Παιδιά,γνωρίζετε κάποια αξιόπιστη εταιρεία που σου δίνει διεύθυνση στην Αγγλία έτσι ώστε να ταχυδρομηθεί εκεί από τον πωλητή που δεν στέλνει Ελλάδα και στην συνέχεια η εταιρεία αυτή να το στείλει Ελλάδα;
Ακολουθείς τους κανόνες της Αμερικής:Έχει κανένας πρόσφατη εμπειρία με αγορές από Αγγλία, στην μετα-Brexit εποχή;
Με ενδιαφέρουν κάποια εξαρτήματα που τα βρίσκω μόνο από εκεί και όχι από Ευρώπη. Αν πάντως η διαδικασία περιλαμβάνει επισκέψεις σε τελωνεία, διασαφήσεις, εκτελωνισμούς, κλπ, όπως με τρίτες εξωευρωπαϊκές χώρες, τότε καλύτερα να το αποφύγω, να μην ασχοληθώ καθόλου!
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Ακολουθείς τους κανόνες της Αμερικής:
1) αποστολή ΜΟΝΟ με royal mail, συστημενο για να έχεις tracking number. Όχι couriers.
2) αναγραφή πολύ χαμηλής τιμής 10 λίρες. Αν χαθει όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.
3) πριν μια εβδομάδα που μου ήρθε δέμα δηλωμένο 60 λίρες , ενώ το τελωνείο ήταν μηδέν (κάνουν τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο) πλήρωσα τέλη ΕΛΤΑ 10 ευρώ. Το έχω γράψει στο άλλο θέμα. Οπότε κάτι θα πληρώσεις αλλά δεν χρειάζεται να τρέξεις πουθενά. Κατευθείαν στα ΕΛΤΑ θα πληρώσεις.
Γαμω το Brexit τους γαμω. Κάθε μέρα τους βρίζω![]()
πράγματι και γω τους βρίζω κάθε μέρα!Ακολουθείς τους κανόνες της Αμερικής:
1) αποστολή ΜΟΝΟ με royal mail, συστημενο για να έχεις tracking number. Όχι couriers.
2) αναγραφή πολύ χαμηλής τιμής 10 λίρες. Αν χαθει όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.
3) πριν μια εβδομάδα που μου ήρθε δέμα δηλωμένο 60 λίρες , ενώ το τελωνείο ήταν μηδέν (κάνουν τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο) πλήρωσα τέλη ΕΛΤΑ 10 ευρώ. Το έχω γράψει στο άλλο θέμα. Οπότε κάτι θα πληρώσεις αλλά δεν χρειάζεται να τρέξεις πουθενά. Κατευθείαν στα ΕΛΤΑ θα πληρώσεις.
Γαμω το Brexit τους γαμω. Κάθε μέρα τους βρίζω![]()
Είναι χωμένο στα εργαλεια.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Μα μόνο με παραλαβή από το ταχυδρομείο υπάρχει περίπτωση ν' ασχοληθώ, έτσι κι αλλιώς.
Οπουδήποτε αλλού και για ότιδήποτε άλλο, αποκλείεται.
Αν δώσω κάτι παραπάνω στα ΕΛΤΑ δεν πειράζει. Η παραγγελία θα είναι πραγματικά μικρής αξίας.
Θύμισε μου σε παρακαλώ, που είναι το άλλο θέμα...
πριν βρει από την ΕΕ έφερα 2 ακρυλικά ματ για το πλατώ και δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον..Από Αγγλία δεν πληρώνεις δασμούς, εκτός αν είναι ενδιάμεσα, δηλαδή πάρεις κάτι από Κίνα και περάσει από Αγγλία.
Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώνεις το ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ.
Τουλάχιστον για πράγματα μέχρι τα 150€.
Πολύ ευκολότερα εμπιστεύομαι έμπορο ναρκωτικών παρά τα ελληνικά τελωνεία. Το τονίζω τα ελληνικά.Από Αγγλία δεν πληρώνεις δασμούς, εκτός αν είναι ενδιάμεσα, δηλαδή πάρεις κάτι από Κίνα και περάσει από Αγγλία.
Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώνεις το ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ.
Τουλάχιστον για πράγματα μέχρι τα 150€.