Ερώτηση για τον ασυμπίεστο ήχο.

μαζι σου...οσον αφορα την ενοικιαση γιατι κυκλοφορει πολυ μουφα απο ταινιες και δεν λεει να τασκας για να εισαι Ηi.......

Απο την αλλη εγω επειδη βαρεθηκα να αλλαζω οποτε τους κ........ει :slapface: τα συστηματα μου....θα στραφω συντομα σε ενισχυτη ΧΩΡΙΣ αποκωδικοποιησεις και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις απλα θαναι ενας πολυκαναλος ποιοτικος ενισχυτης χωρις φρου φρου κι αρωματα τυπου CAV ας πουμε και θα αφηνω την αποκωδικοποιηση στην πηγη ( ειτε αυτη ειναι η τωρινη μου HTPC ειτε καποιο player στο μελλον που σιγουρα θα ενσωματωσουν τετοιες ευκολιες )

Τερμα η κοροιδια.....

Καλυτερα χειροτερα μια χαρα ακουω και τωρα και ο 7καναλος ενισχυτης μου εχει γινει σχεδον προενισχυτης :flipout: :flipout:

το ειπα οταν πρωτοβγηκαν το λεω ακομα μια θα ψωνισω οταν στο hdclub πλεον μου πουνε οτι δεν εχουν πια dvds τοτε θα στραφω αλλου μεχρι τοτε δεν μου παιρνουν φραγκο

Επειδή γράφω κάποια πράγματα αλλα δεν γίνονται κατανοητά απ' οτι βλέπω, να γράψω κάτι μπάς και καταλάβουμε όλοι μαζί. Το decoding του οποιουδήποτε stream ήχου HD γίνεται απο τον player. Tα streams HD περιέχουν και ένα stream απλού 5.1 640kbps το οποίο περνάει απο τις υπάρχουσες ψηφιακές εξ-εισόδους που έχουμε όλοι μας στους ΑΜΡ μας. Αν θέλουμε να περάσουμε το HD stream σε ψηφιακή μορφή στον ΑΜΡ δεν μας κάνουν οι υπάρχουσες ψηφ. συνδέσεις (optical-coaxial) γιατι δεν υποστηρίζουν πάνω απο 2 κανάλια 24/96. Χρειαζόμαστε λοιπόν είσοδο που μπορεί να πάρει το stream 5.1 ή 7.1 με 24/96 και να το μετατρέψει σε αναλογικό προς το τελικό στάδιο του ΑΜΡ μας (D/A converter ) . Aυτή η είσοδος είναι η HDMI. Μεσω αυτής λοιπόν, ο ΑΜΡ πέρνει το PCM stream απο το player και το κάνει αναλογικό προς τον τελικό του. Τόσο απλά. Δεν χρειάζεται να μπορεί ο ΑΜΡ μας να αποκωδικοποιεί τα νέα φορμάτς για να μπορεί να παίξει απο ψηφιακή πηγή. Το κάνει το player ωστε να μπορεί να περνάει μέσα στο stream και ήχους δικούς του (μπίπ κουμπιών που πατάμε κτλ. ) . Οπότε, ο φίλος Ανδρέας73 που έχει ΑΜΡ με είσοδο HDMI που φυσικά κάνει D/A convertion σε πολυκάναλο PCM 96/24 μπορεί να ακούσει πλήρως τα νέα φορμάτς (όλα) μέσω της σύνδεσης αυτής.

Μην μπερδεύετε το decoding με την ψηφιακή μεταφορά σήματος. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Για τους κάτοχους πισιού που βλέπουν HDDVDs - BRs και έχουν δοκιμάσει να περάσουν ψηφιακά τον HD ήχο μεσω οπτικής ή ηλεκτρικής ψηφιακής, θα έχουν προσέξει οτι ακούγεται ο ήχος αλλα μόνο απο τα δύο μπροστά ηχεία (αδυναμία αυτών των συνδέσεων να περάσουν παραπάνω κανάλια σε 96/24) .

