Εταιρείες τηλεφωνικών πωλήσεων και ώρες κοινής ησυχιας

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
12,393
Νότια Μακεδονία
Τι γινεται με τις εταιρειες που σε καλουν μεταξυ 15:00-17:00 για πωληση υπηρεσιων οπως nova και κινητη; Η αστυνομικη διαταξη του 1996 δεν το ειχε προβλεψει και δεν λεει κατι για αυτο, ουτε έχει βγει νόμος συμπληρωματικος αν επιτρεπεται στις ωρες κοινης ησυχιας να σε καλουν απο οσο εψαξα. Επειδη εχω δουλεψει σε τετοια εταιρεια και εκεινη την ωρα εκανα το διάλειμμα μου εσκεμμένα και ελάττωνα τον ρυθμο κλησεων για να μην ακουω μπινελικια μπορω να πω οτι στατιστικα απο τις 100 κλησεις οι 5 θα με εβριζαν, οι 20 θα μου το εκλειναν χωρις απαντηση , οι 70 θα το εκλειναν ευγενικα ή θα εργαζονταν, οι 5 εδειχναν ενδιαφερον και εκλειναν ραντεβουν για ενημερωση αλλη ωρα. Απο οσο ειδα οντως αυτη η ωρα ηταν η παραγωγικη ωρα για την εταιρεια αφου κλεινονταν τα περισσοτερα συμβολαια οποτε δεν ειχε λογο να μην καλει αυτες τις ωρες. Περα απο το ηθικο μερος του να ενοχλησεις, νομικα πως καλυπτεσαι; Απο οσο ξερω ειναι πταισμα και ετσι δεν υδρωνει το αυτι της εταιρειας...

Δουλευες εκει? Θεια δικη. :operator:
Σοβαρα τωρα, εγω πηρα τηλεφωνο σε δυο ενοχλητικες εταιριες,
και τους ειπα ευγενικα να μην τηλεφωνουν ωρες κοινης ησυχιας.
Εκτοτε κοπηκαν μαχαιρι τα μεσημεριανα τηλεφωνηματα.

Ειχα και εγω τετοιο προβλημα και αγορασα συσκευη που μπορουσες να ρυθμισεις ωρα ησυχιας. Το βαλαμε 1400-1700 να μην χτυπαει και βρηκαμε την ησυχια μας.

Tο 13888 και τα 2108007000, 2108007030 - όλα διαφημιστικά του ΟΤΕ - έχουν ξεσαλώσει στην Ξάνθη το τελευταίο 2-3μηνο.
Αλλες τηλεφωνικές εταιρίες δεν με έχουν πάρει, πλην μια φορά απο vodafon,
Για σπιρουλίνα δεν με παίρνουν πιά - ίσως βάρεσαν κανόνι κι αυτοί.

Κάντε μια αίτηση εξαίρεσης και μέσα σε 2-3 μήνες τα τηλεφωνήματα πρακτικά θα σταματήσουν.

... ή πάρτε μια συσκευή σταθερής τηλεφωνίας με φραγή εισερχομένων κλήσεων σε τηλ.αριθμούς που επιλέγετε εσείς. Αποτελεσματικότατη λύση - καιρός να αλλάξετε και τηλέφωνο με ένα που μεταφέρει και τις κλήσεις του σταθερού στο κινητο σας, ή αναμεταδίδει και μεγαλώνει την εμβέλεια του Wifi στον χώρο σας, κλπ. - Παραπάλιωσε το παλιό...

... ή αν κάποια στιγμή έχετε όρεξη, παίξτε με τους συνομιλητές και τις συνομιλήτριές σας. Ενα γνωστός μου, είχε ένα ηχητικό στιγμιότυπο απο κάποιο βίντεο της Τζούλιας (στον υπολογιστή μάλλον) και όταν τον έπαιρναν γυναίκες κατ'επανάληψη απο συγκεκριμένη εταιρία, το έβαζε να ακούγεται - ο βρωμιάρης... :)

Re: Απάντηση: Εταιρείες τηλεφωνικών πωλήσεων και ώρες κοινής ησυχιας

... ή πάρτε μια συσκευή σταθερής τηλεφωνίας με φραγή εισερχομένων κλήσεων σε τηλ.αριθμούς που επιλέγετε εσείς. Αποτελεσματικότατη λύση - καιρός να αλλάξετε και τηλέφωνο με ένα που μεταφέρει και τις κλήσεις του σταθερού στο κινητο σας, ή αναμεταδίδει και μεγαλώνει την εμβέλεια του Wifi στον χώρο σας, κλπ.

