To θεμα ειναι οτι 2 λογιστες μου ειπαν ναι και αλλος οχιΓια να ξέρεις ακριβώς, σίγουρα θέλεις λογιστή. Εδώ πάντως βλέπεις τι ισχύει https://www.anaconda.gr/gnwsiaki-basi/pote-o-anilikos-ypovallei-xoristi-forologiki-dilosi/
Αυτό είναι το καλύτερο. Από την στιγμή που θα έχεις επίσημη απάντηση από αυτούς, τότε δεν έχεις θέμα.To θεμα ειναι οτι 2 λογιστες μου ειπαν ναι και αλλος οχι
Εστειλα ερωτημα και στην AAΔΕ για να δω αν απαντησουν
4. Το εισόδημα των ανήλικων τέκνων προστίθεται στα εισοδήματα και φορολογείται στο όνομα του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, ο οποίος θεωρείται κατ΄ αρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τις ακόλουθες κατηγορίες εισοδημάτων σχετικά με τα οποία το ανήλικο τέκνο υπέχει δική του φορολογική υποχρέωση:Αν το εισόδημα απο ενοίκιο του ανηλίκου είναι πάνω απο 3000 ευρώ τότε υποβάλει δήλωση ο ανήλικος, αν είναι μικρότερο απο 3000 ευρώ το εισόδημα αυτό δηλώνεται απο τους/των κηδεμόνα και συνεπώς φορολογείται στους κηδεμόνες. Ν 4172/2013 Αρθρο 11.
Αυτό σημαίνει εφόσον το εισόδημα απο ενοίκια δεν ξεπερνά τα 3000 ευρώ.4. Το εισόδημα των ανήλικων τέκνων προστίθεται στα εισοδήματα και φορολογείται στο όνομα του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, ο οποίος θεωρείται κατ΄ αρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τις ακόλουθες κατηγορίες εισοδημάτων σχετικά με τα οποία το ανήλικο τέκνο υπέχει δική του φορολογική υποχρέωση:
α) το εισόδημα που αποκτά το ανήλικο από εργασιακή σχέση, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12,
β) συντάξεις που περιήλθαν στο ανήλικο τέκνο, λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του.
Αυτο δε σημαινει οτι φορολογειται ο γονεας εκτος και ισχυουν τα α και β?
Απο ότι λέει εδω εφοσον δεν εχει υποχρέωση υποβολής Ε1 παει στου πατεραΑυτό σημαίνει εφόσον το εισόδημα απο ενοίκια δεν ξεπερνά τα 3000 ευρώ.
Το ερώτημα είναι αν το εισόδημα απο ενοικία ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, αν τα ξεπερνά δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος και έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.Απο ότι λέει εδω εφοσον δεν εχει υποχρέωση υποβολής Ε1 παει στου πατερα
![]()
Άρθρο - Εισόδημα ανηλίκων τέκνων από Ακίνητα -Υποχρέωση υποβολής Ε1 και Ε2 |
Άρθρο - Εισόδημα ανηλίκων τέκνων από Ακίνητα -Υποχρέωση υποβολής Ε1 και Ε2taxpress.gr
- Υποβολή Ε2 για ακίνητα ανηλίκων
Εφόσον το ανήλικο δεν έχει υποχρέωση υποβολής Ε1 , το ακίνητο καταχωρείται στο Ε2 του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα .
Αν από το ακίνητο εισπράττονται ενοίκια , αυτά προστίθενται στα εισοδήματα του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα .
Σε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ,που το ανήλικο υπέχει δική του φορολογική υποχρέωση (εισόδημα από εργασιακή σχέση , συντάξεις που περιήλθαν στην κατοχή του, λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του) τότε θα υποβάλλει και το δικό του Ε2.
ΌχιΕγω, με αφορμη το αρθρο αυτο, θα ηθελα να ρωτησω κατι πιο ευκολο και γενικο: Χρειαζεται να κραταμε τις αποδειξεις απο τις πληρωμες που κανουμε ηλεκτρονικα (εστω για 1 ετος)?
Κι αν τυχει και κληρωθουμε στη λοταρια του Υπουργειου Οικονομικων δεν θα μας ζητηθει η αποδειξη?
Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον 2 (δεν είμαι εγώ δυστυχώς...)Μπαίνοντας στην εφαρμογή : "Μηνιαίες συναλλαγές και λαχνοί" με τους κωδικούς σου, μπορείς να ελέγξεις αν έχεις κληρωθεί. Αφού πλέον το IBAN είναι υποχρεωτικό, θα σου έχουν πιστωθεί τα χρήματα.
Και μια που το ανέφερες, ξέρεις κάποιος φίλος κάποιον που να έχει κληρωθεί; Εγώ, όχι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.