:ernaehrung004:

θα στραφω συντομα σε ενισχυτη ΧΩΡΙΣ αποκωδικοποιησεις και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις απλα θαναι ενας πολυκαναλος ποιοτικος ενισχυτης χωρις φρου φρου κι αρωματα τυπου CAV ας πουμε και θα αφηνω την αποκωδικοποιηση στην πηγη
Α, μπράβο, αυτή είναι η σωστή λύση. Και ο ενισχυτής μένει στο ρακ για 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Η πηγή έτσι κι αλλιώς θα χαλάσει κάποτε και θα αντικατασταθεί.

Α, μπράβο, αυτή είναι η σωστή λύση. Και ο ενισχυτής μένει στο ρακ για 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Η πηγή έτσι κι αλλιώς θα χαλάσει κάποτε και θα αντικατασταθεί.

Σήμερα για παράδειγμα ποιόν συγκεκριμένα "προ" θα αγόραζες ;(το ρωτάω διότι προσανατολήζομαι για αγορά καθαρού "προ". Για πρώτη φορά κι´εγώ είπα να ξεφύγω απο τους "ολοκληρωμένους" μια και έχω ξεχωριστούς τελικούς). Το θέμα ειναι η ποιότητα αποκοδικοποίησης απο το player θα ειναι ίδια με του "προ";

Δεν υπάρχουν και πολλοί πολυκάναλοι προενισχυτές. Και δυστυχώς είναι ακριβοί (πάνω από 2000):

Aaron Cineast
Accuphase CX260
Atoll PR 5.1
Audio Refinement Multi 5
Audio Research MP1
Bel Canto Pre6
Conrad-Johnson MET-1
Copland CVA306
Electrocompaniet 4.9
EMM Labs Switchman
McIntosh C45
McCormack MAP-1
Orpheus Laboratories Two

Από τα παραπάνω ο Audio Refinement πρέπει να είναι ο φθηνότερος (τον κατήργησε η YBA και θα υπάρχει σε πολύ καλή τιμή). Εμένα με έλκει ο Copland που είναι και λαμπάτος.

Όμως έχω δει αυτή τη λύση που με ελκύει ιδιαίτερα: DACT και δεν φαίνεται δύσκολη ιδιοκατασκευή. Και έχει πάρει καλές κριτικές. Βέβαια η κριτική είναι για παθητικό volume μόνο, αλλά με έναν επιλογέα και λίγη δουλειά μπορεί να γίνει πλήρης προενισχυτής.

Απο κει και πέρα, ένα καλό player προσφέρει αποκωδικοποίηση, bass management, κλπ.

Last edited:
Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση είναι ο Cairn 4810. Είναι ολοκληρωμένος, αλλά παίρνει πρόσθετα module και ένα από αυτά προσφέρει πολυκάναλη προενίσχυση. Έτσι συνδέοντας και έναν πολυκάναλο τελικό έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα έχει modules για πικάπ, ραδιόφωνο, video switching (μόνο αναλογικό), XLR, DAC. Κοστίζει 2200 ευρώ.

ερωτηση αν οι ενισχυτες που εχουν οποια εισοδο που θεωρηται καταλληλη για ασυμπιεστο ηχο και οι ενισχυτες ειναι ηδη ετοιμοι για τα να φορμα γιατι ο καρβερ μεσα στο σαιτ του λεει πως οταν χρειαστει αναβαθμιση για τα νεα φορμα αυτο θα γινει μεσω cd .Αραγε τωρα δεν ειναι ετοιμος?
Πολυκαναλοι προ ειναι επισεις οι
arcam ,anthem,sunfire,rotel,audionet, αυτα για τωρα

Όλοι αυτοί που ανέφερες argi έχουν και αποκωδικοποιητές και κάποιοι και video switching. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι καλά προϊόντα. Σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε και δεκάδες άλλους.