αυτο ακουγεται ενδιαφερον! μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα τετοιου μοντελου;

Αυτό το είδα χθές και το έχω στα υπ'όψιν μου. Μπλοκάρει μέχρι 100 αριθμούς.

http://www.kotsovolos.gr/site/mobil...1-Day-Deal-4-14.07.2016&utm_source=newsletter
http://www.panasonic.gr/product/kx-prw110grw-air

Dect KX-PRW110GRW με δυνατότητα σύνδεσης με Smartphones, σύνδεση Wi-Fi, ευανάγνωστη έγχρωμη οθόνη ΤFT 2.2'', Baby monitor και δυνατότητα ανεύρεσης κλειδιών.

Δες το βίντεο:
Dect Panasonic KXPRW110GRW:

Σύνδεση με Smartphones (μέχρι 4 συσκευές)
Χρήση της σταθερής γραμμής (κλήσεις / απάντηση κλήσεων ) μέσω Smartphone
Σύνδεση WiFi
WiFi repeater mode

Ευανάγνωστη έγχρωμη οθόνη ΤFT 2.2"
Μείωση θορύβου έως 75% με το πάτημα ενός πλήκτρου
Ανεύρεση κλειδιών: Συμβατό με τον ανιχνευτή κλειδιών(key finder)
Baby monitor
Αναγνώριση κλήσεων / Λίστα 50 αναπάντητων κλήσεων
Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και οθόνη
Ρολόι / Αφύπνιση
Φραγή εισερχομένων κλήσεων
Καταχώριση 3 αριθμών ανά όνομα στο κατάλογο
Τηλεφωνικός κατάλογος (έως 300 αριθμοί)
Κοινόχρηστος τηλεφωνικός κατάλογος
Λειτουργία ECO με το πάτημα ενός πλήκτρου
Σύστημα ήχου που προσαρμόζεται στα μέτρα του χρήστη
Καθαρός ήχος
Ανοιχτή ακρόαση/συνομιλία
Δυνατότητα σύνδεσης έως 6 ακουστικών
Συνδιάσκεψη (απαραίτητα έξτρα ακουστικά)
Ενδοεπικοινωνία μεταξύ ακουστικών & Smartphone
Νυχτερινή λειτουργία
Σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS)

ωραιος! το ειχα δει στο διαφημιστικο του κωτσου, αλλα δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι προσεφερε τοσα καλουδια.

Τώρα... δεν το έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου να ξέρω τι λέει απο ποιότητα υλικών κλπ, αλλά μια φορά είναι Panasonic...

Δουλευες εκει? Θεια δικη. :operator:
Σοβαρα τωρα, εγω πηρα τηλεφωνο σε δυο ενοχλητικες εταιριες,
και τους ειπα ευγενικα να μην τηλεφωνουν ωρες κοινης ησυχιας.
Εκτοτε κοπηκαν μαχαιρι τα μεσημεριανα τηλεφωνηματα.
Όχι δεν με ενοχλούν. Έχω πετύχει καλή προσφορά από τηλέφωνο κάποτε. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος που σχολαω 14:30 και 13:30 είμαι σπίτι μου, όπως λέει και το ανέκδοτο. Όσα νούμερα με καλουν και είναι από τέτοια εταιρεια πάντα ακούω τον συνομιλητη τι έχει να πει και το κλείνω ευγενικά. Μετά το βάζω φραγη ή αν έχει κάτι που με ενδιαφέρει το βάζω σε επαφή με άλλα τέτοια ώστε να ξέρω τι με καλεί. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν με έχουν καλέσει σεσταθερο. Απλά ρωτάω για την ώρα κοινής ησυχιας γιατί ως υπάλληλος έχω ακούσει ότι απαγορεύεται αλλά δεν βλέπω νομικά να ισχύει...

