Εσείς τι θα μου προτείνατε ?

miltosz

New member
27 February 2009
52
Καλησπέρα ,

Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τις συζητήσεις που κάνετε επάνω στους AV ενισχυτές και πιστεύω ήρθε η ώρα να αποφασίσω τον ποιον ενισχυτή τελικά μου ταιριάζει.

Ας αρχίσω με τις λεπτομέρειες.
Ο χώρος που θα μπει ο ενισχυτής είναι το σαλόνι του σπιτιού μου , οι διαστάσεις του είναι 7,50 x 7,20 μέτρα ,ύψος 2,60 μέτρα , μιλάμε για έναν χώρο κοντά στα 55 τετραγωνικά και σχετικά χαμηλοτάβανο.
Ο ενισχυτής θέλω να οδηγεί , 5.1 ή 6.1 για ήχο , projector (HDMI) για έξοδο εικόνας , TV – HTPC για είσοδο εικόνας-ήχου.
Τα ποσοστά θα είναι 90% ταινίες 10% μουσική .

Τα χρήματα που διαθέτω δεν είναι πολλά .
Για ηχεία δεν έχω ακόμα σκεφτεί πια, αλλά φανταστείτε δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1.100 για 6.1 ήχο.
Έλεγα για τον HK 255 , αλλά σκέπτομαι μήπως είναι πολλά τα 600 για ενισχυτή μιας και τα ηχεία δεν θα είναι σε αυτήν την κατηγορία.
Μήπως άμα πάρω κάτι πιο φτηνό σε ενισχυτή (400 ) να έχω την ίδια σχετικά απόδοση με τα ίδια ηχεία ;

Ευχαριστώ.

Αρχικά καλώς ήρθες στην παρέα μας με αυτό σου το πρώτο μήνυμα και καλή συνέχεια σου εύχομαι.
Η θα πάς γιά 5,1 η γιά 7.1...όχι γιά 6.1
Ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος, αλά σε σώζει το γεγονός ότι δεν είναι "μακρυνάρι" και ψηλοτάβανο...απο τα πιό δύσκολα στον ήχο!!!Επίσης σανίδα σωτηρίας σου δίνει και το γεγονός της αναλογίας ταιών/μουσικής σε 90-10%
Εαν κατάλαβα καλά διαθέτεις περίπου 1.100 ευρώ γιά ηχεία και ενισχυτή;
Να ξέρεις πάντως ότι ο κρίκος της ακουστικής αλυσίδας που λεγεται ηχεία είναι οτελικός και ο περισσότερο απαιτητικός...αυτός είναι που θα στα βγάλει όλα στην φόρα.

Ευχαριστώ και κάλος σας βρήκα .

Τα 1.100 είναι μόνο για ηχεία.
Για ενισχυτή max 600 απλά έλεγα αν κάνω και την ίδια δουλεία με ένα ενισχυτή της τάξης τον 350-400 να πάρω αυτόν και τα υπόλοιπα να τα προσθέσω στα ηχεία .

Από ότι διαβάζω και σε άλλα forum καλύτερα είναι να επιλέξω ηχεία πρώτα και μετά ενισχυτή.
Εσείς τι λέτε ?

Αν είναι έτσι , ξέρω ότι τα ηχεία πρέπει να τα ακούσεις πρώτα πριν επιλέξεις , εσείς τι μάρκα θα μου προτείνατε για ένα κομπλέ σετ 5.1-6.1 ήχο σύστημα μέχρι τα 1.100 ?
Να σας πω ότι δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω και από το εξωτερικό , αρκεί να μην έχω πρόβλημα με το service.

Επίσης γιατί όχι το 6.1 ?
Ρωτώ γιατί δεν έχω κάνει της σχετικές καλωδιώσεις για 7.1 , άρα μόνο για 5.1 – 6.1 μπορώ .

Τα τετραγωνικα σου ειναι πολλα για το ποσο που διαθετεις
δεν το λεω υποτιμιτικα
απλα δεν καλυπτονται με ηχεια αυτης της αξιας
+
θελεις ενα σαμπ που θα καλυψει αυτα τα τετραγωνικα
Και μετα ενα ενισχυτη αναλογων ρευματων ωστε να γεμισει τα ηχεια σου και αυτα το χωρο.
Η υπομονη ειναι αρετη
θα σου ελεγα να δεις τα κλιπς παιζουν ευκολα
γεμιζουν μεγαλους χωρους πιο ευκολα απο αλλα ηχεια
.....................