Έτοιμο HTPC= Disaster!!!

kallimahos

New member
23 November 2007
38
Θεσσαλονίκη
Και αφού μετά από συνεχείς πειραματισμούς και δοκιμές κατάφερα ναι απολαμβάνω ταινίες χωρίς περιπλοκές στο XPC της Shuttle, κάηκε το τροφοδοτικό. Τα μακεδονικά περιφερειακά στην Θεσ/νικη δεν είχαν το ίδιο (350W) αλλά μικρότερο σε ισχύ σε τιμή φρίκη, ενώ στο ίντερνετ όπου βρήκα το 450άρι που υπάρχει είχε 180€ και δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής στην δύσμοιρη χώρα μας. Χώρια που οι δυνατότητες αναβάθμισης στο εν λόγω κουτί είναι ελάχιστες. Αναγκάζομαι λοιπόν να αγοράσω καινούργιο, και να στείλω στο πατάρι ένα pc που κάποια στιγμή μεν θα άλλαζα, αλλά όχι αναγκασμένος από ένα γελοίο λόγο!
Περιμένω προτάσεις για νέα σύνθεση σε μεγάλο πλέον Case.

Συνθέσεις πολλές...budjet πόσο?
(καλά δεν έχει εγγύση? δοκίμασε να τους γράψεις. Άλλο τροφοδοτικό της αγοράς δεν κάνει?)

Δυστυχώς, και αυτό είναι το δράμα με τα ολοκληρωμένα, δεν κάνει κανένα άλλο τροφοδοτικό. Η εγγύηση νομίζω δεν με καλύπτει, το έχω 2 χρόνια. Δεν θα ασχοληθώ άλλο, απλώς θα μάθω να προσέχω στο μέλλον. Το Budget είναι γύρω στα 700 - 750 € αλλά μην υπολογίσεις κάρτα ήχου, το DVD-ROM και σκληρό αφού θα χρησιμοποιήσω αυτά που είχε το XPC.
Θα χαρώ να ακούσω προτάσεις.

Τέλος πάντων, λέω να χτίσω πάνω στο Silverstone Lascala LC16B. Έχει κανείς άποψη? Συμπαθητικό μου φαίνεται και ευρύχωρο. Δεν νομίζω να μου δημιουργήσει προβλήματα και "κάθεται" στο σαλόνι αξιοπρεπώς.

Μισό ρε παιδιά.

Η πιό συχνή βλάβη ενος τηλεοπτικου δέκτη CRT είναι το τροφοδοτικό.

Δεν υπάρχει τηλεορασάκιας τεχνικός που να μην ξέρει να κοιτάξει εστω την προοπτική επισκευής ενος τροφοδοτικου H/Y.

Παλιότερα, δουλευα σε κατάστημα επισκευης H/Y. η πιό συχνή Hardware βλάβη ηταν το PSU. Με 25 ευρά το καινουριο, δεν ετιθετο θέμα. ο Πελάτης το αλλαζε και πετουσε το παλιό...στα σκουπιδια του μαγαζιου.

Οταν σχολουσα, το επαιρνα σπιτι και το ανοιγα. Καμένο Mosfet στο πρωτευον κύκλωμα, διόδοι ανόρθωσης δικτύου, καμιά ασφάλεια, κανας λιωμένος πυκνωτης, (γμ την ΔΕΗ μου ολα εκτος των πυκνωτων) και το τροφοδοτικό επανερχόταν στην ζωή. Δεν ειναι δα και τα 300.000 εξαρτήματα! Σε dt επισκευαζεται.

βρε μπάς και να το στείλεις μια βόλτα κατα δω?

Last edited: