Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

zer69gr

New member
20 December 2007
24
Καλησπερα σε ολους τους φιλους!
Ειμαι στους συνδρομητες Νοβα εδω και λιγες ωρες (πιο νεος δεν γινεται...!!) και θελω βρε παιδια να εκφρασω μια απορια.

Ετσι χαλια ειναι σε ολους η ποιοτητα εικονας που δινει η Νοβα???

Και εξηγουμαι: Στα Νοβασπορτς χωρις ΗD η εικονα ειναι μετριοτατη, λιγο καλυτερη απο τα παλια αναλογικα. Σε αυτα με ΗD βελτιωνεται ΛΙΓΟ. Στα ελευθερα ελληνικα (ΜΕΓΑ, ΑΝΤ1 κλπ) η εικονα ειναι τραγικη, καμια σχεση με της DIGEA. Θυμιζει κατι υπερσυμπιεσμενα divx...Κατι FOXLIFE, CARTOON κλπ ας μη τα συζητησουμε....
Συγνωμη αλλα ετσι ειναι σε ολους? Μπορει να εχει γινει κατι λαθος στην εγκατασταση πιατου κλπ? Εχει νοημα να μετακινησω λιγο το πιατο μηπως πιασω καλυτερα? Ειναι κατι αλλο που μπορω να κανω εγω?
Υπαρχει καμια ρυθμιση στο δεκτη της Νοβα να βελτιωσω?
Να σημειωσω οτι την εγκατασταση την εκανε τεχνικος (οχι εγω μονος μος), η τηλεοραση ειναι ΣΟΝΥ D3000 32'' (που να ηταν και μεγαλυτερη τι πιξελ τουβλα θα ειχαμε) και... δεν ξερω ο,τι αλλο ρωτηστε με...
Ευχαριστω πολυ!

Ισως παιζει κατι με την τηλεοραση σου... Δεν ειναι τραγικη η εικονα απο νοβα.. Το σημα και η ακριβεια του ειναι οκ; Στα hd ειναι αριστη εικονα.Ψαξε για κατι αλλο...

Re: Απάντηση: Re: Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

Εχεις χρησιμοποιησει hdmi για την συνδεση του αποκωδικοποιητη με την TV?

Οχι, ο τεχνικος εκανε τη συνδεση με scart. Θα βελτιωσει την εικονα, αξιζει να αγορασω ενα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

Ειναι σιγουρο οτι θα εχεις βελτιωση στην εικονα,και μπαινοντας στο μενου του αποκωδικοποιητη θα κανεις τις αναλογες ρυθμισεις(διαβασε το μανιουαλ)

Βαλε φιλε σιγουρα hdmi στα 1080i.

Το scart οντως εχει μετριοτατη εικονα.

Re: Απάντηση: Re: Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

Οχι, ο τεχνικος εκανε τη συνδεση με scart. Θα βελτιωσει την εικονα, αξιζει να αγορασω ενα?

βρε συ-εχεις Scart και μας παιδευεις να βρουμε γιατι εχεις τοσο χαλια εικονα?
ειδικα στα hd,με hdmi η διαφορα που θα δεις,θα ειναι χαωδης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

Εχεις χρησιμοποιησει hdmi για την συνδεση του αποκωδικοποιητη με την TV?

Και πήγα να πω "Ερώτηση είναι αυτή; Σίγουρα με HDMI..."

βρε συ-εχεις Scart και μας παιδευεις να βρουμε γιατι εχεις τοσο χαλια εικονα?
ειδικα στα hd,με hdmi η διαφορα που θα δεις,θα ειναι χαωδης...

Όντος, η εικόνα στα HD είναι πάρα πολύ καλή. Με HDMI...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ετσι χαλια ειναι σε ολους???

Και πήγα να πω "Ερώτηση είναι αυτή; Σίγουρα με HDMI..."

Όντος, η εικόνα στα HD είναι πάρα πολύ καλή. Με HDMI...

