Ethernet switch και καλώδια.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,683
Πειραιας
Καλησπέρα σας,
Ανοίγω αυτό το τοπικ, ελπίζοντας να μην ανοίξω πληγες😄
Μιας και το streaming έχει μπει (?) για τα καλα στην ζωή μας,οποίος έχει διάθεση να φροντίσει παραπάνω την διαδρομή του σήματος μέχρι το streamer του,σε καταθέσει εδώ της όποιες εμπειρίες του και προτάσεις .
Οι βελτιώσεις που ακούσαμε ΕΜΠΕΙΡΙΚΆ από ακροάσεις ήταν αισθητές και αξίζει ο κόπος.
Μπορούμε να γράψουμε από παμφθηνα έως όπου φτάνει ο ουρανός.
Ενα φτηνό TPlink βελτιώθηκε με γραμμικό τροφοδοτικό και με ένα εξίσου οικονομικό καλώδιο ethernet μάρκας startech, ακούσαμε βελτίωση σε σπίτι φίλου.
Ήδη πολλοί φίλοι έχουν παραγγείλει ένα DIY streamer σχεδιασμένο από δικό μας άνθρωπο,που όσοι το άκουσαν υποκλίθηκαν 😀
Φυσικά αυτά ισχύουν για προσεγμένα και αναλυτικά συστήματα,που μπορούν να αναδείξουν τις υπαρκτές διαφορές.

Αρχίζω με ένα "αιρετικό" δημοσίευμα που αλίευσα στο διαδίκτυο.

Πρέπει να σημειώσω για τυχόν απορίες φίλων για την εισαγωγή switch στην διαδρομή,ότι είναι πλέον αναγκαίο να μην συνδέεται το streamer με το ρούτερ κατευθείαν.
Οι λόγοι είναι τεχνικοί και καλόν είναι να το αναπτύξουν οι γνώστες και όχι εγώ ο απλός χρήστης.
Εγώ απλά ακούω τους ειδικούς 😸

Στο δικό μου streamer (Eversolo A6 1gen) έχω χύμα καλώδιο cat6 ethernet από το ρούτερ στο switch που είναι Netgear και από κει καλώδιο ugreen cat6 στο streamer.
Απο ακροάσεις σε σπίτια φίλων ,αγόρασα και σε λίγο θα τοποθετήσω ένα ugreen 10m cat6 από ρούτερ σε switch και θα αντικαταστήσω το ugreen με ένα Startech cat6 1,5m από switch σε streamer.
Eπισης (αν βρω) θα πάρω και ένα γραμμικό τροφοδοτικό σε πακακι, αντικαθιστώντας το διακοπτικο του Netgear.
Δεν έχω σπουδαίες απαιτήσεις και περιορίζομαι σε απλές και οικονομικές λύσεις.
Δεν είναι όμως άσχημο,κάνοντας την τρέλα μας ,να ωθήσουμε στα όρια την προσπάθεια🎆😄

Last edited:
Πρέπει να σημειώσω για τυχόν απορίες φίλων για την εισαγωγή switch στην διαδρομή,ότι είναι πλέον αναγκαίο να μην συνδέεται το streamer με το ρούτερ κατευθείαν.
Οι λόγοι είναι τεχνικοί και καλόν είναι να το αναπτύξουν οι γνώστες και όχι εγώ ο απλός χρήστης.
Εγώ απλά ακούω τους ειδικούς 😸

Στο δικό μου streamer (Eversolo A6 1gen) έχω χύμα καλώδιο cat6 ethernet από το ρούτερ στο switch που είναι Netgear και από κει καλώδιο ugreen cat6 στο streamer.
Απο ακροάσεις σε σπίτια φίλων ,αγόρασα και σε λίγο θα τοποθετήσω ένα ugreen 10m cat6 από ρούτερ σε switch και θα αντικαταστήσω το ugreen με ένα Startech cat6 1,5m από switch σε streamer.
Eπισης (αν βρω) θα πάρω και ένα γραμμικό τροφοδοτικό σε πακακι, αντικαθιστώντας το διακοπτικο του Netgear.
Δεν έχω σπουδαίες απαιτήσεις και περιορίζομαι σε απλές και οικονομικές λύσεις.
Δεν είναι όμως άσχημο,κάνοντας την τρέλα μας ,να ωθήσουμε στα όρια την προσπάθεια🎆😄
Μιχάλη Χρόνια Πολλά
Με ενδιαφέρον διαβάζω τα όσα γράφεις ,αλλά αφού θα μπεί ενα switch ανάμεσα σε ρουτερ και streamer ,ποιός ο λόγος αντικατάστασης του τροφοδοτικού του Netgear ;
Για να βρείς γραμμικό τροφοδοτικό 12v με. 1.5 -2.00A είναι λιγουλάκι δύσκολο να είναι σε πακάκι

