Ethernet καλώδιο σε WiFi

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
21,999
Καλημερα στην παρεα !!!!

έχω ριξει ενα καλωδιο δικτυου απο το βασικο ρουτερ του διαμερισματος μου (1ος οροφος) σε ισογεια γκαρσονιερα
Θελω να μπορεσω να δωσω wifi στην γκαρσονιερα συν ethernet για να κουμπωθει και laptop και μια tv

Χτες προσπαθησα να βαλω ενα splitter και να δωσω εστω ethernet στην τηλεοραση και σε ενα laptop αλλα το Netflix μου δεν εβρισκε δικτυο
Πιθανολογω οτι επειδη το καλωδιο του πρωτου οροφου ειναι ηδη σε splitter επανω θα πρεπει να το κουμπωσω απευθειας στον router (δεν προλαβα να κανω δοκιμη)

Σας ευχαριστω

Υπάρχουν μόντεμ που έχουν και λειτουργία extender / repeater. Είχα ένα Xiaomi τέτοιο. Κουμπωμένο σε καλώδιο Ethernet έπερνε σήμα από το κεντρικό σε άλλο χώρο και επίσης δημιουργούσε δικό του WiFi .

• Like
Reactions: petronik
Ακριβώς. Αν εννοείς το splitter του τηλεφωνικού καλωδίου πριν το router του παρόχου, δεν θα δουλέψει.

Δες και τα Deco M4 για συνδεση απο οροφο σε οροφο (και για καλυψη wifi σε μεγαλο διαμερισμα).
Ιδιως αν ειναι κοντα στα παραθυρα και στην ιδια μερια σε καθε οροφο, δινουν πολυ καλη συνδεση.

• Like
Reactions: Larry
Και εμένα το "splitter" μου χτύπησε στο μάτι.
Πρέπει να βάλεις switch για να κάνεις τη δουλειά σου.
Από εκεί και πέρα, για wifi, αν δεν πιάνει από τον πρώτο, θα πρέπει να πας σε μία εγκατάσταση mesh ή να πάρεις wifi module για το switch που θα κατεβάσεις στην γκαρσονιέρα.
Δεν έχει σημασία το ότι το καλώδιο φεύγει από άλλο switch πάντως.

• Like
Reactions: billpeppas
Αν η γκαρσονιέρα είναι ανεξάρτητη (πχ για ενοικίαση), θα πρέπει να φροντίσεις να μην έχει πρόσβαση το ένα δικτυο στο άλλο για ασφάλεια. Αυτό γίνεται με ρυθμίσεις στον ρούτερ.

• Like
Reactions: billpeppas
Ο ανθρωπιός ακόμη δεν έχει δει δίκτυο και θέλεις να τον αποθαρύνεις από τώρα με τα δύσκολα; 😂
Κάτσε να πέσει στην παγίδα και μετά του λες για vlan, QoS, IoT κλπ.

Καλημερα στην παρεα !!!!

έχω ριξει ενα καλωδιο δικτυου απο το βασικο ρουτερ του διαμερισματος μου (1ος οροφος) σε ισογεια γκαρσονιερα
Θελω να μπορεσω να δωσω wifi στην γκαρσονιερα συν ethernet για να κουμπωθει και laptop και μια tv

Χτες προσπαθησα να βαλω ενα splitter και να δωσω εστω ethernet στην τηλεοραση και σε ενα laptop αλλα το Netflix μου δεν εβρισκε δικτυο
Πιθανολογω οτι επειδη το καλωδιο του πρωτου οροφου ειναι ηδη σε splitter επανω θα πρεπει να το κουμπωσω απευθειας στον router (δεν προλαβα να κανω δοκιμη)

Σας ευχαριστω
Εφόσον το καλώδιο που φεύγει από τον πάνω όροφο είναι ethernet κουμπωμένο απευθείας πάνω στο router, συνδέοντας ένα laptop στη γκαρσονιέρα στην άκρη του καλωδιου πρέπει να έχεις Internet. Ξεκινάς από αυτό τον έλεγχο. Αν δεν έχεις Internet κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση η με το καλώδιο. Αν έχεις Internet στο laptop μπορείς να κουμπώσεις ένα switch στην ακρη του καλωδίου (γκαρσονιέρα) και από το switch με άλλο καλώδιο να ενώσεις ένα access point για wifi στο χώρο. Στις υπόλοιπες θέσεις του switch αν θέλεις με ethernet καλωδιο συνδέεις tv κλπ.
Το κατάφερα και εγώ αυτές τις μέρες με τη βοήθεια των παιδιών σε γειτονικό forum

• Like
Reactions: Deneb
εγω τραβηξα ενα καλωδιο ethernet, απ ευθειας απο το ρουτερ του 2ου οροφου, στην πυλωτη, καρφωσα ενα παλαιοτερο ρουτερ που το εκανα acces point , και ολα αψογα,,,
υγ μηπως καρφωσες το ethernet στο wan ?? καρφωσε το στο LAN 1, 2, 3
ΥΓ2πολυ χρησιμο το ψιλο-πλακε καλωδιο ethernet που περναει ανετα κ χωρις προβλημα αναμεσα απο το πλαστικο των κουφωματων -στην γωνια- χωρις τρυπηματα των τοιχων , κ χωρις προβλημα στο ανοιξε- κλεισε την πορτα η το παραθυρο,..στο κλεισιμο των κουφοματων δεν ακουμπαει το αλουμινικο αλλα το πλαστικο..το παχος του πλακε ειναι 1 αντε 1,5 χιλιοστα, αντε 2..

Last edited:
καλο μου βγηκε κ αυτο για να μην περναω καλωδια μεσα απ το σαλονι μεχρι να φτασω στον τοιχο , για την κορη μου
TP-LINK TL-WA850RE v6 WiFi Extender Single Band (2.4GHz) 300Mbps 14 ευρω

το μηχανακι στον τοιχο, οπτικη επαφη με το ρουτερ με το οποιο συνδεται ασυρματα...απο το μηχανακι, ethernet,που κατεβαινει στην αυλη, επανω καρφωσα ξανα παλιοτερο ρουτερ που το εκανα access point, κ εχει καμπανα σημα στην αυλη..100 mbps το ρουτερ, 100 mbps στην αυλη

καλο μου βγηκε κ αυτο για να μην περναω καλωδια μεσα απ το σαλονι μεχρι να φτασω στον τοιχο , για την κορη μου
TP-LINK TL-WA850RE v6 WiFi Extender Single Band (2.4GHz) 300Mbps 14 ευρω

το μηχανακι στον τοιχο, οπτικη επαφη με το ρουτερ με το οποιο συνδεται ασυρματα...απο το μηχανακι, ethernet,που κατεβαινει στην αυλη, επανω καρφωσα ξανα παλιοτερο ρουτερ που το εκανα access point, κ εχει καμπανα σημα στην αυλη..100 mbps το ρουτερ, 100 mbps στην αυλη
To εχω κι εγώ. Οντως καλό και τσάμπα. Και πολύ εύκολο σετάρισμα με το app Tether της Tp-Link.

• Like
Reactions: Deneb
....
....
Ένας όροφος και δεν πιάνει το wifi σήμα από το router στο ισόγειο?

• Like
Reactions: Larry