Ερώτηση....???

Lion75

New member
13 March 2009
56
Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Έχω ένα φορητό HP με CPU core2duo 2,2GHz , μνήμη 2GB RAM.Κάρτα γραφικών NVIDIA 8600M GS.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορώ να δω απροβλημάτιστα video 1080p. Το Video ξεκινά να παίζει, όμως μετά από λίγη ώρα είτε έχω κολλήματα-σπασίματα, είτε αποσυγχρονισμό ήχου-εικόνας. Το ανεμιστηράκι του laptop δουλεύει συνέχεια και η CPU βρίσκεται στο 65-80%.
Δοκίμασα διάφορα software μεταξύ των οποίων το XBMC, KMPlayer, VLC, MPC-HC, Powerdvd (με ή χωρίς hardware acceleration). Στην τελευταία περίπτωση φαίνεται να δουλεύει καλύτερα(με το acceleration στο on) αλλά και πάλι η μετακίνιση σε επιθυμητό σημείο της ταινίας μέσω της μπάρας (κάτω) είναι εφιάλτης (κολλήματα).
1) Πως γίνεται το xtreamer μου να παίζει απροβλημάτιστα αυτού του τύπου τα αρχεία (1080p MKV) αφού διαθέτει επεξεργαστή μικρότερης συχνότητας,ενώ ο HP τα βρίσκει μπαστούνια; (ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών δε θα έπρεπε να αρκεί για την αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων; )
2)Ποιο είναι το απαραίτητο software (player-drivers-codecs) που θα χρειαστώ ώστε να μπορέσω να δω απροβλημάτιστα 1080p;

Ευχαριστώ!

για δοκίμασε με MPC-HC και coreAVC 2,5 ή ffdshow.

Oσον αφορά την μπαρα κάτω οταν το μετακινείς στη μέση σε ολα τα pc , Λιγο πολύ αργεί και θελει 2-3 δεπτερόλεπτα πολλές φορές να ισιώσει.

Αν έχεις σVista στον υπολογιστή, τα 2 GB Ram δεν είναι ότι καλύτερο.

Ξέρω πως ίσως είναι δύσκολο να το κάνεις, αν γίνει μια καθαρή εγκατάσταση windows 7 (κατά προτίμιση 64bit, update DirectX και nVidia drivers) και εγκαταστήσεις MONO το Media Player Classic χωρίς να πειράξεις ιδιαίτερα πράγματα, δεν θα έχεις προβλήματα αναπαραγωγής. Αντίθετα το βάλε-βγάλε codecs και προγράμματα πολλές φορές αφήνει "κουσούρια".
Σε κάθε περίπτωση βοηθάει η λίγο περισσότερη Ram.
Πάντως το 1-2 δευτερόλεπτα "αναζήτησης" της μπάρας, θεωρείται φυσιολογικό.

Δυστυχως δε συζητάμε για ένα-δύο αλλά για δέκα και βάλε δευτερόλεπτα......
Έχω xp και δεν έχω περάσει τόσους codecs...
Ίσως τα 7 που προτείνεις να είναι μια λύση...
Το απέφευγα γιατί το θεωρούσα βαρύ λειτουργικό.
Ή μάλλον ΠΙΟ βαρύ από τα xp...

Αν έχεις τη δυνατότητα να περάσεις τα windows μόνος σου, κάνε το setup όπως σου είπα και θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος, υπάρχει βελτίωση.
Αν και όπως περιγράφεις το πρόβλημα, κάτι δεν είναι σωστό στην εγκατάσταση των windows που έχεις, καθώς σε πολύ παλιότερους υπολογιστές με ΧΡ δεν έχω δει τέτοια προβλήματα.