adkaa8.jpg

http://www.kotsovolos.gr/site/mobil...a-tilefona/153875-panasonic-kxtgf310exm-black

Κατ' αρχάς και εγώ στα σταθερά είμαι οπαδός Panasonic εδώ και πολλά χρόνια! ;)
Και από τότε που βγήκε η δυνατότητα επιλεκτική φραγή εισερχομένων κλήσεων βρήκα την υγειά μου! ;)

Πρόσφατα αγόρασα το παραπάνω διπλό μοντέλο.. αστέρι!!

Επειδή εδώ και 2 χρόνια χρειάστηκα να βάλω γυαλιά κατά πρώτον με βόλεψε η μεγάλη οθόνη που έχει η βάση..
την οποία την βλέπω και από τα 3 μέτρα αν κάθομαι απέναντι του, χωρίς να φοράω γυαλιά! (Ποιος καλεί π.χ..)
Και βοηθάει γενικά σε όλες τις λειτουργίες του.

Τα τελευταία χρόνια τα σταθερά έχουν όντως πολύ βολικές λειτουγίες!

Στο θέμα που συζητάμε εδώ μπορούν να βοηθήσουν οι λειτουγίες..

- Επιλεκτική φραγή εισερχομένων κλήσεων..
- Φραγή ανώνυμων κλήσεων .. (που κάποιες εταιρίες μπορεί να την χρεώνουν..)
- Ώρες κοινής ησυχίας.

** Επίσης όντως κάμποσες λειτουργίες ενός σταθερού μπορεί να μην αναφέρονται στα sites..
και το καλύτερο είναι να κατεβάσεις το manual του και να το ψάξεις!

Last edited:
Το πρόβλημά μου με τις φτηνές σειρές των ασύρματων σταθερών, ήταν πάντα το πληκτρολόγιό τους, που ήταν σαν "τηλεκοντρόλ".,Τρωγόταν γρήγορα ο γραφίτης απο την μέσα πλευρά και δεν έκανε επαφή. Σαν ποιότητα κατασκευής θεωρώ τα gigaset της siemens, τα καλύτερα σ'αυτόν τον τομέα. Εχω ένα καταπληκτικό philips που τα κουμπιά του έχουν την ίδια αίσηθση με αυτή ενός παλιού καλού κινητού - μικροδιακόπτες δηλαδή.

Άρθρο 11 σε σταθερά και κινητά και τέλος με τα τηλεφώνα από διαφημιστικές παντός τύπου. Άπλα πάρτε τον πάροχο σας και πες τους να ενταχθούν τα νούμερα σας στο συγκεκριμένο άρθρο.

Εμένα με ξαναπήρα από τον ΟΤΕ χθες το απόγευμα. Τους είπα ότι είμαι στο άρθρο 11 από τον Ιανουάριο και να μην με ξαναενοχλήσουν. Η -ευγενική- υπάλληλος άρχισε ότι σας πήραμε γιατί ήσασταν παλιά πελάτης κλπ. Εγώ αρνήθηκα να ακούσω και την προσφορά τους. Ελπίζω να μην με ξαναπάρουν ποτέ.

Αμφιβάλω αν βλέπουν οτι είσαι στο άρθρο 11. Κατα πάσα πιθανότητα δεν βλέπουν καν το νούμερο που καλούν. Εμένα με πήραν στο σταθερό στην Ξάνθη, για να μου κάνουν προσφορά για ένα παλιό σταθερό που είχα στην Αθήνα και δεν έχω χρησιμοποιήσει απο το 2008.

Σε 4 κινητά που έχω βάλει εδώ και καιρό στο συγκεκριμένο άρθρο δεν μας έχουν ξανά ενόχληση. Το έκανα πρόσφατα και σε 2 σταθερά γιατί είδα ότι έχει αποτέλεσμα.