ERT WORLD ζωντανές μεταδόσεις ή live delay

cretese

New member
3 July 2008
92
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι δορυφορικές μεταδόσεις των αγώνων ποδοσφαίρου που μεταδίδονται από την ERT WORLD έχουν καθυστέρηση σε σχέση με την επίγεια μετάδοση περίπου τρία λεπτά ή κι ακόμα περισσότερο? Το ίδιο συνέβη τώρα και στο προολυμπιακό του μπάσκετ, ενώ δεν παρατηρείται στις μεταδόσεις άλλων κρατικών σταθμών RAI, ZDF, TRT. Έτσι για έναν που κατοικεί στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα λήψης του επίγειου σήματος μου φαίνεται ότι είναι αδύνατον να καθίσει να δει δορυφορικά έναν αγώνα που ξέρει ότι δεν μεταδίδεται ουσιαστικά απευθείας και αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει το επίγειο σήμα που είναι υποδεέστερο από το δορυφορικό.Ευτυχώς στην περίπτωση του προολυμπιακού υπήρχε και το αλ τζασίρα, αλλά δεν είναι κάθε μέρα λαμπρή.

Την ιδια ερωτηση εχω κι εγω. Απαραδεχτη αυτη η συμπεριφορα. Δε φτανει που μας πασαρει μια εικονα της κακομοιρας, εναν ηχο που η ειναι υπερβολικα χαμηλος και ξαφνικα μεσονυχτια σε ανατυναζει βαζοντας το υπερσπαστικο σημα αλλα παρατηρει κανεις και αυτη τη καθυστερηση. Καθαρα τριτοκοσμικο για το οποιο οι πολιτες Ελλαδος πληρωνουν οπως και εμεις εδω οσοι κρεμομαστε στις καλωδιακες οπου σε αντιθεση με το TRT ειναι Pay TV !!!!

Καποιο discount θα εχουν με την καθυστερηση η μαγκες μας.

Δεν τους φτανουν αυτα που βγαζουν απο τις διαφημισης. Στο Euro, η ZDF εδειχνε 2 διαφημισης στο ημιχρονο και κανανε αναλυση του παιχνιδιου, δηλαδη επαγγελματικα πραγματτα, ενω οι δικοι μας εδειχναν διαφημισεις ολη τη διαρκεια του ημιχρονου. Σκεφτειτε τι βγαζουν οι δικoi μας σε σχεση με τα ξενα καναλια. Πιο μαγκες οι δικοι μας. :rolleyes: Τρομαρα τους, και παλι δεν τους φτανουν. Ουτε HDTV, χαλια SD, καθυστερηση, και πολλα αλλα. Και ολα αυτα επειδη ειναι αχορταγοι, γεμιζουν τις τσεπες τους και ασε εμας τους λαμακες να πληρωνουμε και να τρωμε τα...............τους. Third world alright.

Last edited:
Στην περίπτωση της ERT World δεν ισχύει πάντως ότι το δορυφορικό είναι ανώτερο του επίγειου, εκτός από περιπτώσεις που το επίγειο είναι πραγματικά χάλια. Γιατί το ίδιο χάλια είναι η ποιότητα της ERT World.

Συμφωνω απολυτα!!! Ειναι σιγουρα απο τα χειροτερα δορυφορικα καναλια που εχω δει ποτε, αν εξαιρεσεις μερικα καναλια (ξενογλωσσα) με ''ροζ τηλεφωνα και γκομενες να αυνανιζονται '' Οσο για την καθυστερηση τα ιδια με την ποιοτητα.... ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!! Ουτε το upscaling δεν σωζει τετοιο χαλι

Μάλλον εξ ιδίων έκρινα τα αλλότρια. Επειδή είμαι περικυκλωμένος από πολυκατοικίες εκεί που μένω και το επίγειο σήμα που έχω είναι τις περισσότερες φορές άθλιο (χιόνια, διπλά είδωλα, θόρυβος που δεν σε αφήνει να ακούσεις καλά τον ήχο κλπ) ανέφερα ότι το δορυφόρικο σήμα της ερτ είναι καλύτερο από το επίγειο με την έννοια ότι το δορυφορικό σήμα δεν έχει τα παραπάνω προβλήματα. Πάντως το ερώτημα παραμένει. Η καθυστέρηση γίνεται ηθελημένα επειδή θέλουν να αβαντάρουν τη nova (έχεις δορυφορική και θέλεις να δεις πραγματικά απευθείας ένα παιχνίδι όταν δεν έχεις καλή επίγεια λήψη τότε δώσε τριάντα ευρώ στη nova), ή είναι τόσο τεμπέληδες ώστε να αδιαφορούν για αυτό που σερβίρουν στον κόσμο και έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια τους πάντες?

Απάντηση: Re: ERT WORLD ζωντανές μεταδόσεις ή live delay

Πάντως το ερώτημα παραμένει. Η καθυστέρηση γίνεται ηθελημένα επειδή θέλουν να αβαντάρουν τη nova (έχεις δορυφορική και θέλεις να δεις πραγματικά απευθείας ένα παιχνίδι όταν δεν έχεις καλή επίγεια λήψη τότε δώσε τριάντα ευρώ στη nova), ή είναι τόσο τεμπέληδες ώστε να αδιαφορούν για αυτό που σερβίρουν στον κόσμο και έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια τους πάντες?
Δεν πρέπει να ισχύει καμία απο τις δύο εκδοχές.
Εκτιμώ ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματα σχετικά με τις ζωντανές μεταδόσεις. Η ετεροχρονισμένη έναρξη δεν έχει την έννοια του live αλλά του μαγνητοσκοπημένου, ενώ είναι πολύ κοντά στο πρώτο.

Οσον αφορα την ποιοτητα να προσθεσω οτι με καλη επιγεια κεραια (στην Αθηνα οπου μενω), και με δορυφορικο δεκτη ο οποιος κανει και upscaling (kathrein ufs 910) η εικονα του επιγειου σε σχεση με το δορυφορικο της ερτ οταν εχουν το ιδιο προγραμμα (πχ κανενα ματσακι) εχει οση σχεση εχει ενα HD με ενα SD καναλι. Κ εννοειται υπερ του κλασσικου επιγειου. Μιλαμε για τετοιο χαλι....

Παιδιά, οι Ελληνικές δορυφορικές μεταδώσεις είναι TRUE HD!!!!!
( ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΝΤΕΦΙΝΙΣΙΟΝ ):fahne90:

Απάντηση: Re: ERT WORLD ζωντανές μεταδόσεις ή live delay

Παιδιά, οι Ελληνικές δορυφορικές μεταδώσεις είναι TRUE HD!!!!!
( ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΝΤΕΦΙΝΙΣΙΟΝ ):fahne90:

Κάτσε ήσυχα....
Θα φωνάξω τον ΤΑΡΑΤΑΤΑ...-bye--bye-

Το ΕΡΤ WORLD βρισκεται στην θεση 35 τον δορυφοριων καναλιων μου,μεχρι να φτασω εκει με εχει παρει κιολας ο υπνος. Αυτο τα λεει ολα.