Προτείνω απεγκατάσταση όλων των τρεχόντων player και codec, καθάρισμα της registry σε ένα δυο περάσματα με ccleaner και μετά επανεγκατάσταση όσων είπαμε (nVidia drivers - MPC - DirectX)

Last edited:
Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Έχω ένα φορητό HP με CPU core2duo 2,2GHz , μνήμη 2GB RAM.Κάρτα γραφικών NVIDIA 8600M GS.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορώ να δω απροβλημάτιστα video 1080p. Το Video ξεκινά να παίζει, όμως μετά από λίγη ώρα είτε έχω κολλήματα-σπασίματα, είτε αποσυγχρονισμό ήχου-εικόνας. Το ανεμιστηράκι του laptop δουλεύει συνέχεια και η CPU βρίσκεται στο 65-80%.
Δοκίμασα διάφορα software μεταξύ των οποίων το XBMC, KMPlayer, VLC, MPC-HC, Powerdvd (με ή χωρίς hardware acceleration). Στην τελευταία περίπτωση φαίνεται να δουλεύει καλύτερα(με το acceleration στο on) αλλά και πάλι η μετακίνιση σε επιθυμητό σημείο της ταινίας μέσω της μπάρας (κάτω) είναι εφιάλτης (κολλήματα).
1) Πως γίνεται το xtreamer μου να παίζει απροβλημάτιστα αυτού του τύπου τα αρχεία (1080p MKV) αφού διαθέτει επεξεργαστή μικρότερης συχνότητας,ενώ ο HP τα βρίσκει μπαστούνια; (ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών δε θα έπρεπε να αρκεί για την αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων; )
2)Ποιο είναι το απαραίτητο software (player-drivers-codecs) που θα χρειαστώ ώστε να μπορέσω να δω απροβλημάτιστα 1080p;

Ευχαριστώ!

Τα φορητά έχουν την δυνατότητα μείωσης της ταχύτητας της CPU. Τσέκαρε στα power options αν έχεις την επιλογή για maximum performance.

Format και εγκατάσταση Win7 από την αρχή. Εγκατάσταση drivers Nvidia για 7. Εγκατάσταση MPC HC. Τα ίδια. Σπασίματα μετά από λίγη ώρα. Εγκατάσταση Coreacv. Λίγο καλύτερα τα πράγματα (χωρίς hw acceleration) αλλά μετά από λίγη ώρα τα ίδια. Με Cuda on τα πράγματα χειρότερα. Σέρνεται και έχει τρελό πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας-ήχου.
Είναι δυνατόν να μην μπορείς να τρέξεις 1080p me 2,2 GHz core2duo, 2Gb Ram και Nvidia 8600M GS 256Mb ;;;;

Φίλε, τα πράγματα δείχνουν πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο hardware του υπολογιστή, εφόσον έγινε σωστή καινούρια εγκατάσταση windows & προγραμμάτων. Σαν δοκιμή παίξε κάποια αρχεία με αυτό το Player που δεν θέλει εγκατάσταση.
Ο υπολογιστής σου είναι HP της σειράς DV 9000 μήπως; Υπήρξαν κάποιες σειρές λαπτοπ με προβληματικές προδιαγραφές ψύξης (που είναι κοινή για CPU & γραφικά στα λαπτοπ). Ελπίζω να μην είσαι από τους "τυχερούς"...

Format και εγκατάσταση Win7 από την αρχή. Εγκατάσταση drivers Nvidia για 7. Εγκατάσταση MPC HC. Τα ίδια. Σπασίματα μετά από λίγη ώρα. Εγκατάσταση Coreacv. Λίγο καλύτερα τα πράγματα (χωρίς hw acceleration) αλλά μετά από λίγη ώρα τα ίδια. Με Cuda on τα πράγματα χειρότερα. Σέρνεται και έχει τρελό πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας-ήχου.
Είναι δυνατόν να μην μπορείς να τρέξεις 1080p me 2,2 GHz core2duo, 2Gb Ram και Nvidia 8600M GS 256Mb ;;;;

Συμβαίνει σε όλους τους τύπους των αρχείων; Συμβαίνει για παράδειγμα και στα trailers 1080p της Apple;
Έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθωρια ότι δε φταίει το είδος του video αλλά η υπολογιστική ισχύς;
Πόση υπολογιστική ισχύ δίχνει ότι καταναλώνει όταν αναπαράγει άλλου τύπου αρχείο π.χ. μικρότερης ανάλυσης; λιγότερο;
Αυτό αλλάζει με το hw acceleration στο on;
Στα 720p είσαι εντάξει; Χωρίς σπασιματα;
Σε όλες τις περιπτώσεις διαλέγεις σαν renderer το EVR?
Από MPC-HC έχεις επιβεβαιώσει ότι ενεργοποιείται το DXVA;
Τα blu-ray τ' αναπαράγει; ή σκαλώνει και εκεί; Περισσότερο; Λιγότερο;
Αν ρίξεις ένα αρχείο m2ts από ένα blu μέσα σε κάποιο media player τύπου mpc-hc δυσκολεύεται περισσότερο από το powerdvd ή λιγότερο;

Θεωρητικά, αν δε συμβαίνει κάτι με το hardware σου, πρέπει το hp να είναι ικανό να τ' αναπαράγει...

