Ερώτηση σχετικά με πρόβλημα σε είσοδο ενισχυτή

navou

New member
3 August 2006
77
Θα ήμουν υποχρεωμένος αν μου δίνατε τα φώτα σας σχετικά με το ακόλουθο: Στον ολοκληρωμένο ενισχυτή μου audiolab 8000s μία είσοδος δεν λειτουργεί σωστά, καθώς το ένα κανάλι ακούγεται χαμηλά και το άλλο καθόλου.Αλλάζοντας καλώδια και πηγή το πρόβλημα παραμένει στην συγκεκριμένη είσοδο και μόνο. Τι μπορεί να φταίει; Κάθε είσοδος έχει το δικό της προενισχυτικό στάδιο ή όλες "βλέπουν" το ίδιο? Αν συμβαίνει το τελευταίο να υποθέσω ότι έχει πρόβλημα ο επιλογέας εισόδων? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

- Ποιά είσοδος είναι αυτή;
- Την ώρα που αλλάζεις σε κάποια άλλη είσοδο και επανέρχεσαι μετά πάλι σε αυτήν, ακούγεται έστω και στιγμιαία κάποιος ήχος ή έστω χρατς-χρατς από το κανάλι που δεν δουλεύει;
- Σε όλες τις άλλες εισόδους λειτουργούν και τα δύο κανάλια σωστά;

Πρόκειται για την είσοδο aux. Κανένας θόρυβος κατα την κίνηση του επιλογέα(είτε μέσω τηλεχειρισμού είτε χειροκίνητα). Οι άλλες είσοδοι λειτουργούν κανονικά.

Κακή επαφή μου φαίνεται ''χλωμό'' να είναι.... Αν ήταν,θα υπήρχαν και φορές που έστω και με ''βήξιμο'' θα δούλευε.... Ας μας πεί ο φίλος μας αν το πρόβλημα έγινε ξαφνικά η σταδιακά και το ξανασυζητάμε.... Βέβαια απο εδώ,μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε...
Στείλε μου πμ,αν είσαι απο Αθήνα,να τον δώ απο κοντά,είναι το ασφαλέστερο....

Ευχαριστώ κατ'αρχήν για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα μπορεί και να προυπήρχε, πάντως το αντιλήφθηκα πρόσφατα καθώς παλαιότερα δεν είχα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη είσοδο. Γιάννη σου στέλνω pm

Γιάννη ένα μεγάλο ευχαριστώ για την κυριολεκτικά άψογη δουλειά!

Κάθε είσοδος,ενεργοποιείται με ρελε. Το ρελε όμως αυτό,θέλει και τα 5volt του για να δουλέψει και τα οποία δεν πηγαίνανε ποτέ,αφού ένα κύκλωμα που έχει για αυτόν τον λόγο,είχε θέμα,το οπίο λύθηκε με αντικατάσταση διόδου και αντίστοιχου πυκνωτή για προληπτικούς λόγους.Αυτα!

Κάθε είσοδος,ενεργοποιείται με ρελε. Το ρελε όμως αυτό,θέλει και τα 5volt του για να δουλέψει και τα οποία δεν πηγαίνανε ποτέ,αφού ένα κύκλωμα που έχει για αυτόν τον λόγο,είχε θέμα,το οπίο λύθηκε με αντικατάσταση διόδου και αντίστοιχου πυκνωτή για προληπτικούς λόγους.Αυτα!

Audiolab (?????) made in CHINA !!!! Αυτά ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ γιά τά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ AUDIOLAB ( MADE IN ENGLAND ) Υπήρξα κάτοχος αρκετών συσκευών της επί ΜΑΚΡΑ σειρά ετών ..... μέ χρήση από σκληρή ως ΒΑΡΒΑΡΗ....ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!