Euro τέλος. Ωρα για απολογισμό

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Το πρώτο EURO σε HD έφτασε στο τέλος του.
Ενόψει αυτού, κάποιοι βιαστικά, άλλοι πιο ψύχραιμα, κάποιοι την τελευταία στιγμή, αρκετοί εξ ημών προμηθεύτηκαν τον HD δέκτη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους.
Ως γνωστόν, οι αγώνες διεξήχθησαν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Για το λόγο αυτό ..προτιμήσαμε τις υπηρεσίες των δύο HD κρατικών καναλιών τους.
Αναμένοντας την Ολυμπιάδα, ώρα να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό.
Ικανοποιημένοι? :ears:

Αλεξη,
οπως θυμασαι ,τετοια εποχη πριν 2 χρονια στο World cup 2006 ψαχναμε με αγωνια μια αχτιδα ελπιδας για HD και με εναν μονο δεκτη τον Humax 2000

τελικα καταφεραμε μεσω Αραβιας να κατεβασουμε HD τους αγωνες και η χαρα μας απερίγραπτη

φέτος....το είχαμε πιάσει απο παντού!!!!! swiss HD,ORF HD,Αλβανικο (αν και μας την έκατσε με τον δεκτη)

απο δεκτες δε...πανικος !!!!!!

εγω προσωπικα οσο μπορεσα να δω λογω απουσιας μου εγινε μεσω του Swiss HD και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος!!!!!!

Εγώ είδα το Euro από τα δύο κρατικά κανάλια, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Η εικόνα ήταν κάτι παραπάνω από καλή και στα δύο κανάλια, με καλύτερη ΙΜΗΟ την εικόνα των Ελβετών. Οι Αυστριακοί μετέδιδαν πιο sharp εικόνα η οποία αύξανε λίγο περισσότερο τον "θόρυβο". Εν κατακλείδι η εικόνα ήταν πολύ καλή και από τις δύο πηγές. Ας ελπίσουμε το orf hd να παραμείνει στην ελαφρά κωδικοποίηση και να συνεχίσουμε να το βλέπουμε γιατί μεταδίδει και φόρμουλα 1, αλλά περιμένουμε και τους Ολυμπιακούς και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον επόμενο χειμώνα!

Με τη βοήθεια των φίλων (στους οποίους θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ) σε αυτό και σε άλλα forum μπήκα στον κόσμο της δορυφορικής στις 12 Ιουνίου οπότε και είδα το Κροατία-Γερμανία στο ORF HD. H εικόνα καταπληκτική και μάλιστα συνοδεύτηκε και από υπέροχα ματς τις επόμενες μέρες.
Όσοι συγγενείς και φίλοι είδαν την εικόνα έμειναν με το στόμα ανοικτό και άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις για το πως θα αποκτήσουν και εκείνοι την εικόνα που έβλεπαν. Βέβαια ήθελαν περιγραφή από ΕΡΤ και τους έκανα το χατήρι αλλά μπρος στην εικόνα λίγη ΕΡΤική κωμωδία δεν πειράζει.
Μακάρι να είχαμε και εμείς τη δυνατότητα ως χώρα να προχωρήσουμε γρήγορα σε ΗD δορυφορική.
Να ευχηθώ και εγώ όπως και οι προηγούμενοι να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και Ολυμπιακούς στο Πεκίνο μέσω ORF HD ή αντίστοιχης λύσης!!!!

Εγω όσα ματς ειδα τα είδα με βιντεοπροβολέα απο το HD Suisse με τον γαλλικό σχολιασμό. Εκτός της πολύ καλής εικόνας (γι αυτο το καναλι εδινα απο τον δεκτη 720p σε οθόνη 75 ιντσων με απόσταση 4,5 μέτρων) νομίζω ότι ειδαμε και καλύτερη μπάλα απο ότι πριν 4 χρόνια, ασχέτως που τότε πανηγυρίσαμε το τρόπαιο και μαλιστα εντελώς αναπάντεχα!

Η μοναδική μου επιλογή ήταν το ORF HD και η ποιότητα εικόνας ήταν πολύ καλή.
Σε μερικούς αγώνες έπαιζε και ένα feed στα 1920x1080 αλλά με 10mbit bitrate μόνο, έκανε νερά.
Ας ελπίσουμε στο επόμενο Euro η καλύτερα στο mundial να έχουμε περισσότερες επιλογές (μαζί και της ΕΡΤ HD) και να μην ψάχνουμε για αλβανικές και ελβετικές κάρτες.
Αμήν

Η μοναδική μου επιλογή ήταν το ORF HD και η ποιότητα εικόνας ήταν πολύ καλή.
Σε μερικούς αγώνες έπαιζε και ένα feed στα 1920x1080 αλλά με 10mbit bitrate μόνο, έκανε νερά.
Ας ελπίσουμε στο επόμενο Euro η καλύτερα στο mundial να έχουμε περισσότερες επιλογές (μαζί και της ΕΡΤ HD) και να μην ψάχνουμε για αλβανικές και ελβετικές κάρτες.
Αμήν

ΕΡΤ HiDef?:flipout::flipout::flipout::flipout:

To Ert hd mou thumizei thn frash "alvanos touristas". Sorry gia tous filous eks' alvanias (oi opoioi eksallou exoun kai hd kanalia) alla den anteksa!

Yg.: Sugnwmh gia ta greeklish alla grafw apo wind plus non stop, an ta egrafa ellhnika tha emfanizotan kinezika.

Ενω το deadline για να εχουν εφαρμοσει ολες οι Ευρωπαικες χωρες το digital και HDTV μεχρι το 2012, η ερτ και οι αλλοι θα ξεκινηςουν το 2013 και αυτο αν ειμαστε lucky! :fahne90: Εχουν να αλλαξουν πολλα λογοτυπα πρωτα.

Εγώ όλους τους αγώνες τους είδα από το ORF HD στη Samsung 42Q96. Τους ημιτελικούς και τον τελικό στον ταπεινό Epson TW600. Δέκτης ο Edision Argus (που τις τελευταίες μέρες του ψιλοάλλαξα τα φώτα με τις βλακείες μου). Από την εικόνα (και με τα δύο μέσα προβολής) έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα εικόνα HD και δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα. Οι φίλοι μου προσπαθούν ακόμα να κλείσουν το στόμα τους!

Μακάρι οι Αυστριακοί να συνεχίσουν έτσι και με τους Ολυμπιακούς!