Μιχάλη Χρόνια Πολλά
Με ενδιαφέρον διαβάζω τα όσα γράφεις ,αλλά αφού θα μπεί ενα switch ανάμεσα σε ρουτερ και streamer ,ποιός ο λόγος αντικατάστασης του τροφοδοτικού του Netgear ;
Για να βρείς γραμμικό τροφοδοτικό 12v με. 1.5 -2.00A είναι λιγουλάκι δύσκολο να είναι σε πακάκι
Λένε τα παιδιά ότι σίγουρα θα παίξει καλύτερα.
Αν βρω σε λογική τιμή πακακι θα το πάρω.
Αν όχι....έχασε η Βενετιά βελόνι 😸
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε Πετράν 🍻

*My Dear Santa*
Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
Θέλω να σε πληροφορήσω ότι ήμουν καλό παιδί όλο το χρόνο.

Ποτέ μου δεν άκουσα με απλά Hi-Fi μηχανήματα. Ποτέ δεν έβαλα άλλες ηχογραφήσεις, πάρα μόνο αναφοράς!
Και όλα μου τα χρήματα τα ξόδεψα σε καλώδια και αξεσουάρ!

Γι' αυτό κάνε μου τη χάρη, μην ξεχάσεις τα δωράκια μου.

Βέβαια, ξέρω ότι είσαι απασχολημένος. Ότι έχεις κι' εσύ προβλήματα με την κλιματική αλλαγή. Γιατί έτσι και λιώσουν οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο, τι θ' απογίνει το σπίτι σου;

Όμως σε παρακαλώ μη με ξεχάσεις. Κι' εγώ σου υπόσχομαι ότι θα παλέψω ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μαζί με όλες τις μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζουν την πράσινη μετάβαση!

(End Off-Topic).
Για εφέτος θέλω μόνο μικροπραγματάκια. Ας αφήσουμε τα μεγάλα για του χρόνου.
Λοιπόν σημείωνε:

Η αγαπημένη μου εταιρεία αξεσουάρ. Πρόσεχε μη γίνει λάθος, θέλω μόνο τα δικά της πράγματα!

TAIKO Extreme Router

€6,600.00
All prices are excl VAT.

Taiko-Audio-Extreme-Router.jpg

TAIKO-AUDIO-92592129-Extreme-Router-FIG-5.png

Επιτέλους χωριστό Audio Network, να απαλλαγούμε από τη σαβούρα που μας προσφέρουν οι πάροχοι του Internet!

TAIKO Extreme DC Power Distributor

€2,400.00

Παρακαλώ, 2 κομμάτια, διότι έχω ακόμα 2 συσκευούλες που το χρειάζονται.

TAIKO-AUDIO-TAP001-Extreme-DC-Power-Distributor-User-Manual-3.png

TAIKO-AUDIO-TAP001-Extreme-DC-Power-Distributor-User-Manual-4.png
Επιτέλους να απαλλαγούμε από τα φτηνάρικα τροφοδοτικά και από τις ιδιοκατασκευές!

TAIKO Extreme Switch

€4,800.00
Παρακαλώ, 3 κομμάτια, 2 για το σπίτι κι' ένα για το χωριό.

extreme_switch_01.jpg

c34ebd_f6b89c1fa62f4c769e3e37625dc0fa52~mv2.jpg

Μακριά από τα Switches του σωρού!

Θα ήθελα μερικά πραγματάκια ακόμα Άγιε μου Βασίλη, αλλά δεν θέλω να καταχραστώ την καλωσύνη σου.
Του Χρόνου πάλι

Ο πιστός σου Hi-Endας

Sonus Naturalis

@Sonus Naturalis
Μάικ,
Διάβασες το λινκ που έβαλα στο πρώτο μου ποστ?
Ελπίζω να μην το διάβασε ο Αϊ Βασίλης και να σου φέρει τα σωστά πράγματα και όχι αυτό 😁

(εγώ πάντως θα πάω να το αγοράσω και ελπίζω να μην έχουμε τίποτα δράματα,όταν το πάω για δοκιμή στην γνωστή σφιγγοφωλια 😸)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@Sonus Naturalis
Μάικ,
Διάβασες το λινκ που έβαλα στο πρώτο μου ποστ?
Ελπίζω να μην το διάβασε ο Αϊ Βασίλης και να σου φέρει τα σωστά πράγματα και όχι αυτό 😁

(εγώ πάντως θα πάω να το αγοράσω και ελπίζω να μην έχουμε τίποτα δράματα,όταν το πάω για δοκιμή στην γνωστή σφιγγοφωλια 😸)
Αμ' το διάβασα! Έχεις γίνει πολύ ψαγμένος Hi-Endας, βλέπω. Και δε σε προλαβαίνουμε! 😁
Αυτό το φόρουμ με όλους τους βαρεμένους και βλαμμένους χαϊεντάδες της Οικουμένης είναι θησαυρός! :rolleyes:

Λοιπόν το διάβασα! Και όχι μόνο...
Διάβασα και το REVIEW: The best yet most affordable network switch (TPLink WR902AC).
Τιμή Skroutz: ≈28 € περίπου.

