ερωτηση για τις οπερες

Απάντηση: Re: ερωτηση για τις οπερες

Mια και μιλάτε για όπερες(...και Κάλλας), ψαχνω αυτο τον καιρό για βινύλια και βρήκα τη "Δύναμη του πεπρωμένου" του Βέρντι με τους Κάλλας, Έλενα Νικολάι και τον Τulio Serafin στη Σκάλα. Να προχωρήσω ή δεν αξίζει τον κόπο;(προκειται για ebay βεβαια)

a4b8_1.JPG

ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΤΑΣ ???:HTEHETH63::operator::grinning-smiley-043

Χωρίς δεύτερη συζήτηση..

Πάντως το cd του Βήματος , ως ηχογράφηση είναι μέτρια , αλλά ανεκτή ( ο Φιντέλιο είναι τρισχειρότερος ) . Παρ' όλα αυτά όμως η εκτέλεση είναι υπέροχη και σε παρασύρει . Ο αφηγηματικός χαρακτήρας της μουσικής του Βάγκνερ δεν σ' αφήνει να διακόψεις την ακρόαση , παρά μόνον με μεγάλη προσπάθεια . Ακουσα απνευστί τις δύο πρωτες πράξεις και ομολογουμένως μαγεύτηκα . Θα έχω στα υπ' όψιν και την εκτέλεση με τον Kleiber .;)

H εκτέλεση τού Furtwangler θεωρείται ,γενικώς, ´κλασσική´.
Και αξίζει να υπάρχει πέρα από τίς άλλες προτιμήσεις μας.
Καί η προσφορά τού Βήματος είναι real bargain ,που λένε και στό χωριό μου.:flipout::flipout:
Ειδικά μάλιστα όταν πωλείται ξεχωριστά από την εφημερίδα:cool:

Κι ο ορφέας του Μοντεβέρντι ωραίος . Τόση ώρα τ' ακούω και χαλαρώνω . Μπαρόκ και τα μυαλά στα κάγκελα.
Μάλλον δεν μου πάνε οι "κλασσικές" όπερες . Αϊντες , Τόσκες κλπ:flipout:

Κι ο ορφέας του Μοντεβέρντι ωραίος . Τόση ώρα τ' ακούω και χαλαρώνω . Μπαρόκ και τα μυαλά στα κάγκελα.
Μάλλον δεν μου πάνε οι "κλασσικές" όπερες . Αϊντες , Τόσκες κλπ:flipout:

Την Σαλώμη με Sinopoli τήν πήρες από την ´Κ´ή δέν σού άρεσε.??
Αφού δέν είσαι μελοδραματικός τύπος,τελεία και παύλα γι´αυτό δεν σού πάνε οι κλασσικές Ιταλικές.:grandpa:
Σε βλέπω ,κατά τά 55,να το γυρίσεις στήν μουσική δωματίου τού Brahms ,που προσωπικά τον θεωρώ δομημένο ρομαντικό.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Υ.Γ
Ψαξε όπερες τού 20ού.Janacek,Berg,Stravinsky ,Bela Bartok και ασφαλώς τήν Lady Macbeth τού Σοστακόβιτς γεμάτη σέξ,πάθος και παρανομία....

Την Σαλώμη με Sinopoli τήν πήρες από την ´Κ´ή δέν σού άρεσε.??
Αφού δέν είσαι μελοδραματικός τύπος,τελεία και παύλα γι´αυτό δεν σού πάνε οι κλασσικές Ιταλικές.:grandpa:
Σε βλέπω ,κατά τά 55,να το γυρίσεις στήν μουσική δωματίου τού Brahms ,που προσωπικά τον θεωρώ δομημένο ρομαντικό.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Υ.Γ
Ψαξε όπερες τού 20ού.Janacek,Berg,Stravinsky ,Bela Bartok και ασφαλώς τήν Lady Macbeth τού Σοστακόβιτς γεμάτη σέξ,πάθος και παρανομία....

Νόμιζα οτι αυτά είναι για τον Λύμπε..:ears:

Την Σαλώμη με Sinopoli τήν πήρες από την ´Κ´ή δέν σού άρεσε.?? Ο Στράους ποτέ δεν μου έκανε κάτι τις , οπότε είπα να μην πάρω και όπερα κιόλας . Μπορεί να έκανα και λάθος . Λϊγο δευτεράντζα Βάγκνερ δεν σου κάνει ;
Αφού δέν είσαι μελοδραματικός τύπος,τελεία και παύλα γι´αυτό δεν σού πάνε οι κλασσικές Ιταλικές.:grandpa:Ναι , ρε συ . Εχουν μιά υστερία :BDGBGDB55:

Υ.Γ
Ψαξε όπερες τού 20ού.Janacek,Berg,Stravinsky ,Bela Bartok και ασφαλώς τήν Lady Macbeth τού Σοστακόβιτς γεμάτη σέξ,πάθος και παρανομία....Λούλου και Βόιτσεκ και τέτοια ...ήδη υπάρχουν πλην του Σοστακόβιτς

Θα περιμένω άποψη για την ηχογράφηση και εκτέλεση της "Πελέας και Μελισσάνθη" ( Ντεμπισύ ) του Βήματος -bye-

Ο Straus έχει επηρεαστεί από τον Bάγκνερ,αλλά η Σαλώμη έχει την ωραιότερη ερωτική σκηνή όπου η μικρή κάνει ερωτική εξομολόγηση στο κομένο κεφάλι τού Ιωάννη.!!!!
Νομίζω πώς θά σού άρεσε η εκτέλεση με τον Sinopoli τής ´Κ´.
Υ.Γ
´Πελέας και Μελισσάνθη´..Δεν έχω άποψη.Δεν είναι γενικώς οι Γάλλοι από τίς αγάπες μου στήν όπερα.Πλήν ίσως τών Τρώων τού Berlioz,αλλά και εκεί αποσπασματικά γιατί έχει αρκετή φλυαρία..

Re: Απάντηση: Re: ερωτηση για τις οπερες

ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΤΑΣ ???:HTEHETH63::operator::grinning-smiley-043

Χωρίς δεύτερη συζήτηση..

Tελικά μου διέφυγε το...Πεπρωμένο. Έκλεισα όμως αυτή από την ίδια σειρά, την οποία και περιμένω εναγωνίως :2thumb22sup:

58ba_1.JPG

ΟΠΕΡΑ ΣΕ VIDEO HD !???

Ζουμε στην εποχη της υψηλης αναλυσης...
Γνωριζει κανεις αν εχουν εχουν κυκλοφορησει ΟΠΕΡΕΣ (VIDEO) σε HD ;
Καλος ο ηχος αλλα μην ξεχναμε οτι η οπερα ειναι πολυθεαμα !