Η λίστα μου έχει καθαρά συσκευές χωρίς επεξεργαστές (μόνο volume και audio switching).

Άλλη λύση που δεν έχω κοιτάξει είναι από επαγγελματικές εφαρμογές (πχ για στούντιο ή για multi-room). Να, όπως το ADA LLSM-1 για επιλογή πηγής.

Last edited:
φτηνη λυση ο rotel1068 και αν φτιαχτει παταει πολλα ,δευτερη ο anthem 20 με 2600 λαμπρη μηχαναρα

φτηνη λυση ο rotel1068 και αν φτιαχτει παταει πολλα ,δευτερη ο anthem 20 με 2600 λαμπρη μηχαναρα
Νομίζω, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Anthem PVA20 έχει πλέον αντικατασταθεί απο τον 50άρη η 60άρη, σε πολύ μεγαλύτερη τιμή απο τα 2.600.Βεβαίως υπάρχει κατόπιν παραγγελίας και ο 30άρης, χωρίς τα κυκλώματα επεξεργασίας εικόνας του 50άρη(η 60άρη) λίγο κάτω απο τα 3 χιλιάρικα.

τεσταροντας τον 50 το ... αναφερε οτι υπαρχει και ο 20 χωρις genum στα 2600 μετα απο την επικοινωνια με την εδω αντιπροσωπια εμαθα οτι πραγματι υπαρχει ο 20 στα 2600

Για μένα πάντως αυτή την εποχή, αντικείμενο του πόθου (όσο αφορά τους πολυκάναλους προενισχυτές) είναι ο νέος Denon DN-A7100.

Επαγγελματικός, XLR out, όλα τα γνωστά καλούδια (πλήν HD DVD / BluRay audio decoding) σε τιμή γύρω στο χιλιάρικο!

χιλιαρικο χμ,? για να φαμε τα υπολοιπα λεφτα σε balance καλωδια μιας και δεν εχει unbalance ,?
ακου οχι unbalance πρωτη φορα το βλεπω

Για μένα πάντως αυτή την εποχή, αντικείμενο του πόθου (όσο αφορά τους πολυκάναλους προενισχυτές) είναι ο νέος Denon DN-A7100.

Επαγγελματικός, XLR out, όλα τα γνωστά καλούδια (πλήν HD DVD / BluRay audio decoding) σε τιμή γύρω στο χιλιάρικο!

Καλημέρα, τα προιόντα(για προενισχυτές συγκεκριμένα τώρα ρωτάω που μας ενδιαφέρει) απο επαγγελματικές σειρές κάποιας εταιρίας είναι καλύτερα; Θα κάνουν δηλαδή καλύτερες αποκοδικοποιήσεις και καλύτερα χωρίσματα στα κανάλια ήχου;

εχω 1 αρχη αν δεν δοκιμασω δεν κρινω ,τωρα για το denon καλα πρεπει να παιζει.ϴΑλλα θες καμποσα λεφτα σε καλωδια και δεν ξερω αν τα επαγγελματικα μπορουν να χαρακτηριστουν hai end η ψευτοhiend απο πολλους ο επαγγελματικος ηχος χαρακτηριζεται τραχυς και αποτομος και οχι αδικα μιας και σε live καταστασεις δεν ενδιαφερει και πολυ η ποιοτητα του ηχου
αυτα

Καλημέρα, τα προιόντα(για προενισχυτές συγκεκριμένα τώρα ρωτάω που μας ενδιαφέρει) απο επαγγελματικές σειρές κάποιας εταιρίας είναι καλύτερα; Θα κάνουν δηλαδή καλύτερες αποκοδικοποιήσεις και καλύτερα χωρίσματα στα κανάλια ήχου;

Δεν είναι απαραίτητα καλύτερος (σε ποιότητα ήχου / decoding) από κάποιον αντίστοιχης κατηγορίας consumer.

Όντως, αν δεν ακούσεις, δεν μπορείς να κρίνεις.

Αλλά μου αρέσει η φιλοσοφία του. :smile: