε τρίτη TV, χωρίς να χρειάζομαι κάτι άλλο.
:chinscratch:Σε περίπτωση που θα θέλω δύο δορυφόρους, θα πρέπει να έχω δύο LNB με 4 καλώδια το κάθε ένα..... έτσι; (Πολλά καλώδια όμως βρε παιδί μου). Οπότε μένω στο αρχικό σχέδιο!-bye-

Η κάρτα σου δεν είναι παντρεμένη με το δέκτη οπότε άνετα παίρνεις δέκτες με hdmi ακόμα και με θύρα ethernet για μπορείς να μοιράζεις την κάρτα σε όσους δέκτες θέλεις μέσα στο σπίτι (μέσα είναι νόμιμο)....

Και γλυτώνεις από τον πατατασατ.......

Η κάρτα σου δεν είναι παντρεμένη με το δέκτη οπότε άνετα παίρνεις δέκτες με hdmi ακόμα και με θύρα ethernet για μπορείς να μοιράζεις την κάρτα σε όσους δέκτες θέλεις μέσα στο σπίτι (μέσα είναι νόμιμο)....

Και γλυτώνεις από τον πατατασατ.......
Δηλαδή μπορώ με ένα δέκτη PVR για κεντρικό (σαλόνι), ο οποίος θα έχει την κάρτα, αν συνδεθεί στο δίκτυο, να μοιράζω την κάρτα σε δύο άλλους δέκτες (υπνοδωμάτια). Καλό αυτό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κατεβάσω από το lnb καλώδιο-α για τον pvr και καλώδιο για τον κάθε άλλο δέκτη έτσι; Τα ρωτάω γιατί είμαι στη φάση της εγκατάστασης στο νέο σπίτι και ψάχνω την καλύτερη λύση, γι αυτά που θέλω.
Αν μου προτείνατε δέκτες ποιους; 1 pvr και δυο απλους, με hdmi και erthnet. Όχι κάτι ακριβό αλλά αξιόπιστο.

Δηλαδή μπορώ με ένα δέκτη PVR για κεντρικό (σαλόνι), ο οποίος θα έχει την κάρτα, αν συνδεθεί στο δίκτυο, να μοιράζω την κάρτα σε δύο άλλους δέκτες (υπνοδωμάτια). Καλό αυτό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κατεβάσω από το lnb καλώδιο-α για τον pvr και καλώδιο για τον κάθε άλλο δέκτη έτσι; Τα ρωτάω γιατί είμαι στη φάση της εγκατάστασης στο νέο σπίτι και ψάχνω την καλύτερη λύση, γι αυτά που θέλω.
Αν μου προτείνατε δέκτες ποιους; 1 pvr και δυο απλους, με hdmi και erthnet. Όχι κάτι ακριβό αλλά αξιόπιστο.
με τον δεκτη που εχεις θα χρειαστεις και ενα card spliter http://shopping.pathfinder.gr/?q=Card+Splitter&cat=625

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Τον δέκτη που έχω δεν με βλέπω να τον κρατάω (μάλλον θα τον αφήσω δώρο στην αδελφή μου). Αν οι δέκτες που θα πάρω έχουν erthnet τότε δεν χρειάζετε card spliter? Αλλά καλύτερα θα επανέλθω όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν πρέπει να ξεκαθαρίσω με την εγκατάσταση.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Καλώδια από το lnb για τον κάθε δέκτη αναλόγως. Μια τελευταία ερώτηση: Οι pvr δέκτες θέλουν 2 καλώδια;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Τον δέκτη που έχω δεν με βλέπω να τον κρατάω (μάλλον θα τον αφήσω δώρο στην αδελφή μου). Αν οι δέκτες που θα πάρω έχουν erthnet τότε δεν χρειάζετε card spliter? Δεν θέλουν card splitter
Αλλά καλύτερα θα επανέλθω όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν πρέπει να ξεκαθαρίσω με την εγκατάσταση.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Καλώδια από το lnb για τον κάθε δέκτη αναλόγως. Μια τελευταία ερώτηση: Οι pvr δέκτες θέλουν 2 καλώδια;

Καλές αγορές...