Και διάβασα και το παρακάτω σχόλιο του Γερμανού που γράφει για την αντικατάσταση της τροφοδοσίας των 3,3 Volt πάνω στην πλακέτα. Κάτι παραπλήσιο με τη σχεδίαση του Δημήτρη Δημητρακούδη, όπου συμμετέχουμε στη DIY κατηγορία.

Και μάλιστα το αποφάσισα κι' έχω κι' εγώ σκοπό να το πάρω. Διότι μαζί μ' όλα τ' άλλα είναι πολύ ωραίο γκατζετάκι. Router- Access Point τσέπης. Χρησιμώτατο. Ειδικά όταν πηγαίνουμε στα χωριά μας. Και τίποτα να μην κάνει απ' όσα λέμε και πάλι χρειάζεται. Σκέψου να κάνει όμως! 😙

Οπότε θα έχουμε να λέμε! 🙃 -bye-

• Like
Reactions: mdvq
καλημέρα και χρόνια πολλά
για να καταλάβω και εγω ο άσχετος .
αυτή τη στιγμή εχω ενα dac το eversolo z6 και το συνδεσα με καλωδιο usb στον υπολογιστη .
αν παρω ενα switch θα το συνδεσω με το ρουτερ . και μετα με το dac με καλωδιο ethernet ;
και με τον υπολογιστη πως ;
εγω ακουω απο youtube και υπολογιστη οτι εχω αποθηκευμενο

Last edited:
Καλησπέρα σας,
Ανοίγω αυτό το τοπικ, ελπίζοντας να μην ανοίξω πληγες😄
Μιας και το streaming έχει μπει (?) για τα καλα στην ζωή μας,οποίος έχει διάθεση να φροντίσει παραπάνω την διαδρομή του σήματος μέχρι το streamer του,σε καταθέσει εδώ της όποιες εμπειρίες του και προτάσεις .
Οι βελτιώσεις που ακούσαμε ΕΜΠΕΙΡΙΚΆ από ακροάσεις ήταν αισθητές και αξίζει ο κόπος.
Μπορούμε να γράψουμε από παμφθηνα έως όπου φτάνει ο ουρανός.
Ενα φτηνό TPlink βελτιώθηκε με γραμμικό τροφοδοτικό και με ένα εξίσου οικονομικό καλώδιο ethernet μάρκας startech, ακούσαμε βελτίωση σε σπίτι φίλου.
Ήδη πολλοί φίλοι έχουν παραγγείλει ένα DIY streamer σχεδιασμένο από δικό μας άνθρωπο,που όσοι το άκουσαν υποκλίθηκαν 😀
Φυσικά αυτά ισχύουν για προσεγμένα και αναλυτικά συστήματα,που μπορούν να αναδείξουν τις υπαρκτές διαφορές.

Αρχίζω με ένα "αιρετικό" δημοσίευμα που αλίευσα στο διαδίκτυο.

Ο άνθρωπος που έκανε το παραπάνω post στο WBF δεν φαίνεται να είναι σχετικός με την ορολογία.

Αναφέρεται στο wr902ac ως switch ενώ δεν είναι τέτοιο. Είναι WiFi access point, το οποίο μπορεί να λειτουργεί και ως client σε WiFi δίκτυο.

Η λέξη switch παραπέμπει (εξ ορισμού) σε παραπάνω από μια ethernet πόρτα, κάτι που το wr902ac δεν έχει. Έχει μόνο μια ταλαίπωρη 10/100Mbps πόρτα.

Είναι χρήσιμο σε low end δικτυακές εφαρμογές, όταν το σημαντικό είναι να αποφύγεις να τραβήξεις ethernet καλώδια μέσα στο σπίτι και δεν σε πειράζουν οι χαμηλές ταχύτητες.

Οπότε βάζεις αυτή τη συσκευή, τη συνδέεις μέσω WiFi στο δίκτυό σου, και συνδέεις πάνω της ενσύρματα μια συσκευή που χρειάζεται ενσύρματο δίκτυο.

