Ερώτηση για συνδεσμολογία

vabill

New member
21 December 2014
9
Καλησπέρα,

ως αρχάριος θα ηθελα να κάνω κάποιες ερωτησεις ( εψαξα μηπως έχουν απαντηθει αλλα δεν βρηκα κάτι)

Προκειται να αγοράσω ενα HT ( LG BH 6240S) και αναρωτιέμαι πως θα συνδέσω TV, OTE TV (sat), Wii U και laptop ώστε να έχω 5.1 όπου διατίθεται.

Αν συνδέσω την TV με optical στη μοναδική optical εισοδο του ΗΤ είμαι καλυμμένος? Δηλαδή οτι και να συνδέω μετά στην TV ( HDMI ή USB) θα μπορει να διωχνει 5.1 ? )

Ευχαριστώ

Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ

Η μεγαλη πλειοψηφια των τηλεορασεων βγαζει στερεο απο την οπτικη εξοδο της. Αν εισαι απο τους λιγους τυχερους που η τηλεοραση σου μπορει να βγαλει 5.1 απο την οπτικη, τοτε κανεις αυτο που λες.

Διαφορετικα ομως, θα πρεπει να συνδεσεις τις πηγες σου πανω στο HT και μετα το HT στην τηλεοραση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φιλε μου, βλεπω το ΗΤ που λες στο σαιτ της LG. Εισαι σιγουρος οτι το θελεις αυτο; Αν καταλαβαινω καλα εχει μια αναλογικη εισοδο (rca) και μια οπτικη εισοδο. Ολες οι συσκευες που εχεις δεν βλεπω να μπορουν να συνδεθουν πανω του ευκολα.

Η TV μου λέει configure spdif audio output format και εχει PCM Dolby digital και DTS. Αυτό σημαίνει πως διώχνει 5.1 απο την οπτική;

μπορει απλα να βγαζει 2.0 dts. Αυτο ομως ειναι κατι που θα πρεπει να το ψαξεις απο το εγχειριδιο της τηλεορασης σου

Γεια σας, θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ το παρόν θέμα για να ρωτήσω αν έχω σωστά συνδέσει τα παρακάτω:

1. Τηλεόραση, Samsung UE40C6500UW
Samsung%20UE40C6500UW_zpskcltheif.jpg

2. Δορυφορικό, ΟΤΕ TV ΚaonMedia ΝΑ 1100
Kaonmedia%20NS%201110_zpsckcueg3e.jpg

3. Ηχόμπαρα, Sony HT-GT1
Sony%20HT-GT1kok_zpscgegqzyh.jpg

Η σειρά και ο τρόπος σύνδεσης είναι ο ακόλουθος:

Τηλεόραση με HDMI στο Δορυφορικό

Τηλεόραση με Οπτική Ίνα στην Ηχόμπαρα

Με την παρούσα σύνδεση, έχω ήχο από το δορυφορικό και από την τηλεόραση (είτε επιλέγοντας ως πηγή εξόδου «Εξωτερική Πηγή» είτε αφήνοντας ως πηγή ήχου το «Ηχείο της TV» όπου όμως πρέπει να κλείνω μόνος μου τον ήχο της τηλεόρασης).

Η ερώτηση αφορά στο γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο δεν συνδέω με οπτική ίνα το δορυφορικό με την ηχόμπαρα. Χάνω τίποτα; Υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος σύνδεσης;

Θεωρητικα (για τις πιο πολλες τηλεορασεις) χανεις τη δυνατοτητα 5.1 ηχου απο τη δορυφορικη. Αυτο ειναι τελειως θεωρητικο ομως, απο τη στιγμη που εχεις ηχομπαρα και οχι συστημα 5.1

Ας εκμεταλευτώ κι εγώ το θέμα για μια ερώτηση συνδεσμολογίας:
TV: έχει HDMI/ARC + optical
BR/DVD player: έχει HDMI + coax
AV amp: έχει απόλα

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για συνδεσμολογία? πχ το player μπορεί να συνδεθεί με HDMI με τον AV και ο AV με HDMI με την τηλεόραση
Άλλη επιλογή είναι το Player να συνδεθεί με HDMI με την TV και με coax με τον AV για τον ήχο.
Τι από όλα?
Επίσης και τα τρία μπορούν να παίξουν ταινίες από USB stick. Ποιό να προτιμήσω? Κατευθείαν στην TV και τον ήχο από την TV στον AV? (μέσω οπτικής ή του HDMI?)
Ή το stick/σκληρός πάνω στο player? Ή μήπως πάνω στον AV???
Και τέλος..... προβολέας (παλιός 720p). Μάλλον HDMI από το player και τον ήχο από το coaxial στον AV... Ή μήπως το player με HDMI στον AV και μετά από τον AV με HDMI στον προβολέα?

Αυτά τα πολύπλοκα. Τελικά άμα έχεις περισσότερες από μια λύσεις ίσως μπερδεύεσαι περισσότερο. Αν κάπιος μπορεί να βοηθήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γενικα οπου μπορεις να συνδεσεις με hdmi. Ο παλιος προβολεας εχει hdmi; Επισης, ποιον ενισχυτη εχεις; Εχει 2 εξοδους hdmi; Αν ναι, τοτε εχεις πετυχει το τελειο.

Θα τα συνδέσεις όλα με hdmi μέσω του ενισχυτή ο οποίος θα είναι το κέντρο διανομής σήματος, εσύ απλά θα επιλέγεις πηγή. Πες μας όμως για τις συσκευές σου να έχουμε καλύτερη εικόνα να σε βοηθήσουμε. Για τον εξωτερικό δίσκο, θα επιλέξεις να τον συνδέσεις εκεί που σου δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά την αναπαραγωγή και θα τον αφήσεις εκεί.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πράγματι το HDMI είναι η λύση και έτσι τα έβαλα τελικά
Δυστυχώς ο ενισχυτής έχει μια μόνο έξοδο όπως και το player (Pioneer VSX-S510 & BDP 170 αντίστοιχα) οπότε για τον προβολέα (που έχει HDMI) θα βγάζω το HDMI του player από το AV και θα το κουμπώνω στον προβολέα και ήχο με το coaxial.

Ο σκληρός USB από απόψεως διαχείρισης και menu βολεύει στην τηλεόραση αλλά από όσο έχω διαβάσει ο ήχος που επιστρέφει στον ενισχυτή μέσω του HDMI/ARC είναι δικάναλος (θα τσεκάρω το βράδυ μήπως μέσω ίνας περνάει κάτι παραπάνω...). Και με τον προβολέα το γνωστό ξεκούμπωμα-κούμπωμα στο player.
Τελικά το USB του AV ενισχυτή δεν είναι για video - μόνο ήχο.

Εγώ ήμουν σίγουρος για τη μη αναπαραγωγή βίντεο υλικού απ τον ενισχυτή σου, όσο για το βάλε βγάλε ψάξε στο διαδίκτυο οικονομικά 2 σε 1 hdmi splitter.