Eutelsat 10A (λήψη - κανάλια - συχνότητες)

Δοκιμασες να βαλεις χειροκινητα τον transpoder? ειδικα στις 10 μοιρες αλλαζουν συνεχως.

Ομολογώ ότι αυτό θα μου είναι κομματάκι δύσκολο να το κάνω, αλλά θα προσπαθήσω, ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
Για να δοκιμάσετε την στοχευση, πηγαινετε στις ρυθμισεις του μοτερ, επιλεξτε τον δορυφόρο 10Ε, την συχνότητα του αντ1 και καντε fine tuning που λεει καπου με τα χρωματιστά πλήκτρα. Όπου δείτε να βρίσκετε μεγιστο σήμα, πατηστε exit. Στο μηνυμα που θα σας πεταξει, αν θελετε να επανελθετε στην τελευταια υπηρεσια (κάπως ετσι το λεει) πατήστε όχι. Μετα απο τις ρυθμίσεις του tuner, απενεργοποιήστε το μοτερ, επιλέγοντας μονό δορυφόρο, προφανως τον 10Ε και ξανακαντε αναζητηση (θα ρωτησει αν θελετε να διαγραψετε τους δορυφορους που εχετε ηδη, πατηστε No to all). Αν σας κατεβασει τα καναλια τότε, προφανως θελετε ρυθμιση..

Ο δορυφόρος καλύπτει την Ευρώπη με 48 και 46 dBW (για την Μεγαλόνησο είναι 46dBW). Τελευταίως οι πιο γνωστοί providers (EBU,IHA κτλ) προσπαθόντας να μειώσουν τη λήψη των εκπομπών τους μπήκαν σε ένα " άλλο παιχνίδι " !!! Στο παιχνίδι των χαμηλών dB. Υπάρχουν feeds που εκπέμπουν με 7dB και τα λαμβάνουν μόνο οι κάτοχοι δορυφορικών κεραιών από 1.8μ και άνω.
Εχω φίλους από την Ιβηρική Χερσόνησο που με κεραίες 1.2μ δεν μπορούν να δούνε κάποια feeds με αθλητικό περιεχόμενο. Σίγουρα μία καλή εγκατάσταση δορυφορική κεραίας μειώνει τις απώλειες σήματος και έχουμε καλύτερα αποτελέσματα !!!!

Κινητό πιάτο. Δέκτη dreambox. Στίς 7 και στις 9 μοίρες κάνω σάρωση και βρίσκει πάρα πολλά κανάλια όπως επίσης στις 13 και στις 19 μοίρες. Στις 10 μοίρες όμως κάνω σάρωση και δεν βρίσκει-αποθηκεύει κανένα.
Αν και τίποτα δεν αποκλείεται,δεν νομίζω ότι είναι θέμα στόχευσης.Ειδικά από τη στιγμή που η λήψη γίνεται με μοτέρ.Νομίζω ότι το πιθανότερο είναι η ενημέρωση του αρχείου sat xml του Dreambox με νεώτερο.Εφόσον ενημερώσεις το συγκεκριμένο αρχείο του δέκτη,όλες οι νέες συχνότητες θα κατέβουν.Δεν ξέρω αν είσαι εξοικειωμένος με τέτοιες διαδικασίες,αλλά είναι κάτι πανεύκολο.Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αν θα μπορέσεις να το καταφέρεις.

Μετά κόπων και βασάνων ήτοι ξενύχτια στη ταράτσα καταφέραμε να βγάλουμε τον ant1 pacific, παρακεντρα με πιάτο 1,10x1,20 με κέντρο τις 13°,καθώς και άλλα κανάλια από τις 9°.
Off topic με το πιάτο αυτό έβγαλα άνετα 19-16-13-10 και 9 με ένα lnb -4,8 και 3,1 με ένα lnb.

Εγώ σε πιάτο 1,10 έχω κέντρο τον 19 και κατεβάζει ικανοιητικά τον 9, αλλά από τα feeds του 10 ούτε κουβέντα! Τι μπορεί να φταίει? Μήπως κάνω κάποιο λάθος κατα το πέρασμα των συχνοτήτων στον edision nano?
Και επίσης.... για feeds , τον 10 ή τον 7 ???

Δεν κάνεις λάθος. Τα feeds απαιτούν κεντράρισμα στο δορυφόρο και σοβαρή δουλειά γίνεται με κάτοπτρο τουλάχιστον 120cm.

Re: Απάντηση: Eutelsat 10A (λήψη - κανάλια - συχνότητες)

Mέχρι πριν 1,5-2 χρόνια έπιανα κάτι στανταρ feeds με που έδειχναν κυρίως ρώσικο χόκευ και πότε-πότε καμια ισπανική μπαλα. Αλλά μετά το έχασα.
Ένα πιάτο 60αρακι της νόβα που περισευει, αν το γυρίσω στον 7 που έχει επίσης πολλά feeds θα έχω καμια τύχη?

Re: Απάντηση: Eutelsat 10A (λήψη - κανάλια - συχνότητες)

Mέχρι πριν 1,5-2 χρόνια έπιανα κάτι στανταρ feeds με που έδειχναν κυρίως ρώσικο χόκευ και πότε-πότε καμια ισπανική μπαλα. Αλλά μετά το έχασα.
Ένα πιάτο 60αρακι της νόβα που περισευει, αν το γυρίσω στον 7 που έχει επίσης πολλά feeds θα έχω καμια τύχη?

τον θυμαμαι τον Ρωσσο επαιζε με S/R 5000 και συχνοτητα 11006V καλη καβαντζα μεχρι που αλλαξε συχνοτητα για λιγο και εφυγε μετα ή γυρισε σε άλλο συστημα εκπομπής οπως εκανε και η 11387Η με τα NBA κλπ

Υπάρχει ενα feed το οποίο ξεκινάει να έχει σήμα απο 11168 έως και την συχνότητα του αντεννα 11175, με s/r 2666 οριζόντια, οπότε έχει πνιγεί ο καημενος ο αντεννα .εάν ο αντεννα έβγαινε σε αλλη πόλωση δηλαδή κάθετη θα είχε θέμα?

Ο 72 GHz transponder στην οριζόντια πόλωση του δορυφόρου, που κάνει χρήση ο Ant1, αρχίζει από τη συχνότητα 11.122,33 και φτάνει έως την 11.194,33, που σημαίνει ότι εκπέμπεται μέσα σε αυτό το εύρος συχνοτήτων, γίνεται με χρήση του ιδίου transponder, και συγκεκριμένα του Β5 για τη οριζόντια πόλωση, που και αυτό μεταφράζεται με τη σειρά του ότι μπορούν να εκπέμψουν μέχρι και 18 κανάλια Χ 4 GHz =72, το ίδιο μπορεί να γίνει αντίστοιχα και στη κάθετη πόλωση,
Αυτό όμως σημαίνει και κατακερματισμό της παρεχόμενης ηλεκτρικής ισχύος στον transponder, άρα και εκπομπή μειωμένης ισχύος ανά κανάλι, όπερ μεταφραζόμενο και χαμηλότερο κόστος εκπομπής.