Οι ταχύτητες που θα δεις θα είναι μέχρι 100Mbps, κάτι που μπορεί να σε πειράζει (ανάλογα την εφαρμογή σου), μπορεί και όχι. Π.χ. για audio streaming δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

καλημέρα και χρόνια πολλά
για να καταλάβω και εγω ο άσχετος .
αυτή τη στιγμή εχω ενα dac το eversolo z6 και το συνδεσα με καλωδιο usb στον υπολογιστη .
αν παρω ενα switch θα το συνδεσω με το ρουτερ . και μετα με το dac με καλωδιο ethernet ;
και με τον υπολογιστη πως ;
εγω ακουω απο youtube και υπολογιστη οτι εχω αποθηκευμενο
Στη δική σου περίπτωση η σύνδεση είναι ως εξής:

Internet
⬇️
Router > Switch > PC > USB > DAC.

Αυτό δεν αλλάζει.
Το ερώτημα και η συζήτηση είναι αν αλλάζοντας το Switch με κάποιο άλλο, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούμε συνήθως, θα βελτιωθεί η ποιότητα.
Αφορά περισσότερο τους χρήστες Streaming πλατφορμών Spotify, Tidal, κλπ), οι οποίοι συνήθως έχουν και αυτοτελή Streamers.
Δεν αποκλείω όμως να υπάρχει βελτίωση και από την πλευρά του υπολογιστή. Θα δούμε.

Αυτό το tp link το έχω και αυτά τα διαπίστωσα από το 2023. Το πήρα όταν το είδα την πρόταση να το χρησιμοποιείς ως client στο site της orchard audio για να έχεις μια γέφυρα WiFi to Ethernet . Αλλά έχω και το gs108e v3 switch με τις ρυθμίσεις που πρέπει μετά από αυτό τροφοδοτημένο με ifi ipower x καθώς και δύο καλώδια Ethernet της Audioquest τα pearl του 1.5μ. Τροφοδοτικό όμως στο tp link έχω το στοκ. Οπότε σκέφτομαι να πάω ή στο ipower 2 5v ή στο ipower x

• Like
Για να είμαι ειλικρινής,μια που τα γράφετε και μια που δεν κατάλαβανω τίποτα 😁
Θα το πάρω και τότε και μόνο τότε,θα δω τι κάνει.
Η σφιγγοφωλια θα δώσει την λύση 👍😀

Στη δική σου περίπτωση η σύνδεση είναι ως εξής:

Internet
⬇️
Router > Switch > PC > USB > DAC.

Αυτό δεν αλλάζει.
Το ερώτημα και η συζήτηση είναι αν αλλάζοντας το Switch με κάποιο άλλο, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούμε συνήθως, θα βελτιωθεί η ποιότητα.
Αφορά περισσότερο τους χρήστες Streaming πλατφορμών Spotify, Tidal, κλπ), οι οποίοι συνήθως έχουν και αυτοτελή Streamers.
Δεν αποκλείω όμως να υπάρχει βελτίωση και από την πλευρά του υπολογιστή. Θα δούμε.
οκ . ευχαριστω

• Like
Αυτό το tp link το έχω και αυτά τα διαπίστωσα από το 2023. Το πήρα όταν το είδα την πρόταση να το χρησιμοποιείς ως client στο site της orchard audio για να έχεις μια γέφυρα WiFi to Ethernet . Αλλά έχω και το gs108e v3 switch με τις ρυθμίσεις που πρέπει μετά από αυτό τροφοδοτημένο με ifi ipower x καθώς και δύο καλώδια Ethernet της Audioquest τα pearl του 1.5μ. Τροφοδοτικό όμως στο tp link έχω το στοκ. Οπότε σκέφτομαι να πάω ή στο ipower 2 5v ή στο ipower x
Και γιατί δεν τα εγραφες βρε χριστιανέ μου??😄
Δηλαδή συμφωνείς και συ ότι είναι giant killer?
Γιατί ο τύπος που γράφει στο λινκ που σας έδωσα, το συγκρίνει με Taiko πράγμα έως εξωφρενικό!!!!
Τώρα.... ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή χρησιμοποιεί υπερβολικο λεξιλόγιο ή εχει δίκιο (κάτι που μας εξυπηρετεί 😀)

Πες μας έστω τι σκοπεύεις να το κάνεις το Tplink, να σου πούμε αν το έχεις "πετύχει" ή όχι.. :P
ημΑνα ξεκάθαρος.
Θα σας το δώσω να το δοκιμάσετε εσείς.
Εγώ θα βάλω την σωματική κούραση και σεις την πνευματική κούραση .
Όχι όλα ισσσσωμα 😸