βρε εγω δεν εχω τα hd(λογω μη-ιδιοκτησιακου δεκτη),αλλα αυτονοητο τα hd καναλια(γενικοτερα)να μην μπορουν να αποδοσουν τα μεγιστα με scart.
και στα sd ο φιλος θα δει διαφορα.ενα μικρο upscale μεσα απο τον δεκτη στα 720p και θα ειναι σουπερ..

Οκ, κοιταξα και το μανιουαλ. Θα μου φερει ενα HDMI καποιος φιλος οποτε θα γινει σημερα η αλλαγη του καλωδιου. Η τηλεοραση ειναι HD Ready (SONY D3000). Βαζω το HDMI στο 576ρ, στο 720ρ η στο 1080ι ?

Οκ, κοιταξα και το μανιουαλ. Θα μου φερει ενα HDMI καποιος φιλος οποτε θα γινει σημερα η αλλαγη του καλωδιου. Η τηλεοραση ειναι HD Ready (SONY D3000). Βαζω το HDMI στο 576ρ, στο 720ρ η στο 1080ι ?

720p θα το βαλεις,ειδικα για τα sd καναλια.
στα hd πειραματισου,αν και νομιζω οτι καλα θα ηταν,να παραμεινεις και σε αυτα,στην εγγενη αναλυση του πανελ σου.

720p ή 1080i, λογικά δεν θα δεις ιδιαίτερες διαφορές...

σε ολους τους δεκτες που εχω δοκιμασει Σωτηρη,στα sd επαιζαν καλυτερα στα 720p.
στα 1080i,ψιλοθολωνε η εικονα και μου χαλαγε συνηθως και την κινηση.
ασε που η μαμα αναλυση της Sony του φιλου,ειναι 720p.γιατι να κανει upscale ο δεκτης και μετα downscale η τηλεοραση?
τσαμπα κοπος δεν ειναι?
για τα hd δεν το συζηταω.τα 1080 ειναι στανταρ.
τον pace στην δικια μου τηλεοραση(pioneer 5090h)δεν τον εχω δοκιμασει,αλλα λογικα την ιδια συμπεριφορα θα εχει.

ασε που η μαμα αναλυση της Sony του φιλου,ειναι 720p.γιατι να κανει upscale ο δεκτης και μετα downscale η τηλεοραση?
τσαμπα κοπος δεν ειναι?
τον pace στην δικια μου τηλεοραση(pioneer 5090h)δεν τον εχω δοκιμασει,αλλα λογικα την ιδια συμπεριφορα θα εχει.

Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο, αλλά εδώ πάντως στην Panasonic PX80 δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές από 720p σε 1080i (ή και 1080p που δίνουν κάποιοι δέκτες). Ό,τι παίζει καλύτερα βασικά, και ανάλογα με τη περίπτωση (δέκτης, τηλεόραση).

τσαμπα κοπος δεν ειναι?

Οι περισσότεροι scaler των τηλεοράσεων (hd ready) κάνουν upscale σε 1080 και μετά ξανά downscale στην εγγενή ανάλυση της οθόνης.

Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο, αλλά εδώ πάντως στην Panasonic PX80 δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές από 720p σε 1080i (ή και 1080p που δίνουν κάποιοι δέκτες). Ό,τι παίζει καλύτερα βασικά, και ανάλογα με τη περίπτωση (δέκτης, τηλεόραση).

σαφως..οπου βλεπει καλυτερα ο καθενας.

Οι περισσότεροι scaler των τηλεοράσεων (hd ready) κάνουν upscale σε 1080 και μετά ξανά downscale στην εγγενή ανάλυση της οθόνης.

αυτο λεω Αντρεα.διπλος κοπος δεν ειναι απο την στιγμη που η tv του ειναι hdready?

Κατ εμέ το upscale καλύτερα να το κάνει η τηλεόραση παρά ο δέκτης.Σίγουρα ο scaler της τηλεόρασης θα είναι ποιοτικότερος σε σχέση με αυτόν του pace ή του κάθε decoder που δίνουν οι πλατφόρμες.