Φίλε, τα πράγματα δείχνουν πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο hardware του υπολογιστή, εφόσον έγινε σωστή καινούρια εγκατάσταση windows & προγραμμάτων. Σαν δοκιμή παίξε κάποια αρχεία με αυτό το Player που δεν θέλει εγκατάσταση.
Ο υπολογιστής σου είναι HP της σειράς DV 9000 μήπως; Υπήρξαν κάποιες σειρές λαπτοπ με προβληματικές προδιαγραφές ψύξης (που είναι κοινή για CPU & γραφικά στα λαπτοπ). Ελπίζω να μην είσαι από τους "τυχερούς"...

Δυστυχώς είμαι από αυτούς τους "τυχερούς". Έχω το DV9680 που πάσχει από αυτό ακριβώς το πρόβλημα...Θεωρείς ότι αυτό ευθύνεται για την προβληματική αναπαραγωγή;

Συμβαίνει σε όλους τους τύπους των αρχείων;
Σε όλες τις περιπτώσεις διαλέγεις σαν renderer το EVR?

Θεωρητικά, αν δε συμβαίνει κάτι με το hardware σου, πρέπει το hp να είναι ικανό να τ' αναπαράγει...

Λοιπόν είχα επιλεγμένο τον Haali's Video Renderer και η αναπαραγωγή ήταν ένα Haali :smile:
Γύρισα στον EVR c/a renderer και δείχνει να δουλεύει!!!!!
Παίζει αρκετή ώρα και δεν έχει κολλήσει...Για να δούμε..
Αυτό με ffdshow codec...

Απάντηση: Re: Ερώτηση....???

Δυστυχώς είμαι από αυτούς τους "τυχερούς". Έχω το DV9680 που πάσχει από αυτό ακριβώς το πρόβλημα...Θεωρείς ότι αυτό ευθύνεται για την προβληματική αναπαραγωγή;

Καλό είναι να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις στα προφίλ ενέργειας ώστε να πετυχαίνεις τη μέγιστη δυνατή ψύξη του λαπτοπ. Δες επίσης αναβάθμιση του BIOS από τη ΗΡ για τον ίδιο σκοπό και κράτα όσο μπορείς καθαρό από χνούδια το ανεμιστηράκι του λαπτοπ σου. Και να χρησιμοποιείς όσο γίνεται μια σωστή βάση ψύξης, καλύτερα με μεγάλο ανεμιστήρα για να μειωθεί ο θόρυβος.
Εύχομαι να δουλεύει για πολύ ακόμη, αλλά τα προβλήματα από την υπερθαιρμενόμενη κάρτα γραφικών εμφανίζονται σιγά σιγά, ενώ έχω δει τέτοια λαπτοπ να μένουν χωρίς βίντεο στο τέλος

Λοιπόν είχα επιλεγμένο τον Haali's Video Renderer και η αναπαραγωγή ήταν ένα Haali :smile:
Γύρισα στον EVR c/a renderer και δείχνει να δουλεύει!!!!!
Παίζει αρκετή ώρα και δεν έχει κολλήσει...Για να δούμε..
Αυτό με ffdshow codec...

Από αυτά που διαβάζω προφανώς μετά την καθαρή εγκατάσταση των windows δεν έχεις κάνει "καθαρή" εγκατάσταση του Media Player Classic, και πρόσθετα codec υπάρχουν και πειραγμένες ρυθμίσεις ;)
Εφόσον επεμβαίνεις σε αυτά, θα ήταν προτιμότερο να μην χρησιμοποιείς DXVA στο σύστημά σου, ώστε να αποφορτίσεις την κάρτα γραφικών και να γίνεται η δουλειά από τον επεξεργαστή.
Ελπίζω πάντως να βρεις τη χρυσή τομή...

Last edited: