Ερώτηση περί PVR

mistakos

New member
18 February 2010
24
Καλησπέρα

Δεν έχω ιδέα αν είναι το σωστό μέρος για την ερώτησή μου, αλλά αν δεν είναι μπορούν οι mods να το μεταφέρουν εννοείται και συγγνώμη από τώρα!

Οι γονείς μου μού έχουν βάλει δύσκολα. Θέλουν μια τηλεόραση που να περιέχει PVR (24") αλλά να μην είναι άγνωστη μάρκα (προς το παρόν δεν κατάφερα να βρω καμιά από γνωστή μάρκα, εξαιρόντας τις Turbo-X του πλαισίου). Θα μπορούσαν όμως να αγοράσουν μια απλή 24άρα τηλεόραση, χωρίς PVR, αν υπήρχε κάτι σαν εξωτερικό PVR. Έχουν έναν αποκωδικοποιητή MPEG4 ο οποίος κάνει και εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό μέσω USB, συνδεδεμένο σε μια παλιά 32άρα, χωρίς ενσωματωμένο δέκτη.

Και οι ερωτήσεις αρχίζουν:
- Υπάρχει κάτι σε εξωτερικό PVR, αυτόνομο που να μπορείς να το αγοράσεις, να το συνδέσεις όπως τον αποκωδικοποιητή και να κάνεις τη δουλειά σου;
- Αν όχι, μπορείς να βάλεις έναν αποκωδικοποιητή σε μια τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή για να το χρησιμοποίσεις σαν PVR;
- Καμιά άλλη λύση υπάρχει για να ψάξω/σκεφτώ;
- Αυτή εδώ:
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/27-intses/Turbo-X-TV-24-TXV-2420FH.htm
αξίζει καθόλου (δεν νοιάζει τόσο πολύ η ποιότητα εικόνας/ήχου κλπ);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νίκος

Ξέχνα τις τηλεοράσεις με λειτουργία PVR.

Η εικόνα των Turbo-X του Πλαισίου είναι αλλού για αλλού. Αν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας αλλά μόνο η λειτουργία PVR, την αγοράζεις.

Οι 24" δεν είναι διάσταση για τηλεόραση. Περισσότερο με θυροτηλεόραση μοιάζει.... :p

Λειτουργίες PVR πλέον είναι δυνατές μόνο με τους εξωτερικούς επίγειους ψηφιακούς δέκτες DVB-T (σαν κι αυτόν που έχουν οι γονείς σου) οι οποίοι κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες στην αγορά και σε λογικές τιμές.

Περισσότερα εδώ:

http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/136-Δέκτες-DVB-T

χεχεχεχεχε

Δενθα μπορούσα να συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. και για το PVR και για τις TurboX και για το μέγεθος της οθόνης. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για τους γονείς μου και όχι για μένα. Σκέψου ότι η 24άρα θα αντικαταστήσει μια 14άρα CRT. Οπότε νομίζω ότι η 24άρα θα είναι εκπληκτική αναβάθμιση. Σίγουρα η εικόνα δεν με ενδιαφέρει γιατί οι γονείς μου δεν έχουν σχεδόν καμία απαίτηση από την εικόνα. "Αρκεί να βλέπουν" λένε..

Εγώ για μιά απλή τηλεόραση έλεγα και έναν ψηφιακό δέκτη τους λέω για να γλυτώσω και το Πλαίσιο και να μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο από μια TurboX. Οπότε να φανταστώ ότι ο δέκτης μπαίνει άνετα σε οποιαδήποτε τηλεόραση έχει ήδη ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη σωστά; και χρησιμοποιείς τις πολυμεσικές λειτουργίες του δέκτη.. σωστά; Απλά για να τους γλυτώσω μερικά λεφτά θέλω..

....Οπότε να φανταστώ ότι ο δέκτης μπαίνει άνετα σε οποιαδήποτε τηλεόραση έχει ήδη ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη σωστά; και χρησιμοποιείς τις πολυμεσικές λειτουργίες του δέκτη.. σωστά;

Ακριβώς, και μόνον όσον αφορά τις λειτουργίες PVR. Γιατί αν είναι απλά να παρακολουθείς επίγεια ψηφιακά προγράμματα, δεν χρειάζεται ούτε ο εξωτερικός δέκτης μιας και όλες πλέον οι τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο δέκτη mpeg-4.